Havacılık endüstrisi her geçen gün büyürken sektör genelinde istihdam edilen çalışan sayısı da yıldan yıla artmaya devam ediyor.

Bu gereksinimlerin bir sonucu olarak havacılık sektörüne kalifiye eleman yetiştirmeye odaklanan çok sayıda üniversite ve akademi bulunuyor.

Havacılık sektörünün belirli bölümlerinde çalışmak istediğinizde üniversiteler ya da akademiler tarafından sağlanan eğitimlere katılım sağlamanız gerekecektir. Peki en ünlü havacılık akademileri hangileri ve havacılık eğitimi nasıl alınır?

Havacılık Eğitimi Nasıl Alınır?

Havacılık sektöründe çalışmak için eğitim almak istiyorsanız bu eğitimi üniversitelerin ilgili lisans ve ön lisans bölümlerinden alabileceğiniz gibi ilgili havacılık akademilerinden de alabilirsiniz.

Örneğin pilot olmak isterseniz üniversitelerin pilotaj bölümlerini tercih edebilir ya da uçuş akademilerinden uçuş eğitimi alarak bir pilotluk sertifikası elde edebilirsiniz.

Ayrıca Türk Hava Yolları gibi çeşitli kurumlar bazı kriterlendirme aşamalarından sonra işe alacakları personellere ücretsiz pilotaj eğitimi sağlamakta, eğitim ücreti ise katılımcılar pilotluk sertifikasına hak kazandıktan ve hava yolu şirketi bünyesinde çalışmaya başladıktan sonra belirli oranlarda maaştan kesilerek tahsil edilmektedir. Elbette bu eğitime hak kazanmak için belirli kriterlere sahip olmanız, eğitime hak kazanan diğer kişiler arasında belirli bir derece yapmanız ve hava yolu şirketinin sizi onaylaması gerekecektir.

En Popüler Havacılık Okulları Listesi

  • Purdue Üniversitesi
  • Kuzey Dakota Üniversitesi
  • Western Michigan Üniversitesi
  • Embry-Riddle Havacılık Üniversitesi
  • Beihang Universitesi
  • Buckinghamshire New University

Dünyadaki en popüler havacılık fakülteleri genellikle ABD’de bulunur çünkü ABD havacılık sektöründe kendisini geliştirmiş olmasının yanı sıra havacılık teknolojilerinde de önemli bir konuma sahiptir.

Dünyaca Ünlü Havacılık Akademileri

Purdue Üniversitesi

  • Lokasyon: West Lafayette, Indiana, ABD

Purdue Üniversitesi, Amerika’nın Indiana eyaletinde bulunan bir üniversitedir. Havacılık ve uzay bilimleri alanında oldukça önemli başarılara imza atmıştır.

Dünyada en çok uzay bilimci ve astronotun mezun olduğu okullardan birisi olmasının dışında kampüsünün içerisinde bir havalimanı bulunmaktadır. Bu havalimanı, bir üniversite kampüsüne de inşa edilmiş ilk havalimanıdır.

Kuzey Dakota Üniversitesi (University of North Dakota)

  • Lokasyon: Grand Forks, North Dakota, ABD

Kuzey Dakota Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren John D. Odegard Havacılık ve Uzay Bilimleri Okulu dünyanın en başarılı havacılık okullarından birisi olarak kabul ediliyor.

Okulda insansız uçak sistemleri, hava trafiği, havalimanı yönetimi, uzay bilimleri, uçuş eğitimleri gibi birçok alanda kurslar verilmektedir. Üniversitenin bünyesinde yaklaşık 120 uçak bulunuyor ve havacılığa dair en gelişmiş teknolojiler kullanılıyor.

Western Michigan Üniversitesi

  • Lokasyon: Kalamazoo, Michigan, ABD

Western Michigan Üniversitesi, dünyada havacılık denildiğinde akla gelen ilk üniversitelerden birisi. Western Michigan Üniversitesi’nin Havacılık Okulu’nun United Airlines ve Delta Air Lines ile anlaşmaları var.

Programlar sayesinde okuldan mezun olan kişiler mezun olunca dünyaca ünlü bu iki firmada çalışabiliyor. Ayrıca, Western Michigan Üniversitesi öğrencilerine gerekli şartları sağlarlarsa 3 tane yan dal seçeneği de sunuyor.

Embry-Riddle Havacılık Üniversitesi

  • Lokasyon: Daytona Beach, Florida, ABD

Embry-Riddle Havacılık Üniversitesi, adından da anlaşılabileceği üzere havacılık ve uzay bilimlerinin araştırılması için kurulmuştur. 1926 yılından bu yana da havacılık üzerine eğitim veren üniversitede havacılık ve uzay odaklı birçok çalışma yapılmıştır.

Beihang Üniversitesi

  • Lokasyon: Pekin, Çin

Beihang Üniversitesi, Pekin Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi olarak kurulmuştur. Üniversite kurulurken havacılık ve uzay bilimlerini temel almıştır. Sonrasında diğer bilimlerle ilgi araştırmalar yapılmaya başlanmıştır. Havacılık alanında Çin’deki en gelişmiş üniversitelerden birisidir.

Buckinghamshire New Üniversitesi

  • Lokasyon: Buckinghamshire, England, UK

Buckinghamshire New Üniversitesi, 1891 yılında bilim ve sanat üzerine kurulmuş köklü bir üniversitedir. Yıllar içerisinde başka alanları da bünyesine dahil etmiş ve havacılık alanında da önemli çalışmaların yapıldığı bir okul olmuştur. Pilotaj ve havacılık yönetimi üzerine eğitimler verilmektedir.

En İyi Pilot Yetiştirme Akademileri

  • Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi
  • CAE Oxford Havacılık Akademisi
  • Lufthansa Havacılık Eğitimi
  • ATP Uçuş
  • L3Harris Havacılık Akademisi (L3Harris Airline Academy)
  • FlightSafety Akademisi (FlightSafety Academy)

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi

Türk Hava Yolları’na ait uçuş akademisinde genellikle yetiştirilmek üzere işe alınan çalışanlara uçuş eğitimi veriliyor. Türk Hava Yolları’nın Uçuş Akademisi dışında da havacılığa ilişkin kurslar verdiği bir kuruluşu daha bulunmaktadır.

CAE Oxford Havacılık Akademisi (CAE Oxford Aviation Academy)

CAE Oxford, İngiltere merkezli bir uçuş akademisidir ve alanındaki en bilinen kurumlardandır. Toplamda 125 eğitim uçağı, 64 uçuş simülatörü bulunan akademi 10 tane eğitim merkezine sahiptir.

CAE Oxford başlangıçta 1939 yılında açılacak şekilde planlansa da II. Dünya Savaşı dolayısı ile açılış tarihi 1961 yılına ertelendi.

Lufthansa Havacılık Eğitimi

Lufthansa, Avrupa’nın en büyük hava yolu firmalarından birisidir. Lufthansa’nın uçuş okulu da hava yolu gibi başarılı olmuştur ve toplamda 6 tane eğitim merkezi bulunmaktadır. Burada pilotluk eğitimine ek olarak uçuş güvenliği gibi eğitimler de verilmektedir.

ATP Uçuş Okulu

ATP Uçuş Okulu 1984 yılında kurulmuş köklü bir uçuş okuludur ve dünyanın en büyük uçuş okulları arasındadır. İlk kurulduğu günden bugüne 25.000’i aşkın uçuş eğitimi gerçekleştirilmiş.

Atlanta, ABD merkezli ATP uçuş okulunun bünyesinde 2023 yılı itibari ile 528 uçak bulunuyor. 2024 yılında uçak sayısının artırılacağı açıklanmıştır. Sahip olduğu uçakların dışında 171 tane simülatöre sahip.

L3Harris Havacılık Akademisi (L3Harris Airline Academy)

1987 yılından bugüne aktif olarak uçuş dersleri veren L3Harris Havacılık Akademisi, pilot yetiştirmek için kurulmuş bir uçuş akademisidir ve havacılık alanındaki en popüler kurumların başında gelir. ABD merkezli uçuş okulunun ABD dışında İngiltere ve Tayland’da da eğitim merkezleri bulunuyor.

FlightSafety Akademisi (FlightSafety Academy)

FlightSafety Akademisi, ABD merkezli bir uçuş akademisidir ve FlightSafety Vakfı’na bağlıdır. FlightSafety Vakfı uçuş eğitimleri dışında havacılığa ilişkin çeşitli sorunlara çözüm bulunabilmesi amacıyla kurulmuştur.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır