Döner, ülkemizin en temel yemeklerinden birisi ve Almanya’da da çoğu Türkler tarafından işletilen çok sayıda dönerci var.

Elbette her iki mutfak arasındaki çeşitli alışkanlıklar, zaman içinde dönerin hazırlanma ve sunum şeklinin farklılaşmasına neden oldu.

Örneğin Türkiye’deki dönerlerde sebze oranı az olsa da “Berlin Döneri” olarak da bilinen Almanya’daki dönerler daha fazla oranda sebze içerir.

Ayrıca Almanya’da et ya da tavuk yerine genellikle buğday gluteni (seitan) temelli olan vejetaryen ve vegan döner seçenekleri de yaygındır.

Peki Berlin ziyaretiniz sırasında bir süredir özlem duymaya başladığınız döneri tam olarak nerede yemelisiniz? İşte Berlin En İyi Dönerciler listesi!

Berlin En İyi Dönerciler Listesi

  • Mustafa’s Gemüse Kebab
  • Teras Restaurant
  • Voener (Vöner)
  • Hakiki Döner
  • Imren Grill

Berlin En İyi Dönerciler - Mustafa's Gemüse Kebab

1- Mustafa’s Gemüse Kebab

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (17.435)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (4.521)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasında

Berlin’in en popüler dönercisi olan Mustafa’s Gemüse Kebab, küçük bir büfede hizmet vermesine karşın günün herhangi bir saatinde önünde uzun kuyruklar bulunan bir dönerci.

Öyle ki mekan en son Mustafa’s Gemüse Kebab’tan döner yemek için sırada bekleyen Amerikalı ünlü rapçi Kanye West ve eşi Bianca Censori ile gündeme gelmişti.

Berlin En İyi Dönerciler - Mustafa's Gemüse Kebab

Almanya’daki dönerler genellikle daha fazla sebze kullanılarak hazırlanır. Hatta vejeteryanlara ve veganlara yönelik özel döner seçenekleri de bulunmaktadır.

Mustafa’s da bu rutine uyum sağlayan mekanlardan birisi. Nitekim Mustafa’s Gemüse Kebab da Türkçede “Mustafa’nın Sebzeli Kebabı” anlamına gelir.

Mustafa’s, fırından yeni çıkmış olan ekmeği ev yağımı yoğurt, sarımsak ve acı soslarla buluşturuyor ve tavuk etinin üzerine patates ve havuç gibi çeşitli kızartılmış sebzeleri serpiyor. Son olarak üzerine bazı baharatlar ekliyor.

Mustafa’s Gemüse Kebab’ın döneri genellikle oldukça beğenilse de uzun kuyruklardan ötürü günün herhangi bir saatinde 30 ila 90 dakika boyunca ayakta beklemeniz gerekebilir.

Öyle ki bunun bir tür pazarlama uygulaması olduğunu düşünenler dahi var. Ayrıca bazı müşteriler dönerin tadını beğendiklerini ancak bu sürenin beklemek için çok fazla olduğunu belirtmektedir.

Bu nedenle Mustafa’s Gemüse Kebab’a uğramak istiyorsanız ancak kısıtlı bir zamanınız varsa planınızı bu bekleme süresini göz önünde bulundurarak şekillendirmenizi öneririz.

Berlin En İyi Dönerciler - Teras Restaurant

2- Teras Restaurant

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (4.901)
  • Tripadvisor Puanı: 3,5 / 5,0 (74)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasında

1999 yılından bu yana hizmet veren Teras Restaurant, tıpkı Mustafa’s Gemüse Kebab gibi oldukça popüler bir restoran.

Teras Restaurant’ın ünlü ziyaretçileri arasında eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Helmut Kohl gibi isimler bulunuyor.

Berlin En İyi Dönerciler - Teras Restaurant

“Berlin Döneri” olarak da bilinen bol sebzeli dönerin yanı sıra ülkemizde alışkın olduğumuz türden daha et odaklı dönerler de bulabilirsiniz. Ayrıca döneri dilerseniz tabakta, dilerseniz ekmek arası dilerseniz de kutuda alabilirsiniz.

Son olarak Teras Restaurant’ın dönerin yanı sıra ızgara köfte, adana kebap, şiş kebap, sac kebap, iskender ve lahmacun gibi diğer geleneksel Türk yemeklerini de sunduğunu belirtmek isterim.

Berlin En İyi Dönerciler - Voener Vöner

3-Voener (Vöner)

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (1.870)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (250)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasında

Voener (Vöner), lezzetli bir dönerden mahrum kalmak istemeyen vejetaryenler için hizmet sunan restoranlardan birisi.

Elbette Vöner, döneri hazırlarken et yerine seitan yani buğday gluteni, taze sebze, tahinli sarımsak ve acılı domates sosu kullanıyor.

Almanya’da vegan ve vejetaryen döner seçenekleri giderek daha popüler hale gelirken Vöner benzeri bazı restoranlar bu akımın bilinen temsilcileri arasında yer alıyor.

Restoranda veganlara yönelik hazırlanmış dönerin yanı sıra hamburger, sosisli, patates kızartması, sandviç ve diğer bazı yemek seçenekleri daha bulunuyor.

Ayrıca Vöner’in de içinde bulunduğu Boxhagener Str. civarında çok sayıda farklı vegan ve vejetaryen restoran seçeneğinin bulunduğunu da belirtmek isterim.

Berlin En İyi Dönerciler - Hakiki Döner

4-Hakiki Döner

  • Google İşletme Puanı: 4,2 / 5,0 (1.508)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (14)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasında

Hakiki Döner, küçük bir büfede hizmet veren ve zaman zaman önünde uzun kuyruklar oluşan dönercilerden bir diğeri.

09:00 – 01:30 saatleri arasında çalışan Hakiki Döner, ufak bir yemek arası vermek istediğinizde tercih edebileceğiniz dönerciler arasında yer alıyor.

Hakiki Döner zaman zaman porsiyonların yetersiz olduğu konusunda çeşitli eleştiriler alıyor. Büfede biri normal diğeri büyük olmak üzere iki farklı döner boyutu seçeneği var. Ne kadar yemek istediğinize bağlı olarak daha büyük boyutu tercih etmek isteyebilirsiniz.

Berlin En İyi Dönerciler - Imren Grill

5-Imren Grill

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (1.489)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (112)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasında

1993 yılından bu yana Berlin’de döner ile ilgilenen bir aile işletmesi olan Imren Grill, taze pişmiş sıcacık ekmeğe sarılan ve ev yapımı soslarla süslenen döneri ile tanınıyor.

Berlin genelinde birden fazla şubesi bulunan Imren Grill, aynı zamanda pide benzeri diğer geleneksel Türk lezzetlerini de müşterilere sunuyor.

Sonuç

Bu listemizde En İyi Berlin Dönercileri ile karşınızdaydık. Berlin’de ister et, ister tavuk, isterseniz de vejetaryen ve hatta vegan malzemeler kullanılarak hazırlanmış olan, kimi daha sade kimi bol sebzeli ve soslu çok sayıda farklı döner tarifini deneyebilirsiniz.

Berlin’in en iyi dönercisinin hangisi olduğuna yönelik nihai karar size ait olsa da en ucuz uçak bileti her zaman Enucuzu.com’da!

Siz de Enucuzu.com üzerinden onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırarak Berlin için en ucuz uçak biletini bulabilir; ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz. Henüz Berlin için uçak bileti satın almadıysanız Berlin Uçak Bileti sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın!

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır