Bangkok Gezi Rehberi ile Bangkok Gezilecek Yerler, Bangkok Yemekleri ve Bangkok En İyi Restoranlar listelerimize ulaşabilir, Bangkok seyahatiniz öncesinde ve sırasında yardımcı olabilecek püf noktaları öğrenebilirsiniz.

Tayland’ın başkenti olan Bangkok, her yıl dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Bangkok Hakkında

Ülke Tayland
Bölge Orta Tayland
Resmi Dil Tayca
Para Birimi Tayland bahtı (THB)
Vize Gereksinimleri Vize Muafiyeti
Şehir Nüfusu 10.500.000
İklim Tropik Savan İklimi (Yıllık Ort: 28.9 °C)
Zaman Dilimi UTC +7
Trafik Akış Yönü Sol
Telefon Kodu + 66 10
En Yakın Havalimanı Don Mueang Uluslararası Havalimanı (29 KM)

Bangkok, nispeten yeni bir yerleşim yeridir. Kökenleri, 15. yüzyılın başlarında Ayuttaha Krallığı altında henüz küçük bir köy olduğu döneme kadar izlenebilir.

Kent, nehre yakın konumu nedeni ile zaman içinde stratejik bir önem kazanarak küçük bir ticaret merkezinden bölgesel bir güç haline geldi.

Bangkok, günümüzde turistler ve yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi olmakla birlikte her yıl dünyanın en çok ziyaret edilen kentleri arasında yer alır.

Bangkok, yerel dilde “Krung Thep Maha Nakhon” olarak adlandırılır ancak halk genellikle daha kısa olan “Krung Thep” (Tanrıların Şehri) adını kullanmayı tercih eder.

Bangkok kelimesinin etimolojik kökeni tartışmalı olsa da Bang, Tayca “Dere Kenarında Bir Köy” ve Bang Ko “Ada” anlamına gelir. Şehir, ayrıca “Melekler Şehri” olarak da bilinir.

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi

  • Grand Palace
  • Wat Phra Kaew
  • Wat Pho
  • Wat Arun
  • Chao Phraya Nehri
  • Chinatown
  • Lumphini Parkı
  • Sea Life Bangkok Ocean World
  • Khao San Yolu
  • Soi Cowboy
  • Chatuchak Pazarı
  • Damnoen Saduak Yüzen Pazar
  • Dusit Palace
  • Bangkok National Museum
  • Jim Thompson’s House Müzesi

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi - Grand Palace

Grand Palace

Bangkok’un merkezinde konumlanan Grand Palace (Büyük Saray), 1782 yılında kraliyet ailesinin resmi ikametgahı olarak inşa edildi.

Saray, başlangıçta maddi yetersizliklerden ötürü tamamen ahşaptan yapılmış ve basit kütükler ile çevrilmişti ancak inşasından kısa bir süre sonra tadilat görerek bugünkü durumuna yakın bir hale geldi.

1925 yılında kraliyet ailesi ve hükümet saraydan ayrılarak başka konutlara taşındı. 1932 yılında mutlak monarşinin kaldırılması ile birlikte kalan diğer tüm devlet kurumları da saraydan ayrıldı.

Grand Palace günümüzde resmi etkinlikler ve özel törenler için de kullanılan ziyarete açık bir alandır. Turistler, dilerlerse kendi başlarına dilerlerse de rehberli tur eşliğinde sarayı gezebilirler.

Grand Palace ziyaretiniz sırasında teninizi gösteren kıyafetler giymeniz hoş karşılanmaz ve hatta içeri alınmanıza engel olabilir. Bu nedenle ziyaretinizden önce kısa kıyafetler giymekten kaçınmalısınız.

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi - Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew

Zümrüt Buda’nın Tapınağı olarak da bilinen Wat Phra Kaew ya da Vat Phrakeo, ülkenin en kutsal Budist tapınağıdır.

1783 yılında inşa edilen Wat Phra Kaew, Grand Palace sınırlarında yer almaktadır. Grand Palace ziyaretiniz sırasında ek bir emek vermeden tapınağa ulaşabilirsiniz.

Zümrüt Buda, 66 cm uzunluğunda yeşim taşından oyulmuş bir heykeldir. Taylandlılar, Zümrüt Buda’nın ülkeye bereket getirdiğine ve insanları koruduğuna inanır.

Grand Palace için uygulanan giyim kuralları Wat Phra Kaew için de geçerlidir. Ziyaretçilerin, ziyaret esnasında tenlerini gösteren kıyafetler giymemeleri gerekir.

Wat Pho

Wat Pho, Grand Palace’ın güneyinde yer alan birinci sınıf kraliyet tapınağı ve manastırıdır. Kentin en eski tapınaklarından birisidir.

Wat Pho ziyaretiniz sırasında ülkenin en büyük Yatan Buda’sını görme şansı elde edeceksiniz. Yatan Buda’nın arkasında çok sayıda küçük çömlek bulunur.

Çömleğin içine bozuk para koyup çevirirseniz bunun size iyi şans getireceğine inanılır. Tapınakta ülkenin en geniş Buda resim koleksiyonu da bulunmaktadır.

Wat Pho, ayrıca ülkenin ilk devlet üniversitesi ve geleneksel Thai masajı ve tıbbının öğretilmesi ve korunması için ulusal bir merkez olarak da bilinir. Tapınakta, Thai masajını öğrenebileceğiniz bir okul bulunmaktadır.

Wat Pho ziyaretiniz boyunca kısa kıyafetler giymekten kaçınmanız, saygılı davranmanız ve alana ayakkabı ile girmemeniz beklenmektedir.

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi - Wat Arun

Wat Arun

Wat Arun, Chao Phraya Nehri kıyısında bulunan bir başka tapınaktır. Ayrıca Şafak Tapınağı olarak da bilinir. Wat Arun, kentin önemli simgelerinden birisidir.

70 metre uzunluğundaki tapınağın ana kuledeki balkonuna çıkmak için merdivenleri kullanabilir ve gün batımını izleyebilirsiniz.

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi - Chao Phraya

Chao Phraya Nehri

Chao Phraya veya Çao Phraya, 372 kilometre uzunluğu ile Tayland’ın en büyük nehridir ve Bangkok’u ikiye ayırır.

1782 yılında Kral I. Rama, bu nehri “Bangkok’un Can Damarı” olarak tanımladı. Ayrıca “Doğu’nun Venedik’i” olarak da bilinir.

Nehrin her iki ucunda yürüyüş yapabilir ve şehrin manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Wat Arun’a karşı bir gün batımı manzarasını izleyebilirsiniz.

Chao Phraya üzerinde hizmet sunan çok sayıda tur gemisi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları akşam yemeği imkanı sunar. Böylece şehrin akşam manzarasını bir akşam yemeği ile taçlandırabilirsiniz.

Chinatown

Tayland, çok sayıda farklı millete ve kültüre ev sahipliği yapmaktadır. Yaowarat Yolu üzerinde bulunan Chinatown, kentin en popüler Çin yerleşkesidir.

Başta altın, hediyelik eşya, giyim ve tekstil odaklı olmak üzere çok sayıda yerel mağazadan ve tezgahtan oluşan mahalle, ayrıca leziz sokak yemekleri ile tanınır.

Asya yemeklerini denemek istiyorsanız bu mahalleye kesinlikle göz atmalısınız. Ayrıca bölgede bir Çin tapınağı da bulunmaktadır.

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi - Lumphini Parkı

Lumphini Parkı

Lumphini Park, Bangkok sınırlarında bulunan bir şehir parkıdır. Adını Buda’nın Nepal’deki doğum yerinden alan Lumphini, yarım milyon metrekareden daha büyük bir alana yayılmış olup çok sayıda bitki ve hayvan için yaşam alanı görevi görür.

Şehrin kalabalığının ardında huzurlu bir ara isteyenler için ideal olan Lumphini, piknik alanları ve kürek çekme benzeri aktivitelere de olanak sunar.

Parka giriş için herhangi bir ücret uygulaması bulunmasa da saatlerin 05:00 – 21:00 ile sınırlandırıldığını unutmamalısınız.

Sea Life Bangkok Ocean World

Ocean World, yaklaşık 10.000 metrekare alanı ve 5.000.000 litre hacmi ile Güneydoğu Asya’nın en büyük akvaryumudur.

Dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce balık ve hatta penguen türüne ev sahipliği yapan Ocean World, gerekli şartları karşılayan ziyaretçiler için ücretli dalış ve besleme imkanı da sunmaktadır.

Khao San Yolu

Khao San, turistlerin genellikle alışveriş yapmak, yemek yemek ya da barlarda bir şeyler içmek için uğradıkları gün boyu canlı bir caddedir.

Caddede çok sayıda uygun konaklama alanı da bulunur. Bu nedenle “Sırt Çantalı Gezginlerin Cenneti” olarak da bilinir.

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi - Soi Cowboy

Soi Cowboy

Soi Cowboy, kentin en bilindik gece hayatı ve red light bölgelerinden birisidir. 150 metre uzunluğundaki sokak boydan boya neon ışıklarla kaplıdır ve çok sayıda ucuz bardan oluşur.

Sokakta gezerken yankesicilere ve sizi çekiştirmeye çalışan düzinelerce kadına karşı dikkatli olmanızı öneririz.

Chatuchak Pazarı

Chatuchak, binlerce mağaza ve tezgah ile ülkenin en büyük pazarı konumundadır. Pazar, günlük ortalama üç yüz bin ziyaretçi ağırlar.

Chatuchak, bir hafta sonu pazarı olduğu için tüm mağazaları ve tezgahları dikkatli bir şekilde incelemek için cumartesi ya da pazar günü ziyaret etmeniz daha doğru olacaktır.

Ancak pazarın daha az kalabalık halini görmek isterseniz hafta içi de ziyaret edebilirsiniz. Tabii ki bu durumda daha az mağaza ve tezgah açık olacaktır.

Chatuchak, kalabalık olmanın getirdiği yankesicilik olaylarına konu olabilir. Bu nedenle dikkatli olmanız ve kişisel eşyalarınıza dikkat etmeniz gerekir.

Damnoen Saduak Yüzen Pazar

Damnoen Saduak, dünyanın en çok ziyaret edilen yüzen pazarları arasında yer almaktadır. Market, su kenarında konumlanan tezgahlara sahiptir ve alışverişler tekne üzerinden yapılır.

Pazar, genellikle öğlen saatlerinde kapanır. Bu nedenle pazarı ziyaret etmek isterseniz en iyi zaman sabahın erken saatleri olacaktır.

Ancak Damnoen Saduak’ın şehir merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olduğunu unutmamak önemlidir. Bu nedenle kısa süreli seyahatler için ideal bir tercih olmayabilir.

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi - Dusit Palace

Dusit Palace

Dusit Palace (Dusit Sarayı) ya da I. Dusit Palace (I. Dusit Sarayı), on üç kraliyet konutundan oluşan bir bina kompleksidir.

1897 ila 1901 yılları arasında dönemin Avrupa mimarisi tarzında inşa edilen binaların tamamını gezmek isterseniz genellikle bir gününüzü ayırmanız gerekecektir.

Komplekste Vimanmek Konağı ve Ananta Samkhom Taht Salonu benzeri dikkat çekici binalar da bulunmaktadır. Ziyaretçilerin binalara girişte giyimine dikkat etmeleri beklenir. Şort, mini etek veya tişörte izin verilmez.

  • Ziyaret Saatleri: 09:00 – 17:00

Bangkok National Museum

Grand Palace yakınlarında konumlanan Bangkok National Museum (Bangkok Ulusal Müzesi), ülkenin sanatına ve tarihine yönelik önemli eserler ve parçalar barındırır.

1874 yılında Wang Na Sarayı’nın eski arazisine inşa edilen müzede her biri çeşitli amaçlara odaklanan üç ana sergi alanı vardır.

Jim Thompson’s House Müzesi

Jim Thompson’s House Müzesi, Amerikalı iş insanı, müze tasarımcısı, mimar ve ajan Jim Thompson tarafından oluşturulan koleksiyonu içerir.

2. Dünya Savaşı bittikten sonra Tayland’da kalan Thompson, şehirde kaybolan sanatı yeniden canlandırmak için adımlar attı.

Time, birdenbire ortadan kayboluncaya dek Asya’da yaşayan en ünlü Amerikalılardan birisi olan Thompson’ın “Tayland’ın hayati ipek endüstrisini neredeyse tek başına yok olmaktan kurtardığını” belirtti.

1959 yılında inşa edilen Jim Thompson’s House Müzesi, müze gezmekten hoşlanan kişiler için dikkat çekici bir seçenek olacaktır.

Bangkok Yemekleri Neler? Bangkok’ta Ne Yenir?

  • Pad Thai
  • Thai Boat Noodles
  • Tom Yam Kung
  • Gaeng Keow Wan Gai (Green Curry)
  • Som Tam
  • Massaman Curry
  • Thai Fried Rice
  • Nam Tok Mu
  • Muzlu Kızarmış Pancake
  • Tayland Krebi

Tayland genellikle yoğun aroma ve baharat kullanılarak hazırlanan hafif yemekler ile karakterize edilen bir mutfağa sahiptir.

Yemekler; Kamboçya, Malezya, Hindistan ve Endonezya benzeri yakın ülkelerin mutfaklarından karşılıklı olarak etkilenmiştir.

Ülkenin geleneksel mutfağı genellikle dört ana kategoride incelenir:

  • tom: haşlanmış yemekler
  • yam: baharatlı salatalar
  • tam: dövülmüş yemekler
  • kaeng: köriler

CNN Travel tarafından 2017 yılında düzenlenen ve 35.000 katılımcının oy kullandığı çevrim içi “Dünyanın En İyi 50 Yemeği” anketinde 7 Tayland yemeği yer aldı:

(4.) Tom Yam Kung, (5.) Pad Thai, (6.) Som Tam, (10.) Massaman Curry, (19.) Green Curry, (24.) Thai Fried Rice, (36.) Nam Tok Mu

Tayland, farklı milletlerden ve kültürlerden insanların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Bu nedenle mutfağı büyük ölçüde çeşitliliğe sahiptir.

Bangkok Yemekleri Neler? Bangkok’ta Ne Yenir? - Pad Thai

Pad Thai

Pad Thai, pirinç eriştesi ile hazırlanan bir yemektir. Genellikle tavuk, karides, soya peyniri, yer fıstığı ve taze sebze benzeri çeşitli malzemelerin özel bir sos ile harmanlanması sonrası servis edilir.

Pad Thai, Tayland mutfağına Çin mutfağından geçmiş bir yemek olmakla birlikte daha az baharat içerdiği için genel damak tadına daha uygun bir yemektir.

Geleneksel yemeklerin çoğunda olduğu gibi Pad Thai için kullanılan tarif de bölgeler arasında farklılık gösterebilir.

Thai Boat Noodles

Genellikle sığır eti veya domuz eti suyuna batırılmış erişte ile hazırlanan Thai Boat Noodles, ayrıca isteğe bağlı olarak et dilimleri, soya peyniri turşusu ve bazı baharatlar içerir.

Bangkok Yemekleri Neler? Bangkok’ta Ne Yenir? - Tom Yam Kung

Tom Yam Kung

Tom Yam Kung, yerel çorbalardan birisidir. Genellikle baharatlı, aromatik ve ekşi bir tada sahip olan bu çorbanın tadı limon otu, arpacık soğanı, balık sosu, havlıcan, mantar, misket limonu yaprağı, limon suyu ve kırmızı biberin karşımından gelir.

Tom Yam Kung genellikle karides ile yapılsa da farklı bölgelerde tavuk, balık ya da karışık deniz ürünleri ile yapılan varyasyonlara da denk gelebilirsiniz.

Gaeng Keow Wan Gai (Green Curry)

Tayland mutfağı çeşitli açılardan farklılaşan çok sayıda köri türüne sahip olsa da kırmızı, sarı ve yeşil köri genellikle diğerlerinden daha çok bilinir.

Gaeng Keow Wan Gai olarak da bilinen yeşil köri, bu “kutsal üçlemenin” en baharatlı olanıdır ve merkezinde yemeğe kendine özgü yeşil tonunu ve ateşli tadını veren hoş kokulu yeşil biber bulunur.

Bangkok Yemekleri Neler? Bangkok’ta Ne Yenir? - Som Tam

Som Tam

Som Tam, Tay mutfağının en ünlü salataları arasında yer alır ancak standart bir tariften ziyade farklı şekillerde hazırlanabilir.

Yine de klasik tarif genellikle kıyılmış yeşil papaya, kırmızı biber, balık sosu, limon suyu, demirhindi posası, palmiye şekeri, kiraz domates, havuç, fasulye, kavrulmuş yer fıstığı ve karides içerir.

Massaman Curry

Tayland yemekleri genellikle Çin ve Laos gibi komşulardan etkilenirken Massaman, Güney Asya ve Orta Doğu kökenli bir yemektir.

Massaman adı “Müslüman” kelimesinden türetilmiştir. Massaman Körisi; zerdeçal, karanfil, hindistan cevizi ve tarçın gibi pek çok baharat içerir.

Massaman genellikle tavuk ve patates ile yapılır. İslami kökenleri göz önüne alındığında genellikle domuz eti varyasyonu bulunmaz.

Bangkok Yemekleri Neler? Bangkok’ta Ne Yenir? - Thai Fried Rice

Thai Fried Rice

Thai Fried Rice, bir tür kızarmış pirinçtir ancak normal uzun taneli pirinç yerine yasemin pirinci kullanılması yönünden farklılaşır.

Genellikle et, tavuk, karides ve / veya yengeç ile yapılır. Ayrıca tarife bağlı olarak yumurta, soğan, sarımsak, domates, soya sosu, şeker, tuz, biber sosu, baharat, salatalık, misket limonu, yeşil soğan ve aroma eklenir.

Nam Tok Mu

Nam Tok Mu, ince parçalar halinde kesilen ve kırmızı biber tozu, doğranmış arpacık soğanı, öğütülmüş kavrulmuş pirinç, limon suyu ve çeşitli otlar ile tatlandırılan ızgara domuz etinden yapılan bir tür salatadır.

Bangkok Yemekleri Neler? Bangkok’ta Ne Yenir? - Muzlu Kızarmış Pancake

Muzlu Kızarmış Pancake

Roti Gluay olarak da bilinen muzlu kızarmış pancake, Bangkok’un popüler sokak atıştırmalıkları arasında yer alır. Üzerine çikolata, bal ve şeker gibi pek çok malzeme eklenebilir.

Bangkok’un pek çok noktasında sokakta muzlu kızarmış pancake satan sokak satıcılarına denk gelebilir ve bu lezzeti deneyebilirsiniz.

Tayland Krebi

Khanom Bueang olarak da bilinen taco görünümüne sahip bu krepler genellikle krem şanti, hindistan cevizi, dolgu ve kavrulmuş fıstık ile doldurulur.

Bangkok En İyi Restoranlar Listesi

  • Praya Kitchen
  • The House Of Smooth Curry
  • Yemek Gemisi
  • Konnichipan
  • After You Dessert Cafe

Bangkok En İyi Restoranlar Listesi - Praya Kitchen

Praya Kitchen

  • Google İşletme Puanı: 4,4 / 5,0 (498)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (1.773)
  • Fiyatlandırma: Ortalama – Ortalamanın Üzerinde

Praya, kahvaltı da dahil olmak üzere üç öğünün tamamında Tay mutfağına özgü yemekleri tadabileceğiniz bir restoran.

Bazı öğünlerde açık büfe uygulamasını benimseyen restoran, dilediğiniz lezzetlerden tadarak hangisinin size daha uygun olduğunu keşfedebilmenize olanak tanıyor.

The House Of Smooth Curry

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (285)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (987)
  • Fiyatlandırma: Ortalamanın Üzerinde

The House of Smooth Curry, Tay mutfağının yerel lezzetlerini denemek için tercih edebileceğiniz restoranlar arasında yer alıyor.

Şık ve sakin bir restoran olan The House of Smooth Curry, Bangkok ortalamasının üzerinde bir fiyatlandırma uyguluyor.

Bangkok En İyi Restoranlar Listesi - Yemek Gemisi

Yemek Gemisi

  • Google İşletme Puanı:
  • Tripadvisor Puanı:
  • Fiyatlandırma: Değişken

Bangkok ziyaretinizde en azından bir kere de olsa gün batımına karşı Chao Phraya nehri üzerinde huzurlu bir akşam yemeği yemenizi öneririz.

Chao Phraya nehrinde yer alan pek çok tur gemisi, akşam saatlerinde akşam yemeği hizmeti sunmaktadır. Bu da nehir üzerinde etrafı gözlemlerken keyifli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz anlamına gelir.

Konnichipan

  • Google İşletme Puanı: 4,7 / 5,0 (926)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (319)
  • Fiyatlandırma: Ortalama

Grand Palace ziyaretinizden sonra bir kahve ve atıştırmalık arası vermek isterseniz aynı zamanda Japon lezzetlerine de göz atabileceğiniz Konnichipan’a yürüyebilirsiniz.

Konnichipan, hem ara öğün hem de tatlı seçenekleri ile öne çıkan ve aynı zamanda kahve içebileceğiniz butik bir pastane, fırın ve kafe.

Bangkok En İyi Restoranlar Listesi - After You Dessert Cafe

After You Dessert Cafe

  • Google İşletme Puanı: 4,4 / 5,0 (671)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (507)
  • Fiyatlandırma: Ortalama – Ortalamanın Üzerinde

Tayland’ın zincir pastane ve kafe markalarından olan After You Dessert Cafe, hem yerel hem de uluslararası tatlıları deneyebileceğiniz bir mekan.

Bangkok Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bangkok nerededir? Bangkok’a ne zaman gidilmeli? Bangkok’ta nerede kalınır, kaç gün kalınmalı ve şehir içi ulaşım nasıl?

Bangkok Nerededir?

Tayland’ın en yüksek nüfusa sahip kenti ve aynı zamanda başkenti olan Bangkok, Orta Tayland bölgesinde yer almaktadır.

Bangkok’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Bangkok’a ulaşım hava yolu (uçak) ile sağlanabilmektedir. Türkiye’den Bangkok’a kara yolu ve deniz yolu ile gitmek teorik olarak mümkün olsa da aradaki mesafe oldukça uzak olduğu ve rota güvensiz olduğu için pratikte bu yöntemler tercih edilmemektedir.

İstanbul – Bangkok arası uçak yolculuklarında birinci seçenek Suvarnabhumi Havalimanı (BKK) ve Don Mueang Uluslararası Havalimanı (DMK) olmaktadır. Yolculuk genellikle 9 saat 15 dakika kadar sürer. İzmir ve Ankara gibi diğer büyükşehirlerden de hava yolu ile aktarmalı ulaşım mümkündür.

Bangkok’a Ne Zaman Gidilmeli?

Bangkok, tropik savan iklimine sahiptir ve bir yıllık dönem periyodunda ortalama sıcaklık yaklaşık olarak 28,9 °C’dir.

Ocak ayı için ortalama sıcaklık 27,4 °C iken ortalama düşük değeri 23,4 °C ve ortalama yüksek değeri 32,7 °C dolaylarındadır.

Temmuz ayı için ortalama sıcaklık 29,2 °C iken ortalama düşük değeri 26,1 °C ve ortalama yüksek değeri 33,5 °C dolaylarındadır.

Bangkok, yıl boyunca sıcak bir şehirdir ancak ortalama sıcaklık dönemleri yılın herhangi bir döneminde benzerlik gösterir.

Bangkok’ta Nerede Kalınır?

Londra’yı bir turist olarak ziyaret ettiğinizde kalabileceğiniz en iyi bölge merkezi konumu dolayısı ile Khao San ve çevresidir.

Khao San, Bangkok’un en ünlü caddesidir. Çok sayıda restorana, mağazaya ve bara sahip olan Khao San, Bangkok’ta gezmek isteyeceğiniz noktaların önemli bir kısmına da yürüme mesafesindedir.

Bangkok’ta Kaç Gün Kalınmalı?

Bangkok’u ilk kez ziyaret ediyorsanız tarihi ve kültürel lokasyonlara yeteri kadar zaman ayırdığınızdan emin olmanız için kendinize en az 4 ila 5 gün ayırmanızı öneririz.

Sonuç

Enucuzu.com tarafından hazırlanan bu makalemizde Bangkok Gezi Rehberi ile karşınızdaydık. Bangkok, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan oldukça popüler bir destinasyon.

Siz de Enucuzu.com üzerinden Bangkok Uçak Bileti satın alarak Bangkok’un nefes kesici manzaralarını keşfedebilir ve sokak lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır