Brüksel Gezi Rehberi ile Brüksel Gezilecek Yerler, Brüksel Yemekleri ve Brüksel En İyi Restoranlar listelerimize ulaşabilir, Brüksel seyahatiniz öncesinde ve sırasında yardımcı olabilecek püf noktaları öğrenebilirsiniz.

Belçika’nın başkenti Brüksel, tarihi dokunun başarılı bir şekilde korunduğu modern bir şehir olarak Avrupa’nın en önemli turistik destinasyonları arasında yer alıyor.

Brüksel Hakkında

Ülke Belçika
Bölge Orta Belçika
Resmi Dil Fransızca, Felemenkçe
Para Birimi Euro (EUR)
Vize Gereksinimleri Schengen Vizesi
Şehir Nüfusu 1.235.000
İklim Okyanusal İklim (Yıllık Ort: 10.4 °C)
Zaman Dilimi UTC +1 (CET), UTC +2 (CEST)
Trafik Akış Yönü Sağ
Telefon Kodu + 32 02
En Yakın Havalimanı Brüksel Havalimanı (14,4 KM)

Brüksel (Brussels) kelimesinin etimolojik kökeni tartışmalı olsa da isimlendirmenin “bataklık” (bruoc / broek) ve “ev, yerleşim” (sella / zele) anlamlarına gelen Eski Felemenkçe Bruocsella, Broekzele veya Broeksel kelimelerinden türediği tahmin ediliyor.

Brosella kelimesinin kullanımına yönelik ilk kayıtlı referans, Cambrai Piskoposu Aziz Vindicianus tarafından 695 yılında, Brüksel henüz bir köy iken yapılmıştır.

Brüksel’in modern anlamda resmi kuruluş tarihi 979 olarak kabul edilse de ilk yerleşimlerin bundan çok daha önce yapıldığına yönelik çeşitli tahminler ve inanışlar bulunmaktadır.

Brüksel bölgesindeki en eski insan aktivitesi ise insan yerleşimine dair izler barındıran megalitler, dolmenler ve dikili taşlar aracılığı ile Taş Devri (m.ö. 10.000 – m.ö. 6.000) dönemine tarihlenmektedir.

Brüksel, günümüzde Avrupa’nın en önemli şehirleri arasında yer almakta ve her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır.

Brüksel Gezilecek Yerler

  • Grand Place
  • Mont des Arts
  • Parc du Cinquantenaire
  • Avrupa Mahallesi
  • Brüksel Kraliyet Sarayı
  • Jardin Du Petit Sablon
  • National Basilica of the Sacred Heart
  • St. Michael and St. Gudula Katedrali
  • Galeries Royales Saint-Hubert
  • Place du Jeu de Balle Market
  • Atomium
  • Mini-Europe
  • The Museum of Cocoa and Chocolate
  • Train World & Schaerbeek Station
  • Manneken Pis

Grand Place - Brüksel Gezilecek Yerler

Grand Place

Grand Place (Büyük Meydan), Brüksel’in en merkezi meydanıdır. Brüksel’i ilk kez ziyaret ettiğinizde şehrin havasını hissetmek için öncelikle bu meydanı ziyaret etmenizi öneririz.

Meydan, genellikle hayranlık uyandıran mimarisi ile tanınır çünkü barok mimarisi ile tasarlanan ihtişamlı binalar tarafından çevrelenir. Bu yapılardan birisi de çok sayıda heykel ve yüksek bir kule ile süslenen Brüksel Belediye Binası’dır.

Grand Place, akşam saatlerinde devreye giren aydınlatma ile birlikte ayrı bir havaya bürünerek belki de Avrupa’nın en görkemli meydanı haline gelmektedir.

Mont des Arts - Brüksel Gezilecek Yerler

Mont des Arts

Mont des Arts, Brüksel’in bazı önemli müze, kurum ve yapılarına ev sahipliği yapar. Bunların bir kısmı şu şekildedir:

BELvue Müzesi, The Royal Museums Of Fine Arts Of Belgium, Coudenberg Palace, Musical Instruments Museum (MIM), KBR (Royal Library Of Belgium), Belgian National Orchestra, Musée Du Chat Et Du Dessin D’humour ve dahası…

Mont des Arts, sanat ve tarih ile ilgilenenlerin sıkılmadan saatler boyunca dolaşabilecekleri çok sayıda yapıdan oluşur.

Coudenberg Sarayı, yaklaşık yedi yüz yıl boyunca bu bölgede egemenliklerini sürdüren kralların, imparatorların, kontların ve valilerin ikametgahı olarak hizmet vermiştir.

Saray, 1731 yılında çıkan bir yangında kül olduktan sonra ondan geriye yalnızca yer altı yapıları kaldı. Mont des Arts’ı ziyaret ettiğinizde bu yer altı geçitlerinden bazı kalıntılara tanıklık edebilirsiniz.

Mont des Arts, Grand Place’e yürüme mesafesindedir. Vaktiniz varsa Grand Place’i gördükten sonra rotanızı bu yöne çevirebilirsiniz.

Bu müzelerin tamamını keşfetmek isterseniz ziyaretinizin en azından bir ya da iki gününü bu alana ayırmanız gerekecektir.

Parc du Cinquantenaire - Brüksel Gezilecek Yerler

Parc du Cinquantenaire

Parc du Cinquantenaire, “Ellinci Yıl Dönümü Parkı” anlamına gelir. Halk arasında genellikle kısaca Cinquantenaire olarak adlandırılır.

Mont des Arts’a yaklaşık 2,5 km uzaklıkta bulunan Cinquantenaire, 1880 yılında Belçika’nın bağımsızlığının ellinci yıl dönümünü kutlamak için inşa edildi.

Parc du Cinquantenaire’ın doğu girişinde bu kutlamanın ruhunu yansıtan ve daha ilk bakışta parkın ne amaçla inşa edildiğini anlamanıza yardımcı olan dünyaca ünlü bir zafer takı bulunmaktadır. Tak, bronz bir quadriga ile süslenmiştir.

Takın yanında dilerseniz ziyaret edebileceğiniz iki adet müze bulunmaktadır. Autoworld Müzesi, Avrupa’nın en önemli antika araba müzelerinden birisidir.

74 dönümlük alana kurulu olan Cinquantenaire, özellikle yaz aylarında yerli halkın ve turistlerin yürüyüş yapmak için sıkça tercih ettiği bir alandır. Parka dilerseniz yürüme dilerseniz de toplu taşıma ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Avrupa Mahallesi

Brüksel, Avrupa Birliği ve NATO kurumlarının genel merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle Brüksel ziyaretiniz sırasında Avrupa Mahallesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Avrupa Mahallesi, Parc du Cinquantenaire ile Leopold Parkı arasındaki bölgenin bir anlamda takma adıdır çünkü en önemli Avrupa Birliği kurumları bu bölgede konumlanmaktadır.

Bunların arasında Avrupa Komisyonu Genel Merkezi, Avrupa Birliği Konseyi Genel Merkezi ve Avrupa Parlamentosu bulunmaktadır.

Bu kurumların bir kısmı rehberli tur eşliğinde ziyaret edilebilir durumdadır. Hatta genel kurul salonundaki bir toplantıya denk gelme ve ziyaretçi olarak katılma ihtimaliniz bile mümkün.

Brüksel Kraliyet Sarayı

Brüksel Kraliyet Sarayı

Brüksel Kraliyet Sarayı, kraliyet ailesine ait bir saraydır ve başkentin en ihtişamlı manzaralarından birisine sahiptir.

Saray, Coudenberg Sarayı yandıktan birkaç on yıl sonra, 1783 yılında inşa edilmeye başlandı ve günümüzdeki halini alması 1934 yılına kadar sürdü.

Kral, Brüksel Kraliyet Sarayı’nda bir çalışma odasına sahip olsa da ailesi ile birlikte kuzeyde yer alan Laeken Kraliyet Sarayı’nda ikamet etmektedir. Brüksel Kraliyet Sarayı’nı ise genellikle konukları kabul etmek için kullanır.

Saray, kraliyetin zenginliğini yansıtan çok sayıda salondan ve odadan oluşur. Ayrıca çeşitli modern sanat eserleri de bulunmaktadır.

Brüksel Kraliyet Sarayı’nı içeriden ziyaret etmek isterseniz takviminizi 21 Temmuz dönemine ayarlamanız gerekecektir çünkü saray genellikle ulusal bayramdan sonra kraliyet ailesinin tatilde olduğu süre boyunca halka açık tutulur.

Jardin Du Petit Sablon

Jardin Du Petit Sablon, şehir merkezindeki turunuza kısa bir mola vermek için tercih edebileceğiniz parklardan birisidir.

Flaman Neo-Rönesans tarzında tasarlanan bahçenin hemen yanında Church of Our Lady of Victories at the Sablon (Sablon Meryem Ana Kilisesi) bulunmaktadır.

National Basilica of the Sacred Heart

National Basilica of the Sacred Heart

National Basilica of the Sacred Heart (Kutsal Kalp Ulusal Bazilikası), dünyanın en büyük on Roma Katolik kilisesinden biridir.

1905 yılında Belçika’nın bağımsızlığının 75. yıl dönümünü kutlamak için inşa edilmeye başlanan National Basilica of the Sacred Heart, II. Dünya Savaşı nedeni ile ancak 1970 yılında tamamlanabildi.

Art Deco tarzında inşa edilen 89 metre uzunluğundaki bazilika, nispeten uzak bir mesafeden bile kolayca ayırt edilebilir.

Dilerseniz, 53. metrede bulunan kubbeye çıkarak şehrin manzarasının tadını çıkarabilirsiniz ancak bazilikanın girişi ücretsiz olsa da kubbeye çıkmak için ücret ödemeniz gerekecektir.

Bazilika, kilise işlevinin yanı sıra iki müze içerir ve zaman zaman çeşitli sergilere ev sahipliği yapar. Kutsal Ayin pazar günü sabah 10:00’da, geri kalan günler sabah 09:00’da yapılmaktadır.

St. Michael and St. Gudula Katedrali

St. Michael and St. Gudula Katedrali, Saint Michael ve Saint Gudula için adanan bir orta çağ Roma Katolik katedralidir.

Gotik mimari benimsenerek inşa edilen katedralin yapımı 11. yüzyılda başladı ve 16. yüzyılda büyük ölçüde tamamlandı.

Katedral, takip eden dönemlerde çeşitli bakımlara ve restorasyonlara uğradı. Bu nedenle bazı bölümler, o dönemin mimari akımına göre ufak değişikliklere uğradı.

Galeries Royales Saint-Hubert

Galeries Royales Saint-Hubert

1847 yılında kurulan Galeries Royales Saint-Hubert, Avrupa’nın en eski alışveriş merkezlerinden biridir ve Mimar Jean-Pierre Cluysenaar tarafından tasarlanmıştır.

Galeries Royales Saint-Hubert üç ana pasaja ayrılır: Galerie de la Reine (Kraliçe Galerisi), Galerie du Roi (Kral Galerisi) ve Galerie des Princes (Prenses Galerisi). Galeries Royales Saint-Hubert ziyaretiniz sırasında bu üç bölüme de göz atmanızı öneririz.

Place du Jeu de Balle Market

Place du Jeu de Balle Market, Brüksel’in açık hava bit pazarıdır. 1873 yılından bu yana aktif olduğu için “Eski Pazar” olarak da bilinir.

Place du Jeu de Balle Market, her gün açıktır. Burada klasik giyim ürünlerinden aksesuarlara, kitaplara, heykellere ve sanat eserlerine kadar çok sayıda ilginç nesne bulabilirsiniz.

Pazar, son zamanlarda “vintage” temasına doğru evrilmeye başladığı için yüzlerce yıl öncesine ait nesneleri bulmanız bile mümkün. Tabii ki bunların ne oranda orijinal olduklarını anlamanız biraz zor olabilir.

Atomium

Expo 1958 için inşa edilen Atomium, bir demir kristalinin 165 milyar kat büyütülmüş halini temsil eden bir yapıdır.

Atomium, 102 metre yüksekliğe sahiptir ve toplamda 7 küreden oluşur. Her bir küre 18 metre çapa sahiptir.

Üst kürede bir adet gözlem kulesi ve restoran bulunur. Diğer altı küre ise genellikle sergi amacı ile kullanılır. Atomium, geceleri dikkat çeken bir aydınlatmaya sahiptir.

  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 18:00
  • Google Maps Bağlantısı: Atomium

Mini-Europe

Mini-Europe

Atomium’un yanı başında bulunan Mini-Europe, Avrupa’nın en ünlü yapılarının ölçeklenmiş modellerini sunan bir minyatür parktır.

Başta Pisa Kulesi, Big Ben, Brandenburg Kapısı ve Eyfel Kulesi olmak üzere alanda bulunan 350 modelin tamamı en ince ayrıntılar dahi gözetilecek şekilde 1:25 oranında ölçeklenmiştir.

Mini-Europe için Atomium benzeri birkaç alana daha giriş hakkı sağlayan daha ucuz paket biletler satın alabilirsiniz.

  • Ziyaret Saatleri: 09:30 – 18:00 (Dönemsel)
  • Google Maps Bağlantısı: Mini-Europe

The Museum of Cocoa and Chocolate

Belçika, çikolatası ile ünlü bir ülkedir. The Museum of Cocoa and Chocolate (Kakao ve Çikolata Müzesi), Belçika çikolatasının tadına bakabileceğiniz ve çikolata ile yapılmış heykelleri inceleyebileceğiniz küçük bir müzedir. Ayrıca çikolata yapım sürecini baştan aşağı öğrenebileceğiniz gösterilere de katılım sağlayabilirsiniz.

Train World & Schaerbeek Station

2015 yılında açılan Train World, nispeten yeni bir tren müzesidir. Avrupa’nın en eski korunmuş treninin yanı sıra pek çok lokomotif parçası da sergilenmektedir.

  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 17:00

Manneken Pis

Manneken Pis, bronzdan yapılmış küçük bir çocuk heykelidir. Kelime, “Küçük İşeyen Adam” anlamına gelir. 61 cm uzunluğundaki heykel, Brüksel’in en ünlü ve turistik noktalarından birisidir.

1619 yılında tasarlanan heykel defalarca kez çalındı ve hasar gördü. Günümüzde sergilenen heykel, 1965 yılında tasarlanan orijinal heykelin bir kopyasıdır.

Brüksel Yemekleri Neler? Brüksel’de Ne Yenir?

  • Patates Kızartması
  • Moules Frites
  • Waterzooi
  • Karidesli Domates
  • Sığır Yahnisi
  • Belçika Çikolatası
  • Waffle
  • Bira

Belçika’nın kendine özgü pek çok yemeği bulunmakla birlikte ülkenin mutfağı Fransa, Almanya ve Hollanda gibi komşu ülkelerle karşılıklı olarak etkilenmiştir.

Belçika yemeklerinde temel malzemeler arasında et, peynir, tereyağı, patates, pırasa, karides, kuşkonmaz, hindiba ve yerel bira bulunur.

Belçikalılar genellikle hafif bir kahvaltı, orta düzeyde öğle yemeği, ara atıştırmalık ve doyurucu bir akşam yemeği olmak üzere dört öğün yemek yerler.

Patates Kızartması - Brüksel Yemekleri

Patates Kızartması

Belçika’nın çoğu sokağında denk gelebileceğiniz külahta patates kızartması, seçtiğiniz soslarla birlikte külah içerisinde servis edilir.

Belçika, patates kızartmasının tüketildiği ilk bölge olarak bilinmektedir. Buna yönelik en eski kanıt Namur, Dinant ve Andenne sakinlerinin 1680’den beri kızarmış patates yediklerini anlatan ve 1781 yılında yazılan “Curiosités de la table dans les Pays-Bas-Belgiques” isimli kitaptır.

Kızartma, tipik olarak koni şeklindeki kalın ve beyaz bir kağıt parçası içinde servis edilir. Ardından, üzerine çeşitli soslar dökülür.

Moules Frites - Brüksel Yemekleri

Moules Frites

Moules-Frites, midye ve patates kızartmasından oluşan bir ana öğün yemeğidir. Moules “Midye”, Frites ise “Kızartma” anlamlarına gelir.

Moules Frites genellikle klasik beyaz şarap ya da bira eşliğinde tüketilir. Ayrıca tercihinize bağlı olarak çeşitli soslar ve baharatlar da kullanabilirsiniz.

Waterzooi

Waterzooi, Belçika kökenli bir güveç yemeğidir. Yemek, ilk dönemlerde balıktan yapılırken günümüzde tavuktan ve diğer bazı etlerden de yapılmaktadır. Genellikle balık, tavuk, havuç, soğan, kereviz, pırasa, biber, vermut, krema, nişasta, yumurta sarısı ve maydanoz içerir.

Karidesli Domates

Karidesli Domates

Belçika’nın ünlü yemeklerinden birisi olan karidesli domates, domates içine gri havyar konarak hazırlanan sulu ve lezzetli bir öğündür.

Yemek, nerede yediğinize bağlı olarak bazı özel tarifler ile süslenebilir. Örneğin bazı restoranlar mayonez kullanırken bazıları özel baharatlar kullanır.

Sığır Yahnisi

Çoğu sığır eti yahnisi şarapla hazırlanırken Belçikalılar bu tarifte bira kullanırlar. Genellikle patates kızartması, ekmek ve pilav ile tüketilir.

Belçika Çikolatası

Belçika Çikolatası

Belçika, çikolata hakkında konuşurken akla gelen az sayıda ülke arasında yer almaktadır. Ülkenin dört bir yanında yer alan yüzlerce çikolata dükkanından birisine girerek dünyanın en iyi çikolatalarının tadına bakabilirsiniz.

Ayrıca Belçika çikolatasını bu kadar benzersiz kılan şeyin ne olduğunu öğrenmek için yukarıda yer verdiğimiz The Museum of Cocoa and Chocolate (Kakao ve Çikolata Müzesi)’ni ziyaret edebilirsiniz.

Waffle

Waffle

Waffle, genellikle çeşitli soslar, meyveler ve drajeler ile servis edilir ve sıcak bir şekilde tüketilir. Başta ne tür bir şekle sahip olduğu ve nasıl sunulduğu olmak üzere birden fazla varyasyonu vardır. Belçika’da en yaygın olan waffle türleri Liege Waffles, Brussels Waffles ve Galettes olarak sıralanabilir.

Brüksel’de waffle yerken çikolata tercihinizi muhtemelen Belçika çikolatasından yana kullanmak isteyeceksiniz ancak eritilmiş Belçika çikolatası yoğun bir tada sahip olduğu için miktarı dikkatli bir şekilde ayarlamanızı öneririz.

Bira

Belçika, yerel biraları ile de tanınır. Alkol kullanıyorsanız Brüksel ziyaretiniz sırasında çeşitli yerel bira türlerini ve markalarını deneyebilirsiniz.

Bira, Belçika’da özellikle patates kızartması ya da moules frites ile birlikte sıkça tüketilir. Çok sayıda marka ve tür arasından damak tadınıza uygun olanı bulmak ise biraz zaman alabilir.

Brüksel En İyi Restoranlar Listesi

  • Frit Flagey
  • Le Pain Quotidien Dansaert
  • Pasta Divina
  • Neuhaus
  • VeganWaf’

Frit Flagey - Brüksel Restoranları

Frit Flagey

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (1.789)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (484)
  • Fiyatlandırma: Brüksel Ortalamasında

Brüksel’de patates kızartması yemek istediğinizde en çok tavsiye edilen mekanın bir kızartma kulübesi olan Frit Flagey olduğunu göreceksiniz.

Mekan, patatesleri iki kez kızartma işlemine tabi tuttuktan sonra dilediğiniz soslarla süslüyor. Ayrıca patates kızartmasına ek olarak sosis, köfte ve tavuk kızartması da bulabilirsiniz.

Le Pain Quotidien (Dansaert) - Brüksel Restoranları

Le Pain Quotidien (Dansaert)

  • Google İşletme Puanı: 4,2 / 5,0 (690)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (236)
  • Fiyatlandırma: Ortalama – Ortalama Üstü

Le Pain Quotidien, Brüksel’de kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz butik bir fırın ve restoran. Bir kahvaltı tabağı oluşturduktan sonra sokaktaki masalardan birisine oturabilir ve şehrin manzarası eşliğinde kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz.

Grand Place’e beş dakika yürüme mesafesinde bulunan Le Pain Quotidien, şehrin oldukça merkezi bir noktasında konumlanıyor.

Pasta Divina

  • Google İşletme Puanı: 4,6 / 5,0 (2.171)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (3.712)
  • Fiyatlandırma: Ortalama – Ortalama Üstü

Makarna her ne kadar bir İtalyan yemeği olsa da Belçika’da da çok popüler bir yemektir. Brüksel ziyaretiniz sırasında Pasta Divina için zaman ayırabilir ve farklı makarna tariflerinin tadına bakabilirsiniz.

Pasta Divina, ev yapımı makarna ve soslar kullanarak hazırlanan makarnaları şehrin merkezindeki bir terasta tatma imkanı sunuyor.

Tabii ki restoranın sokakta oturma alanı da bulunuyor. Tıpkı Le Pain Quotidien gibi Pasta Divina da Grand Place’e yalnızca beş dakika yürüme mesafesinde.

Neuhaus

Neuhaus

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (383)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (568)
  • Fiyatlandırma: Ortalama – Ortalama Üstü

Belçika’nın dört bir yanında çok sayıda çikolata mağazası bulunuyor ancak Neuhaus, tüm bu mağazalar arasında ayrı bir yere sahip.

Brüksel’in belki de en iyi çikolata mağazası olan Neuhaus’a, Galeries Royales Saint-Hubert’in Galerie de la Reine bölümünde görebilirsiniz.

  • Google Maps Bağlantısı: Neuhaus

VeganWaf’

  • Google İşletme Puanı: 4,7 / 5,0 (730)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (116)
  • Fiyatlandırma: Ortalama – Ortalama Üstü

VeganWaf’, Brüksel’de waffle yemek için tercih edebileceğiniz satıcılardan birisi. Özellikle de kullandığı malzemeler ile tanınan VeganWaf’ da Grand Place’e oldukça yakın bir noktada yer alıyor.

Brüksel Hakkında Merak Edilenler

Brüksel nerededir? Brüksel’e ne zaman gidilmeli? Brüksel’de nerede kalınır, kaç gün kalınmalı ve şehir içi ulaşım nasıl?

Brüksel Nerededir?

Belçika’nın en yüksek nüfusa sahip kenti ve aynı zamanda başkenti olan Brüksel, Belçika’nın orta kısmında yer almaktadır.

Brüksel’e Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Brüksel’e ulaşım hava yolu, kara yolu ve demir yolu yöntemlerinin tümü ile sağlanabilmektedir.

İstanbul – Brüksel arası mesafe kara yolu için yaklaşık 2.673 km uzunluğundadır ve molalardan bağımsız olarak yaklaşık 28 saat kadar sürer.

İstanbul – Brüksel arası önerilen rota sırası ile Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya ve Almanya üzerinden geçmektedir.

İstanbul – Brüksel arası uçak yolculuklarında birinci seçenek Brüksel Havalimanı’dır ve yolculuk genellikle 3 saat 40 dakika kadar sürer ancak Brüksel’de kullanılabilir olan iki farklı havalimanı olduğu unutulmamalıdır.

Bu nedenle uçak bileti ararken spesifik bir havalimanını aramak yerine Brüksel kapsamında genel bir arama yapılması önerilir. İzmir ve Ankara gibi diğer büyükşehirlerden de hava yolu ile direkt ya da aktarmalı ulaşım mümkündür.

Bordo pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Brüksel’e seyahat edebilmek için Schengen Vizesi almalıdır. Ayrıca aktarmalı uçuşlarda ve kara yolu ile yapılan yolculuklarda ara lokasyonlar için de vize gerekebilir.

Brüksel’e Ne Zaman Gidilmeli?

Brüksel, okyanusal iklime sahiptir ve bir yıllık dönem periyodunda ortalama sıcaklık yaklaşık olarak 10.4 °C’dir.

Ocak ayı için ortalama sıcaklık 3,7 °C iken ortalama düşük değeri 1,4 °C ve ortalama yüksek değeri 6,1 °C dolaylarındadır.

Temmuz ayı için ortalama sıcaklık 18,7 °C iken ortalama düşük değeri 14,1 °C ve ortalama yüksek değeri 23,2 °C dolaylarındadır.

Brüksel’in mimari ve kültürel dokusu onu her dönem için eşsiz bir konumda konumlandırıyor olsa da bahar ayları ziyaret için en ideal dönemlerdir.

Brüksel’de Nerede Kalınır?

Brüksel’i bir turist olarak ziyaret ettiğinizde kalabileceğiniz en iyi bölge merkezi konumu dolayısı ile Grand Place ve çevresidir.

Grand Place, Brüksel’in en merkezi konumudur ve gezmek isteyeceğiniz noktaların önemli bir kısmına yalnızca yürüme mesafesindedir.

Brüksel’de Kaç Gün Kalınmalı?

Brüksel’i ilk kez ziyaret ediyorsanız tarihi ve kültürel lokasyonlara yeteri kadar zaman ayırdığınızdan emin olmanız için kendinize en az 3 ila 5 gün ayırmanızı öneririz.

Brüksel’de Şehir İçi Ulaşım Nasıl?

Brüksel, oldukça gelişmiş bir şehir içi ulaşım ağına sahiptir. Brüksel Havalimanı’na indikten sonra şehir merkezine toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca diğer havalimanları için de toplu taşıma seçenekleri bulunmaktadır. Brüksel’in toplu taşıma ağını aşağıdaki harita üzerinden görüntüleyebilirsiniz:

Brüksel Şehir İçi Ulaşım Toplu Taşıma Haritası

Brüksel’in toplu taşıma sistemi Google Maps ve Apple Maps ile entegre edilmiştir. Bu sayede Google Maps üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçerek kullanmanız gereken aracı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

Sonuç

Enucuzu.com tarafından hazırlanan bu makalemizde Brüksel Gezi Rehberi ile karşınızdaydık. Brüksel, Batı Avrupa’nın tarihi mimarisini korumayı başaran önemli kentlerden birisidir.

Enucuzu.com üzerinden Brüksel Uçak Bileti alarak listemizde yer alan noktaları gezebilir, yemekleri tadabilir ve restoranları deneyebilirsiniz.

Enucuzu, Brüksel’e uçan hava yollarını tek tıkla kıyaslayarak en ucuz uçak biletini bulmanıza ve seyahatinizden tasarruf etmenize yardımcı olur.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır