Yeni bir şehri keşfetmenin heyecan verici yönleri olsa da ilk kez gittiğiniz bir şehirde dikkatli olmak ve davranmak önemlidir. Peki Berlin güvenilir mi?

Seyahatiniz sırasında kaçınmanız gereken sokaklar ya da caddeler var mı? Nerede konaklamalısınız ve nelere dikkat etmelisiniz?

Almanya’nın çok sayıda tarihi ve turistik alana ev sahipliği yapan başkenti Berlin, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği en popüler seyahat noktaları arasında yer almaktadır.

Berlin Güvenli mi?

Evet, Berlin turistler için güvenli bir şehir olarak kabul edilir ancak ziyaretçilerin herhangi bir büyükşehirde olması gerektiği ölçüde dikkatli davranmaları beklenir.

Berlin Güvenli mi?

Berlin’i ziyaret edenler her büyükşehirde olması gerektiği gibi yankesicilik ve küçük hırsızlık suçlarına karşı makul önlemler almalıdır:

  • Değerli eşyalarınızı kendinize yakın tutun. (Örn; ceketinizin iç cebi veya pantolonunuzun ön cebi)
  • Yanınızda çok miktarda nakit para taşımayın.
  • Sizi hedef haline getirecek gösterişli aksesuarlar takmayın.
  • Çantanızı sıkı bir şekilde tutun.
  • Gece saatlerinde karanlık ve tenha alanlara girmeyin.

Brandenburg Kapısı benzeri popüler turistik mekanlar suç potansiyelinin daha yoğun olduğu alanlardır ama aynı zamanda daha kapsamlı güvenlik uygulamaları ile korunur.

Suçlar genellikle gece saatlerinde işlenir.

Gece saatlerinde çoğu popüler cadde ve meydan başka insanlarla ve polislerle dolu olacağından bu tür alanlarda dolaşmak genellikle güvenlidir ancak karanlık ve tenha alanlardan uzak durulması gerekir.

Berlin Güvenli mi?

Berlin’de toplu taşımada yaşanan küçük hırsızlık vakaları bildirilmiştir. Bunların önemli bir kısmı kişi toplu taşımada uyurken gerçekleşir.

Dolandırıcılar, bazı turistik alanlarda polis rolüne bürünerek nakit paralara ve kredi kartlarına el koymaya çalışabilir. Ziyaretçiler, üzerinde fazladan nakit para taşımamalı ve polislerden resmi kimlik istemelidir.

Ayrıca Alexanderplatz, Schlossbrücke, Kurfürstendamm, East Side Gallery ve Berlin Katedrali çevresinde para odaklı şans ve beceri oyunlarının oynatıldığı bildirilmektedir. Polis, katılan her zaman kaybedeceği için bu tür oyunlardan uzak durulmasını önermektedir.

Büyük suçlar nadirdir ve genellikle doğrudan turistleri hedef almaz.

Berlin’de sık sık aktivist gruplar tarafından düzenlenen etkinlikler gerçekleşir. Protestolar sıklıkla neşeli ve barışçıldır ancak geçmişte şiddet içeren etkinlikler gerçekleşti. Ziyaretçiler, bu tür etkinliklerin gerçekleştikleri alanlardan uzak durmalı ve yetkililerin direktiflerini takip etmelidir.

Berlin’de Tehlikeli Sokak ve Cadde Var mı?

Berlin’de doğrudan yüksek suç oranları ile ilişkilendirilen girilemez bir suç bölgesi yok ancak Neukölln ve Wedding bazı etnik ve demografik gruplar için daha riskli olabilir.

Bunlar, genellikle sıradan bir turistin muhtemelen uğramayacağı alanlardır ve uğrasalar bile suç tehdidi oluşma ihtimali düşüktür.

Berlin’in En Güvenli Mahalleleri Hangileri?

Berlin’in en güvenli mahalleleri genellikle Charlottenburg-Wilmersdorf, Prenzlauer Berg, Mitte ve civarı olarak kabul edilir.

Ayrıca merkezi turistik alanlar ve parlamento binasının çevresi de güvenlik uygulamalarının sıklığı bakımından güvenli olarak kabul edilir.

Berlin’de Nerede Kalınır?

Berlin’i bir turist olarak ziyaret ettiğinizde kalabileceğiniz en iyi bölge merkezi konumu; barlara, kafelere ve önemli alanlara yakınlığı dolayısıyla Regierungsviertel bölgesidir. Burası Yönetim İlçesi olarak da bilinir.

Berlin ziyaretiniz sırasında günün her saati kalabalık olan, güvenlik uygulamalarının yoğun olduğu, merkezi ve turistik bölgelerde dolaşmalı ve konaklamalısınız.

Berlin’i ziyaret etmeye hazırlanıyorsanız şehre yönelik önemli öneriler ve ipuçları barındıran Berlin Gezi Rehberi> içeriğimize göz atmayı unutmayın!

Henüz uçak biletinizi satın almadıysanız Enucuzu.com üzerinden farklı hava yolu şirketlerini karşılaştırarak en ucuz Berlin Uçak Bileti fırsatlarını bulabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır