Avrupa’daki ülkeler hem tarihi hem kültürü hem de doğası ile ün salmış ve genel yaşam standartlarının yüksek olduğu ülkelerdir. Bazı ülkelerde tarihi güzellikler öne çıkarken bazı ülkelerde doğal güzellikler ön plana çıkar.

Dünyanın dört bir yanından insanlar tatil dönemlerini Avrupa’da değerlendirmeyi tercih etmektir. Avrupa Türkiye’ye oldukça yakın olsa da Avrupa’yı gezmeden önce karşılaşılan en büyük sorun genelde uğraştırıcı vize süreçleri oluyor.

Yine de Türk vatandaşlarının vize almadan gezebildiği Avrupa ülkeleri de bulunuyor. Böylece Türk vatandaşları da Avrupa’ya kolayca seyahat edebilir ve tatil fırsatlarını buralarda değerlendirebilirler.

İçeriğimizde Türk vatandaşlarının vizeye ihtiyaç duymadan turistik olarak gidebilecekleri Avrupa ülkelerini derledik ve bu ülkelere ilişkin detaylar verdik.

Enucuzu otobüs, uçak ve otel seçeneklerini sıralamanızı sağlayan ve biletleme işleminizi anında yapabildiğiniz yenilikçi bir seyahat platformudur.

Türk Vatandaşlarının Vizesiz Gidebilecekleri Avrupa Ülkeleri

  • Andorra
  • Arnavutluk
  • Belarus
  • Bosna-Hersek
  • Karadağ
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)
  • Kosova
  • Kuzey Makedonya
  • Moldova
  • Sırbistan
  • Ukrayna

Avrupa'da Vizesiz Gidilebilen Ülkeler

Andorra

Andorra, İspanya ve Fransa arasında kalmış olan küçük bir ülkedir. Dünyanın en küçük yüzölçümüne sahip ülkelerinden birisi olsa da dağların arasında bulunan doğa harikası yerleşim yerlerine ev sahipliği yapar. Ülkede alışverişten vergi alınmıyor ve vergisiz alışveriş imkanı ülkeyi turistik açıdan oldukça cazip kılıyor. Aynı zamanda başta kayak olmak üzere dağcılık sporları için de ülkeyi ziyaret edenler vardır.

Andorra, Türk vatandaşlarını vize şartı olmadan ülkesine kabul etmektedir ancak ülkeye yalnızca İspanya veya Fransa’dan giriş yapılabiliyor. Bu nedenle Andorra’ya giriş için vize almanız gerekmese de Andorra’ya varış için kullanacağınız ara duraklar için vize almanız gerekebilir.

Arnavutluk

Akdeniz’e kıyısı olan Arnavutluk doğal güzellikleri ve sahil kıyıları ile ön plana çıkan bir ülkedir. Şehir merkezi de gezilebilir olmakla birlikte kısa süre içerisinde turlanabilir. Aynı zamanda oldukça uygun bir bütçe ile bölgede tatil yapabilirsiniz.

Türk vatandaşları 6 ay içerisinde 90 günlük sürede vizesiz seyahat edebilmektedir.

Belarus

Belarus, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının hemen ardından kurulmuş bir ülkedir. Şehirleri büyük oranda Sovyet mimarisi ve sonrasında inşa edilmiş binalardan oluşur. Ülke başta hava koşulları sebebiyle turistik olarak çok gelişmemiştir. Yine de ormanlık alanlara ve Sovyet binalarına ev sahipliği yapar.

Türk vatandaşları ülkeye 30 gün süreyle vize almadan seyahat edebilirler.

Bosna-Hersek

Bosna-Hersek; Türk kültürüne özgü unsurları, tarihi ve doğası ile birlikte önemli bir kültüre ev sahipliği yapar. Hem Osmanlı hem de Avrupa mimarisinden çeşitli eserleri keşfedebileceğiniz ülke her yıl birçok Türk turisti ağırlar.

Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde Bosna-Hersek’te bulunabilir ve ülkeyi ziyaret edebilirler.

Karadağ

Karadağ, yemyeşil ormanları ve masmavi denizi ile başta kampçılar olmak üzere turistler için de oldukça cazip bir ülkedir. Dağların arasında, saklı tarihe ev sahipliği yapan yerleşim yerleri ve koyların çevresinde çeşitli kamp alanları bulunur.

Türk vatandaşları 90 günü aşmama şartı ile ülkede vizesiz bir şekilde seyahat edebilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)

Kuzey Kıbrıs, kumarhaneleri ile ünlenmiş bir tatil cennetidir. Ada ülkesi olan KKTC’de kumarhaneler dışında plajları, tarihi alanları ve çarşıları da turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir.

Kıbrıs’ta Yapılacaklar Listesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yalnızca kimlik ile de giriş yapılabilmektedir. Kimlik ile giriş yapan Türk vatandaşları 30 gün boyunca, pasaportla giren Türk vatandaşları ise 90 gün boyunca ülkede vizeye ihtiyaç duymadan kalabilir.

Pasaportunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti damgası bulunan kişiler Yunanistan’a giriş yapamamaktadır. Eğer Yunanistan’a gitmeyi düşünüyorsanız, KKTC’ye kimlikleriniz ile giriş yapmanız önerilir.

Kosova

Sırbistan, Makedonya, Karadağ ve Arnavutluğu ortasında bulunan bir ülkedir. Halkın %93’ü İslam dinine inanmaktadır ve Avrupa’da İslam’a inanan oranının en yüksek olduğu millettir.  Hem başkent Priştine hem de diğer şehirlerinde Türk kültüründen birçok unsur bulunmaktadır.

Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 güne kadar vizesiz bir şekilde ülkede seyahat edebilir.

Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya birçok Türk kökenli kişinin yaşadığı bir ülkedir. Öyle ki başkent Üsküp’te oldukça büyük bir Türk çarşısı dahi bulunmaktadır. Üsküp dışında Manastır ve Ohrid şehirleri de görülmeye değerdir. Ohrid Gölü ve çevresi hem kültürel hem de doğal alanından UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunmaktadır.

Türk vatandaşları 90 güne kadar vizesiz bir şekilde ülkede seyahat edebilir.

Moldova

Ukrayna ve Romanya arasında bulunan Moldova birçok tarihi yapıya ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapar. Aynı zamanda şarap mahzenleri ve üretimi konusunda da oldukça popüler bir yere sahiptir.

Türk vatandaşları 90 güne kadar vizesiz bir şekilde ülkede seyahat edebilir.

Sırbistan

Sırbistan hem tarihi hem de etkinlikleri ile birlikte bünyesinde birçok turisti ağırlıyor. Osmanlı döneminden kalan birçok mimariyi bünyesinde barındıran Sırbistan, her yıl birçok Türk turisti ağırlıyor.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gezilecek yerleri, denemeniz gereken lezzetleri ve uğramanız gereken restoranları derlediğimiz içeriğimize Belgrad Gezi Rehberi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Belgrad Güvenli mi?

Türk vatandaşları 90 güne kadar vizesiz bir şekilde ülkede seyahat edebilir.

Ukrayna

Ukrayna tarihi şehir dokusunun arasındaki eğlenceli yaşantıyla bilinir. Yine de hem doğa hem tarih hem de tarih/kültür turizmi için oldukça ideal bir ülkedir. Kiev dışında Lviv gibi gezilesi birçok bölgesi bulunuyor ancak son dönemde yaşanan savaşlar ülkeye birçok yönden darbe vurmuştur.

Türk vatandaşları 180 gün içerisinde toplamda 90 gün ülkede seyahat edebilir ancak tek seferde en fazla 30 gün kalabilmektedir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır