Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve günlük rutininin dışına çıkmak bir kişinin kendisine katabileceği en önemli deneyimlerden birisidir. Özellikle günümüzün gürültülü ve hareketli dünyasından birkaç gün uzaklaşıp tatil yapmak hem seyahat etmek hem de günlük rutinin dışına çıkmak için iyi bir alternatif olabilir.

Seyahatiniz sırasında standardın dışında dizayn edilmiş otellerde kalarak deneyiminizi gezmenin ötesinde taşıyabilirsiniz. Son zamanlarda standarda göre oldukça farklı konseptlerde oteller yapılıyor.

İçeriğimizde de dünyanın farklı ülkelerinde ve bölgelerindeki birbirinden ilginç konsept otelleri konu aldık.

İlginç Otel Konseptleri

  • Buz Oteli
  • Çöl Otelleri
  • Kapsül Oteller
  • Kütüphane Oteli
  • Su Altı Oteli
  • Ağaç Evler
  • Tarihi Şato ve Kaleler

Buzul Otel

Buz Oteli, tamamen buzdan tasarlanan ve inşa edilen otellerdir ve ilk kez 1990 yılında İsveç’teki Jukkasjärvi köyünde uygulanmıştır.

Akıllara buz oteller erimiyor mu veya soğuk olmuyor mu gibi sorular gelebilir. Oteller bulunduğu coğrafyaya bağlı olmakla birlikte yaz ayları erimeye başlıyor ve her yıl kış döneminde yenileniyor. Böylece sadece kış ikliminin sert geçtiği İsveç, Norveç, Kanada gibi ülkelerde bulunan bir konsept.

Kuzey ülkelerinde dış ortam sıcaklığı -30 dereceyi bulurken buz otelin içerisi -5 dereceyi buluyor. Aslında -5 derecede yeterince soğuk olsa da verilen uyku tulumları sayesinde oteldekiler üşümeden konaklayabiliyor.

Buz oteller diğer bir yandan sürdürülebilirlik açısından da tercih ediliyor çünkü doğada hali hazırda bulunan buz ile yapılıyor ve yaz ayında buzlar eriyip doğaya karışıyor.

Çöl Oteli

Böylece, Uçsuz bucaksız kumların arasında rüzgar sesi dışında hiçbir gürültünün olmadığı bir ortamda tatil yapmayı düşünüyorsanız çölde konaklamayı düşünebilirsiniz.

Çöllerde birden fazla çeşit konaklama yöntemi bulunuyor. Bazı oteller, geniş odalı ve tek katlı olacak şekilde tasarlanmış. Çöldeki bazı oteller ise geleneksel çadır tarzında oluşturulmuştur.

Sahra Çölü, ABD’deki Mojave Çölü ve çeşitli çöllerde bölgelerde kendiniz sıra dışı bir ortamda bulabilirsiniz. Ayrıca, Kuzey Doğu Afrika’da ise konaklama dışında safarilere dahi katılabilirsiniz.

Kapsül Otel

Son zamanların en konuşulan konseptleri arasında olan Kapsül Otel kavramı ilk 1979 yılında Japonya’da ortaya çıkmıştır. Kapsül şeklinde ve içerisine sadece yatak sığabilen odalardan oluşan otellerdir.

Japonya’da nüfus yoğunluğu fazla olduğu için alanı en iyi şekilde kullanmak ve fiyatı uygun konaklama alanları oluşmuş. Böylece hem ekonomik bir şekilde seyahat etmek isteyenler hem de benzersiz bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Kapsül oteller Japonya’da ortaya çıkmış ve Asya bölgesinde yaygın olarak kullanılıyor. Yine de dünyadaki hemen her metropolde kapsül otele rastlamak mümkündür.

Kütüphane Oteli

Kütüphane otelleri, içerisi kütüphane gibi dizayn edilmiş otellerdir. Bir kütüphanenin içerisinde konaklama fikri kitap severler için heyecan verici olabilir. Kitapların arasında huzurla ve keyifle vakit geçirebilir.

Kütüphane ortamında konaklamak, kitap severler dışında tatilde çalışması gereken kişiler veya iş toplantıları düzenlemek durumunda kalanlar için de iyi bir alternatif olabilir.

Kütüphane konseptli otellere dünyanın hemen her ülkesinde bulunabilmektedir. Kayseri’deki “Library Hotel Erciyes” ise Türkiye’de açılan ilk kütüphane konseptli oteldir.

Su Altı Oteli

Su Altı Oteli, denizin altına konuşlandırılmış odalardan oluşan otel konseptini ifade eder. Otel odalarını ilginç kılan önemli detay ise su altında yaşayan balıkların ve canlıların camdan izlenebiliyor olması.

Dalış sevenler veya denizde yüzerken denizin derinliklerini inceleyen kişilerin heyecan dolu anlar geçirebilirler. Aynı zamanda deniz sporları ile ilgilenmeyenler için de denizin içerisinde olmak ilginç bir deneyim olabilir.

Otellerin tasarımları birbiri arasında farklılık gösterir. Bazısı denizaltı şeklinde iken bazısı da geniş odaları koridor tasarımına sahiptir.

Su altı konsepti; Maldivler, Karayipler ve Tanzanya gibi deniz mercanlarının çokça olduğu bölgelerde bulunur.

Ağaç Ev Oteli

Ağaç Ev Konsepti ormanın içerisinde ve ağaçların tepelerine inşa edilmiş odun evlerdir. Doğa ile iç içe olmak isteyen ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler ağaç evleri tercih edebilir.

Ayrıca, ağaç evlerde konaklarken diğer bir yandan tracking, doğa fotoğrafçılığı, gözlemcilik gibi özel hobiler ile de ilgilenebilir ve macera dolu vakit geçirebilirsiniz.

Dünyanın birçok bölgesinde birbirinden farklı çeşit çeşit ağaç ev tasarımı bulunuyor. Dilerseniz bir bungalov odalarda, ağacın tepesindeki bir evde veya camla kaplı panoramik bir oda da kalabilirsiniz.

Türkiye’de ise başta Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri olmak üzere birçok yerde bungalov evlerde tatil yapabilirsiniz.

Şato ve Kaleler

Eski dönemlerde inşa edilmiş ve özel mülk statüsünde kalmış bazı tarihi evlerde, şatolarda ve kalelerde konaklama hizmeti veriliyor.

Kale veya şato konseptindeki oteller, genellikle Avrupa çevresinde bulunmaktadır. Tarihi bir yerde kalmak ve kendisini tarihin içerisinde bulmak isteyen kişiler kale tarzı otellerde konaklayabilir. Tarihi oteller genelde oldukça lüks olsa da şans eseri uygun bütçeli tarihi evde konaklamak da mümkün.

Enucuzu.com ile Ucuza Seyahat Edin – Ucuza Konaklayın

Enucuzu.com sizin için en avantajlı ve ucuz seyahat seçeneklerini incelemenizi sağlayan yeni nesil bir uygulamadır. Uçuşları, otobüs seferlerini karşılaştırabilir ve istediğiniz bileti güvenle satın alabilirsiniz. Ayrıca, otel fiyatlarını ve detaylarını da kolayca listeleyebilir. Sitemizde bulunan otellere rezervasyon yapabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır