OpenAI kısa bir süre önce sahip olduğu yetenekleri ile hayranlık uyandıran yeni GPT-4o modelini resmi olarak tanıttı.

Ses, görüntü ve metin arasında gerçek zamanlı olarak mantık yürütebilen yeni amiral gemisi modelimiz GPT-4o’yu duyuruyoruz.

Bu rehberimizde GPT-4o hakkında merak edilen çeşitli noktaları birkaç farklı başlıkta ayrı ayrı ele alacak ve GPT-4o’nun neden bu kadar ses getirdiğine daha yakından göz atacağız:

  • GPT-4o Özellikleri Neler?
  • GPT-4o Fiyatı Ne Kadar?
  • GPT-4o Nasıl Kullanılır?
  • GPT-4o Türkçe Dil Desteğine Sahip mi?

GPT-4o Özellikleri Neler?

  • Görsel Anlatı: GPT-4o, açıkladığınız bir metni dilerseniz eklediğiniz dosyalarla birlikte görsel bir anlatı haline getirebilir. (Örn; Aşağıdaki metni daktilo ile giren bir robotun birinci şahıs görüntüsü: …)
  • Poster Tasarımı: GPT-4o, açıkladığınız bir senaryo için dilerseniz eklediğiniz dosyalardaki unsurları da içeren bir poster oluşturabilir. (Örn; Dedektif filmi için Alex’in ve Gabe’in yüzlerinin büyük ve belirgin bir şekilde yer aldığı bir poster tasarla …)
  • Karakter Tasarımı: GPT-4o, açıkladığınız özelliklerde bir oyun karakteri tasarımı yapabilir. (Örn; Beyzbol şapkası takmış olan arkadaş canlısı görünümlü bir robot, kameraya dönük bir biçimde dik olarak durmaktadır. Yüzünde bir gülümseme var.)
  • Yazıları Tasarıma Çevirme: GPT-4o, belirli bir metni kağıda ya da belirli bir alana yazılmış gibi tasarlayabilir. (Örn; Yukarıdaki metni bir günlük sayfasına; büyük, okunaklı ve net bir şekilde yazılmış olarak aktar. El yazısı seyrek ama zarif.)
  • Fotoğrafı Karikatüre Çevirme: GPT-4o, belirli bir fotoğrafı karikatüre dönüştürebilir. (Örn; Yukarıdaki fotoğrafı karikatüre çevir. Karikatür kare ölçüdedir, arka planı beyaz ve bej renklerinden oluşur, görüntünün genel tonu karikatür benzeri ve eğlencelidir.)
  • Yazıdan Fonta: GPT-4o, istediğiniz şekilde font tasarımı yapabilir. (Örn; ABC harfleri için hem fütüristik hem de retro unsurları birleştiren bir yazı tipi oluştur.)
  • 3D Nesne Oluşturma: GPT-4o, belirli bir girdi için üç boyutlu sentezleme yapabilir. (Örn; Ekteki Enucuzu logosunun gerçek görünümlü 3D görüntüsünü oluştur.)
  • Marka Yerleştirme: GPT-4o, belirli bir marka logosunu istenilen yüzeylere yerleştirebilir. (Örn; Ekteki Enucuzu logosunu ahşap bir bardak altlığına yerleştir. Altık, mermer bir masanın üzerindedir.)
  • Ses Analizi: GPT-4o, belirli bir ses kaydını analiz edebilir. (Örn; Bu ses dosyasında kaç kişi var ve neden bahsediyorlar?)
  • Video Analizi: GPT-4o, belirli bir video dosyasını analiz edebilir. (Örn; Reklam performansını maksimize etmeye yönelik bir sunumun videosunu ekte bulabilirsin. Sunumun ayrıntılı bir özetini çıkarır mısın?)
  • Değişken Bağlama: GPT-4o, aynı anda birden fazla değişken ile başa çıkabilir. (Örn; Bir masanın üzerinde üst üste duran üç küp var. En üstteki küp kırmızı renktedir ve üzerinde G harfi vardır. Ortadaki küp mavi renktedir ve üzerinde P harfi vardır. Alttaki küp yeşil renktedir ve üzerinde T harfi vardır.)

GPT-4o oldukça fazla sayıda yeteneğe sahip. GPT-4o, kullanıcılarla metin, görüntü ve ses üzerinden daha hızlı bir iletişim kurarak bir anlamda anlık iletişim sağlayabilecek. Bunu, daha doğal bir dil kullanımı, daha gelişmiş bir algılama yeteneği ve daha doğal tonlamalar ile yapacak.

OpenAI’a göre GPT-4o, önceki nesil ile kıyaslandığında metin değerlendirme, konuşma algılama, sesli çeviri, çok dilli değerlendirme, görsel değerlendirme ve görsel algı kriterleri başlıklarının tamamında çeşitli geliştirmeler aldı.

Kullanıcılar GPT-4o’nun görüntü ve ses üzerinden iletişim yeteneklerini kullanarak onu bir özel öğretmen, anlık çevirmen, sohbet etmek için arkadaş, danışman ve hatta çevre ile kurduğu etkileşimlerin bir sonucu olarak görme engelliler için rehber gibi kullanabilirler.

GPT-4o Kullanım Senaryoları Neler?









GPT-4o Fiyatı Ne Kadar?

GPT-4o tüm kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir ancak ChatGPT Plus kullanıcıları $20 / Ay ya da 649,99 TL / Ay ödeme yaparak hem erken erişim hem de daha fazla kullanım limiti elde edebilirler.

Ayrıca yeni bir Ses Modu sürümünü içerecek olan GPT-4o Alpha sürümü de birkaç hafta içinde ChatGPT Plus kullanıcılarına sunulacak.

GPT-4o Nasıl Kullanılır?

  • Android: ChatGPT uygulamasını yükleyin. Menü sembolünün yanındaki ChatGPT 3.5 yazısına tıklayın ve GPT-4o seçeneğini seçin.
  • iOS: ChatGPT uygulamasını yükleyin. Menü sembolünün yanındaki ChatGPT 3.5 yazısına tıklayın ve GPT-4o seçeneğini seçin.
  • Web: ChatGPT internet sitesini ziyaret edin. Sol yukarıdaki ChatGPT 3.5 yazısına tıklayın ve GPT-4o seçeneğini seçin.

GPT-4o Türkçe Desteğine Sahip mi?

Evet, GPT-4o Türkçe dil desteğine sahip ancak modelin Türkçe dili kullanım kabiliyeti henüz tam anlamı ile İngilizce kadar gelişmiş değil.

Modeli Türkçe olarak kullanmak için isteklerinizi direkt Türkçe olarak iletebilirsiniz. Ayrıca konuşma için dilerseniz uygulama üzerinden değişikliklerde bulunabilirsiniz:

  • Android: Menü -> Profil -> Input Language -> Turkish
  • iOS: Menü -> Profil -> Input Language -> Turkish
Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır