31 Ekim 2008 tarihinde duyurulan Bitcoin ilk çıktığı zamanlarda sadece bilgisayar ortamındaki bir grup insan tarafından konuşulan bir dijital varlık iken zamanla çok daha geniş kitlelerin konuştuğu bir sistem haline geldi.

Uzmanların yorumuna göre Bitcoin’in gündem olmasının sebeplerinden birisi de Bitcoin’in yenilikçi bir sistem olması oldu.

Yine de Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar hakkındaki çeşitli tartışmalar sürerken bazı ülkeler kripto paraları benimsemeye başladı. Dünyanın dört bir yanındaki kripto para severlerin bu ülkelere gitmesi ile birlikte kripto turizmi doğdu.

Kripto Para ve Blok Zinciri Terimleri

Blok zinciri, içerisine bilgi ve verilerin kaydedildiği bir veri tabanıdır. Standart bir veri tabanından farklı olarak işlemler birden çok kişi tarafından kaydedilir ve muhafaza edilir.

Kripto paralar ise blok zincirindeki işlemlerin kayıt edilmesinin sonucunda oluşturulan dijital varlıklardır. En basit hali ile blok zinciri bir veri sistemi iken kripto paralar da veri sistemi altyapısı ile oluşan dijital varlıklar olarak tanımlanabilir.

Blok Zinciri ve Kripto Paralar Nerede Kullanılabilir?

Kullanıcılar arasında kripto paralar ile ilgili merak edilen sorulardan birisi de bunların gerçek hayata ne şekilde entegre edilebilecekleridir.

Blok zinciri sistemleri, verilerin kayıt edilebildiği sistemler olması sebebiyle noter işlemleri başta olmak üzere dijital ortama erişim sağlanan bütün kurumlarca kullanılabilir.

Örneğin, toplu ulaşım araçlarındaki ödeme sistemleri blok zinciri üzerine kurularak ulaşım ve bakiye verileri güvende tutulabilir. Bu bakımdan kripto paralar ise gerçek hayatta varlık transferini kolaylaştırması muhtemel olan her alanda kullanılabilir.

Kripto Para Turizmi

Kripto para turizmi, kripto para birimlerinin ödemelerde kullanılmasının yasal olduğu kentlere yapılan seyahatleri temel alan bir turizm çeşididir.

Dünyanın dört bir yanındaki bazı ülkeler ve kentler, zamanla popülaritesinin artması ile birlikte blok zinciri ve kripto para teknolojilerini çeşitli alanların bir parçası haline getirmiştir.

Şehirlerin Blok Zinciri Entegrasyonu

Bilişim teknolojilerinin hayatımıza entegre olması ile birlikte birçok şehir ve ülke yönetimi teknolojileri yoğun bir şekilde kullanmaya başladı.

Başta Asya’daki metropol şehirler olmak üzere sürekli yeni teknolojilerin geliştirildiği ve hayatımıza entegre olduğu akıllı şehirler, blok zinciri sistemlerini de sistemlere entegre etti.

Bitcoin ETF Nedir? Spot Bitcoin ETF ve Vadeli Bitcoin ETF

Kripto Paraların Yaygın Olarak Kullanıldığı Şehirler

  • El Salvador
  • Malta
  • Miami (ABD)

Yukarıdaki bölgeler kripto paralar ile birlikte dönem dönem gündem olmasına rağmen her bölgenin kripto paraya dair yaklaşım ve hikayesi farklıdır.

Miami kripto para etkinlikleriyle, Malta blok zinciri alanındaki girişimleriyle, El Salvador Bitcoin’i resmi para birimi olarak ilan etmesiyle gündeme gelmiştir.

El Salvador

El Salvador, Bitcoin’i dünyada ilk kez resmi para birimi ilan eden ülke. Bitcoin resmi para birimi olduktan çok kısa bir süre sonra ülkenin birçok yerinde Bitcoin benimsendi.

Şimdilerde ise El Salvador’da herhangi bir mağazada Bitcoin ile ödeme yapabilmek mümkün.

El Salvador’un Bitcoin’e karşı yaklaşımı dünyanın dört bir yanındaki Bitcoin severlerin ülkeyi ziyaret etmesini sağladı. Böylece ülkede Bitcoin turizmi doğdu.

Hatta Bitcoin Turizm terimi de böyle ortaya çıkmıştır.

Malta

Malta, kripto para ve blok zinciri temelli girişimleri ilk zamanlardan beri oldukça desteklemiştir. Yasal çerçevede birçok kolaylık ve özgürlük tanımıştır.

Böylece, blok zincirinin teknoloji ve girişim anlamında ilgi çektiği bir yer olmuştur.

Malta şimdilerde Bitcoin Adası olarak anılıyor. Mağazalarında Bitcoin ile ödeme yapıldığına şahit olabilir ve birçok yerde Bitcoin ATM’lerine rastlayabilirsiniz.

Miami (ABD)

Miami, eşsiz kumsalları ile bilinse de son zamanlarda Bitcoin dostu bir eyalet olması ile de anılmaya başladı çünkü dünyanın büyük çaplı kripto para etkinlikleri burada düzenleniyor.

Etkinlik ve organizasyonlarının dışında da Miami kripto paraların kullanıldığı bir bölge. Öyle ki belediye başkanı olan Francis Suares, maaşını Bitcoin ile alıyor. ABD’de de ilk kez kripto para ile maaş almış kişidir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır