Havacılık, modern yaşamın en önemli sektörlerinden birisidir çünkü uçaklarla dünyanın başka bir ucuna bile saatler içerisinde ulaşım sağlamak mümkün hale gelmiştir.

Bu bakımdan Türkiye’deki hava yolu şirketleri de dünya çapında önemli başarılara imza atmıştır. Bu şirketlerden birisi olan AnadoluJet, alınan yeni karar ile birlikte AJet olarak yeniden markalandı.

Bu içeriğimizde AJet filosu hakkında merak edilen ayrıntıları açıkladık ve bu yeni markalamanın beraberinde getirdiği diğer noktalara değindik.

AJet’in geçmişten bugüne sağladığı hizmetler, bünyesindeki değişiklikler ve şirket hakkındaki detaylı bilgilere AJet Nedir? Rotaları, Filosu ve Bagaj Hakkı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

AJet Filosu: AJet'in Filosunda Hangi Uçaklar Var?

AJet Hakkında

AnadoluJet, 2008 yılında Türk Hava Yolları’nın bir alt firması olarak kurulmuştur. Şirket kısa zaman içinde hem yurt içine hem de yurt dışına uçuşlar düzenlemiş ve büyümüştür. Bütçe dostu olarak da akıllara düşen AnadoluJet, hizmet kalitesini zaman içerisinde geliştirmiş ve gelişen teknolojileri altyapılarına dahil etmiş teknolojileri takip etmiştir.

Temmuz 2023 itibarıyla Türk Hava Yolları’ndan ayrılmış ve Türk Hava Yolları tarafından kurulan “AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi” adı altında ayrı bir şirket haline getirilmiştir. Kasım 2023 yılında ise firma marka ismini “AJet” olarak değiştirilmiş ve logosunu da bu doğrultuda değiştirerek yeniden markalaşmıştır.

Açıklamalara göre AnadoluJet, yeni marka değişiklikleriyle yolculara sunulan hizmetleri daha uygun fiyatlı ve daha yenilikçi bir şekilde sağlayacağı için değiştirmiştir.

AJet Hangi Şehir ve Ülkelere Uçuş Düzenliyor?

AJet resmi internet sitesinde 2024 yaz dönemi itibarıyla iç hatlarda 41 destinasyona, dış hatlarda ise 52 destinasyona uçuş düzenleyeceğini açıklamıştır. Yaz ayında düzenlenecek olan seferleri şimdiden rezervasyon yapılabiliyor.

AJet’in sitesindeki açıklamaya göre de gelecekteki 10 yıl içerisinde 200 uçağa sahip olmayı ve 44 ülkeye uçuş seferi düzenlemeyi hedeflediği açıklanmış durumda. Ayrıca, Türkiye’de 42 noktaya, yurt dışında ise 80 noktaya ulaşım sağlayacakları da belirtilmiştir.

AJet’in Uçak Filosu

AJet şirketinin bünyesinde toplamda 85 uçaktan oluşuyor ve bütün uçakların toplam kapasitesi de 1.777 yolcuyu kapsıyor.

Şirketin uçak filosu dünyanın en büyük uçak üreticileri olan Boeing ve Airbus markalarının modellerini içeriyor. Airbus ve Boeing firmalarının ürettiği uçaklar genellikle yolcu konforunu üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır.

Genel olarak AJet uçakları tek koridorlu ve genel olarak yolcu kapasitesi yaklaşık 200 kişiden oluşan uçaklara sahiptir. Yine de şirketin bünyesindeki uçaklar geniş koltuklu ve konforlu yolculuklar için tasarlanmıştır.

AJet Filosu: AJet'in Filosunda Hangi Uçaklar Var?

AJet’in Uçak Filosunda Hangi Uçaklar Var

Uçak Tipi Uçak Adedi Yolcu Kapasitesi
B737-800 40 189
B737-800 5 186
B737-8 MAX 5 176
B737-8 MAX 5 189
A321 NEO 9 211
A321 NEO 4 240
A320 6 180
A321 7 220
A320 NEO 4 186

Hollanda merkezli olan Airbus, 1970 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bugüne dünyada en çok yolcu uçağı üreten firmalardan birisi haline gelmiştir. AJet firmasında bulunan A320 modelleri ise kısa ve orta mesafe uçuşlar için tasarlanmıştır.

Amerika Merkezli Boeing firması dünyanın en büyük yolcu uçağı üreten firmalarından birisidir. Aynı zamanda askeri uçak, uydu sistemleri  ve telekomünikasyon araçları da üreterek hem askeri hem de sivil havacılık alanların da önemli işlere imza atmıştır. Ajet firmasının elinde bulunan 737 serisi orta mesafe uçuşlar için tasarlanmış bir uçaktır.

Dilerseniz Yolcu Uçağı Üreten Firmalar listemiz üzerinden yolcu uçağı üretimi yapan şirketlere de göz atabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır