Yeni bir şehri keşfetmenin heyecan verici yönleri olsa da ilk kez gittiğiniz bir şehirde dikkatli olmak ve davranmak önemlidir. Peki Belgrad güvenilir mi?

Seyahatiniz sırasında kaçınmanız gereken sokaklar ya da caddeler var mı? Nerede konaklamalısınız ve nelere dikkat etmelisiniz?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaf olduğu Belgrad, vize başvurusu ile uğraşmak istemeyen seyahat tutkunlarının gözde kentlerinden birisi.

Yeni bir Belgrad seyahati öncesinde Belgrad’da yapabileceğiniz aktivitelere göz atmak için Belgrad Gezi Rehberi içeriğimize göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca henüz bir uçak bileti satın almadıysanız Enucuzu.com üzerinden En Ucuz Belgrad Uçak Bileti seçeneklerini kontrol edebilir, onlarca farklı hava yolu şirketi arasından en ucuz teklifi seçerek ucuza, indirimli ve taksitli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Şehir Belgrad
Acil Durum Hattı 112
Polis 192
Ambulans 194
İtfaiye 193
Büyükelçilik Adresi Krunska 1, 11000 Belgrad, Sırbistan
Büyükelçilik E-Posta [email protected]
Büyükelçilik Telefon +381 11 333 24 00
+381 11 333 24 10 (10 Hat)
+381 69 669948 (Acil Durumlar)

Belgrad’da olası bir acil durumda tüm acil durumları kapsayan 112 hattını kullanabilirsiniz. 192, 193 ve 194 sırası ile Polis, İtfaiye ve Ambulans için spesifik acil durum hattıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Belgrad Büyükelçiliği Krunska 1, 11000 Belgrad, Sırbistan adresinde bulunmaktadır. Ayrıca olası bir istek ve ihtiyaç durumunda +381 11 333 24 00, +381 11 333 24 10 (10 Hat) ve +381 69 669948 (Acil Durumlar) numaraları ile iletişime geçebilirsiniz.

Belgrad Güvenli mi?

Belgrad Güvenli mi?

Evet, Belgrad turistler için genellikle güvenli bir şehir olarak kabul edilir ancak ziyaretçilerin herhangi bir büyükşehirde olması gerektiği ölçüde dikkatli davranmaları gerekecektir.

  • Değerli eşyalarınızı kendinize yakın tutun. (Örn; ceketinizin iç cebi veya pantolonunuzun ön cebi)
  • Yanınızda çok miktarda nakit para taşımayın.
  • Sizi hedef haline getirecek gösterişli aksesuarlar takmayın.
  • Çantanızı sıkı bir şekilde tutun.
  • Gece saatlerinde karanlık ve tenha alanlara girmeyin.

Belgrad’ı ziyaret edenler her büyükşehirde olması gerektiği gibi yankesicilik ve küçük hırsızlık suçlarına karşı makul önlemler almalıdır.

Belgrad’da kimlik kartı ya da pasaport taşımak yasal bir zorunluluktur. Yanınızda her zaman pasaportunuzu taşıdığınızdan emin olun.

Belgrad’da bazı spor etkinliklerinde şiddet içeren küçük suç olayları yaşandığı raporlanmıştır. Kendinizi güvende hissetmek için fanatizme yol açabilecek formaları giymekten ya da aksesuarları kullanmaktan kaçının.

Belgrad’da zaman zaman kalabalık protestolar düzenlenir ve bunların bazılarında şiddet içeren çeşitli eylemler meydana gelebilir.

Seyahatiniz sırasında bu tür protestolara denk gelirseniz onlardan uzak kalmalı, yerel gelişmelerden haberdar olmak için yerel medya kuruluşlarını takip etmeli ve her koşulda yetkililerden gelen uyarılara ve yönlendirmelere uyum sağlamalısınız.

Bu tür etkinlikler sırasında toplu taşıma hatlarında kesintiler ya da aksamalar meydana gelebilir. Seyahatiniz sırasında olası bir aksama ihtimaline karşı alternatif planlar yaptığınızdan emin olun.

Sırbistan’ın herhangi bir yerinde her ne amaçla olursa olsun askeri tesislerinin, personelin ya da personel araçlarının fotoğraflarını çekmekten sakının ve çektiğiniz diğer fotoğrafların bu unsurları içermediğinden emin olun. Bu uyarılara dikkat etmemek tutuklanmalara yol açabilir.

Sırbistan’da eş cinsel ilişkiler yasaldır ve ayrımcılık karşıtı yasalar mevcuttur ancak yerel halk sosyal açıdan muhafazakardır ve toplum içinde belirgin davranışlar çeşitli tepkilere neden olabilir.

Sırbistan sismik açıdan aktif bir bölgede bulunmaktadır ve yer sarsıntıları sık sık yaşanır ancak ciddi depremler daha az sıklıkta görülür. Seyahatiniz sırasında bir depreme maruz kalırsanız her koşulda yetkililerden gelen uyarılara ve yönlendirmelere uyum sağlamalısınız.

Büyük suçlar nadirdir ve genellikle doğrudan turistleri hedef almaz.

Belgrad’da Tehlikeli Sokak ve Cadde Var mı?

Belgrad’ın merkezi alanlarında doğrudan yüksek suç oranları ile ilişkilendirilen bir bölge bulunmamaktadır ancak Yeni Belgrad’ın bazı bölgeleri istatistiksel olarak daha yüksek suç oranlarına sahiptir.

Turistlerin kent merkezinde de olsa tenha alanlardan uzak kalması ve gece saatlerinde çok daha dikkatli davranmaları önerilir.

Belgrad’da Nerede Kalınır?

Belgrad’ı bir turist olarak ziyaret ettiğinizde kalabileceğiniz en iyi bölge restoranlara, barlara, kafelere ve önemli alanlara yakınlığı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nın çevresidir. Bu bölge Stari Grad olarak da bilinir.

Cumhuriyet Meydanı yakınında konakladığınızda Knez Mihailova Caddesi, Skadarlija Caddesi, Savamala ve Aziz Sava Katedrali başta olmak üzere Belgrad’ın önemli alanlarına, turistik mekanlarına, müzelerine ve galerilerine yürüme mesafesinde olacaksınız.

Belgrad ziyaretiniz sırasında günün her saati kalabalık olan, güvenlik uygulamalarının yoğun olduğu, merkezi ve turistik bölgelerde dolaşmalı ve konaklamalısınız.

Stari Grad ve çevresi günün herhangi bir saatinde aktif bir yaşama sahip olduğundan ve bunun sonucunda daha yoğun güvenlik önlemleri ile izlendiğinden kendinizi daha güvende hissedeceksinizdir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır