Yorucu bir çalışma döneminin ardından yeni ülkelere seyahat etmek için can atan milyonlarca gezginden birisi misiniz? Güzergahınızı daha uygun fiyatlı rotalardan seçerek daha uzun bir yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu listemizde gezmek için dünyanın en ucuz ülkeleri ile karşınızdayız!

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listesi

  • Endonezya
  • Gürcistan
  • Bosna Hersek
  • Bulgaristan
  • Vietnam
  • Azerbaycan
  • Nepal

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listesi, Endonezya, Toba Gölü

1- Endonezya

  • Başkent: Cakarta
  • Para Birimi: Endonezya Rupiahı (IDR)
  • Bulunduğu Bölge: Güneydoğu Asya, Okyanusya

Sahip olduğu doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca turisti kendine çekmeyi başaran Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya, tatil planı yaparken gözden geçirmeniz gereken ülkelerden birisi olarak öne çıkmaktadır.

17.000’den fazla adaya sahip olan Endonezya; beyaz kumlu büyüleyici plajları, volkanları, güzel ormanları, orangutan kolonileri ve uçsuz bucaksız sıradağları ile tanınırken, dünyanın gezilebilecek en iyi yerleri listesi hazırlanırken sıralamaların en üstüne oynayan Bali adasına da ev sahipliği yapmaktadır.

Endonezya’da geçireceğiniz süre boyunca yapmanız gereken harcama çoğunlukla hangi adayı ziyaret ettiğinize bağlı olarak değişiklik gösterecektir ancak konaklamanın, yemeklerin ve araç kiralamanın diğer ülkelere nazaran nispeten ucuz olduğunu söylemek mümkün olacaktır.

Satay, beef rendang, fried rice, nasi rawon, gado-gado, gudeg, martabak ve bakso gibi yemeklerle tanınan Endonezya, yoğun bir çay ve kahve tüketimine sahiptir.

Yüz ölçümü bakımından neredeyse Türkiye’nin iki katı toprak büyüklüğüne sahip olan Endonezya’yı gezerken zamanınızı daha verimli bir şekilde kullanmak için belirli bir planı takip etmek isterseniz, Endonezya Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan öncelikli turistik destinasyon listesine göz atmanızı tavsiye ederiz:

  1. Toba Gölü
  2. Borobudur
  3. Mandalika
  4. Tanjung Kelayang
  5. Wakatobi
  6. Morotai
  7. Tanjung Lesung
  8. Bin Adalar
  9. Kota Tua
  10. Bromo Tengger Semeru

Endonezya Nerededir?

Endonezya, Hint ve Pasifik okyanusları arasında bulunan bir Güneydoğu Asya ve Okyanusya ülkesidir. Doğu Timor, Malezya ve Papua Yeni Gine ile kara sınırı olan Endonezya; Avustralya, Filipinler ve Singapur ile de deniz sınırı paylaşmaktadır.

Endonezya Para Birimi Nedir?

Endonezya, resmi para birimi olarak Endonezya rupiahı (IDR) kullanmaktadır. Ayrıca Endonezya rupisi olarak da adlandırılır.

1 Endonezya Rupiahı (IDR) Kaç Amerikan Doları (USD) Eder?

1 Endonezya rupiahı (IDR) yaklaşık olarak 0,000067 Amerikan doları (USD) etmektedir. Güncel döviz kurunun ayrıca kontrol edilmesi önerilmektedir.

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listesi, Gürcistan, Tiflis

2- Gürcistan

  • Başkent: Tiflis
  • Para Birimi: Lari (GEL)
  • Bulunduğu Bölge: Güney Kafkasya

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 güne kadar vizeden muaf olduğu Gürcistan, 31 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan ikili protokol sayesinde kimlikle girilebilen ülkeler arasında da yer almaktadır.

Seyahatinizi planlarken pahalı uçak bileti, pasaport ve vize başvuru masraflarını konaklama ve temel harcamalar için ayırmak isterseniz, aralarında Gürcistan’ın da bulunduğu vizesiz ülkeleri ziyaret etmek doğru bir tercih olabilir.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis pek çok tarihi ve doğal yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Batum şehri de yabancı turistlerin tercih ettiği şehirler arasında yer alır.

Avrupa ve Orta Doğu mutfaklarından etkilenmiş olan Gürcü mutfağında mujuji, haçapuri, lobiani, kuçmaçi, phali, katmis, tevzis, kvertskhis, balbis, nivris, matsvnis, sazapkhulo tolma, lobiani, lobio nigvzit, tabaka, çkmeruli, chakhokhbili, tarti tetri ghvinit, shemtsvari tarti, tsvera nigvzit da brotseulit, muzhuzhi, betchi ve kutchmatchi gibi çok sayıda yerel lezzet bulunmaktadır.

Ayrıca Gürcü şarabı, çaça ve yerel biralar da turistlerin tercih ettikleri alkollü içecekler arasında yer almaktadır.

Hükümetin resmi kaynaklarına göre ülkede 12.000’den fazla tarihi ve kültürel anıt bulunurken, bunlardan 4’ü (Bagrati Katedrali, Gelati Manastırı, Mtsheta ve Svaneti) ****UNESCO tarafından da tanınmaktadır.

Gürcistan Nerededir?

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında bulunan bir Güney Kafkasya ülkesidir. Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye ile sınır komşusudur.

Gürcistan Para Birimi Nedir?

Gürcistan, resmi para birimi olarak Lari (GEL) kullanmaktadır. Ayrıca Gürcistan larisi veya Gürcü larisi olarak da adlandırılır.

1 Gürcistan Larisi (GEL) Kaç Amerikan Doları (USD) Eder?

1 Gürcistan larisi (GEL) yaklaşık olarak 0,40 Amerikan doları (USD) etmektedir. Güncel döviz kurunun ayrıca kontrol edilmesi önerilmektedir.

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listesi, Bosna Hersek

3- Bosna Hersek

  • Başkent: Saraybosna
  • Para Birimi: Bosna-Hersek Markı (KM)
  • Bulunduğu Bölge: Balkanlar

Tıpkı Gürcistan gibi Bosna Hersek de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 güne kadar vizeden muaf olduğu ülkeler arasında yer almaktadır.

Avrupa’nın görsel anlamda etkileyici ülkelerinden birisi olan Bosna Hersek; çok sayıda tarihi mirası, kültürel sosyal yapısı ve lezzetli yemekleri ile özellikle de nispeten ucuz bir tatil rotasyonu arayan gezginlere hitap etmektedir.

Saraybosna, ülkenin başkenti ve en büyük şehri konumundadır. Saraybosna’daki turizm esas olarak tarihi, dini ve kültürel yönlere odaklanır.

Madjugorje, Hristiyanlar için en popüler hac konumlarından birisidir. Bosna ayrıca kayak turizmi açısından da giderek daha popüler bir ekoturizm rotası hâline geldi.

Bjelašnica, Jahorina ve Igman dağları, Bosna-Hersek’in en çok ziyaret edilen kayak dağları arasında yer almaktadır. Ayrıca önemli ölçüde dağlardan oluşan ülkenin macera ve doğa tutkunlarına yönelik bir yanı da bulumaktadır.

Batı ve Doğu mutfaklarını harmanlayan Bosna-Hersek mutfağında geçmişi yüzlerce yıla dayanan ve hâlâ aynı tariflerle yapılan onlarca yerel yemek bulunmaktadır.

Begova çorbası, raznjici, pleskavitsa, cevapcici, ribitsa, Boşnak böreği, duveč, popara, grašak, kačamak, tešanjski, Livno peyniri, Vlašić peyniri, tufahije, trileçe, şampita ve kaymaçina yemekleri ile tanınan Bosna Hersek; medovina, kruškovac, pelinkovac, rakija, blatina, zilavka, sljivovica gibi alkollü ve boza, salep, ajran, Boşnak kahvesi, serbe, rasol, kompot ve zova (mürver çiçeği suyu) gibi alkolsüz içeceklere de sahiptir.

Diğer büyük şehirler arasında Banaluka, Prijedor, Tuzla, Biyelina ve Doboj bulunur ancak ülkenin toplam nüfusunun yaklaşık üç buçuk milyona yakın olduğunu göz önüne alındığında şehirlerin pek de yoğun olmadıklarını söylemek gerekir.

Bosna Hersek Nerededir?

Bosna Hersek bir Balkan ülkesidir ve kuzey, batı ve güneyden Hırvatistan, yine güneyden Karadağ ve doğudan Sırbistan ile sınır komşusudur.

Bosna Hersek Para Birimi Nedir?

Bulgaristan, resmi para birimi olarak Bosna-Hersek Markı (KM) kullanmaktadır. Ayrıca Konvertibıl mark veya Değiştirilebilir mark olarak da adlandırılır.

1 Bosna-Hersek Markı (KM) Kaç Amerikan Doları (USD) Eder?

1 Bosna-Hersek Markı (KM) yaklaşık olarak 0,56 Amerikan doları (USD) etmektedir. Güncel döviz kurunun ayrıca kontrol edilmesi önerilmektedir.

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listesi, Bulgaristan, Sofya

4- Bulgaristan

  • Başkent: Sofya
  • Para Birimi: Leva (BGN)
  • Bulunduğu Bölge: Güneydoğu Avrupa

Güneydoğu Avrupa sınırlarında yer alan Bulgaristan, Schengen Bölgesi sınırlarında yer alan en uygun fiyatlı seçeneklerden birisi olarak tanınır.

Pirin Ulusal Parkı, Srebarna Doğa Koruma Alanı, Madara Süvarisi, Sveshtari Trak Mezarı, Kazanlık Trak Mezarı, Rila Manastırı, Boyana Kilisesi ve Ivanovo Kaya-Oyma Kiliseleri ve Nesebar olmak üzere dokuz farklı UNESCO Dünya Mirası’na ev sahipliği yapan Bulgaristan, Osmanlı kültürü ile harmanlanan karmaşık bir kültür yapısına sahiptir.

Yüz ölçümü açısından nispeten küçük bir ülke olan Bulgaristan, bu yapısına karşın çeşitli hava kütlelerinin birleşme noktasında bulunması ve dağların bariyer etkisinden ötürü dalgalı ve değişken bir iklime sahiptir.

Schengen Bölgesi sınırlarında yer aldığı için Bulgaristan’ı ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen vizesi almaları gerekse de ulaşım, konaklama ve gıda masrafları diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha uygundur.

Bu da Bulgaristan’ı, özellikle de nispeten uygun fiyatlı bir Avrupa seyahati yapmak isteyen gezginler için ideal seçeneklerden birisi hâline getirir.

Schengen vizesi sayesinde diğer Avrupa ülkelerine de girmeye hak kazanan gezginler, dönüş rotasını Yunanistan üzerinden olacak şekilde de planlayabilirler.

Bulgaristan Nerededir?

Bulgaristan bir Güneydoğu Avrupa ülkesidir. Sırbistan, Kuzey Makedonya, Romanya, Yunanistan ve Türkiye ile sınır komşusudur.

Bulgaristan Para Birimi Nedir?

Bosna Hersek, resmi para birimi olarak Bulgar Levası Markı (BGN) kullanmaktadır.

1 Bulgar Levası (BGN) Kaç Amerikan Doları (USD) Eder?

1 Bulgar Levası (BGN) yaklaşık olarak 0,56 Amerikan doları (USD) etmektedir. Güncel döviz kurunun ayrıca kontrol edilmesi önerilmektedir.

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listesi, Vietnam

5- Vietnam

  • Başkent: Hanoi
  • Para Birimi: Đồng
  • Bulunduğu Bölge: Güneydoğu Asya

Listemizde yer alan bir diğer Güneydoğu Asya ülkesi olan Vietnam da tatil yapmak için dünyanın en ucuz ülkelerinden birisi olarak tanınmaktadır.

Özellikle de sahip olduğu biyolojik çeşitlilik ile dikkatleri çeken Vietnam, dünyadaki bilinen canlı türlerinin %16’sına ev sahipliği yapar. Bu da onu vahşi yaşam tutkunları için önemli bir seçenek hâline getirir.

Ülkenin başkenti Hanoi olsa da Vietnam’ın en popüler ve yoğun destinasyon sıralaması sırasıyla Ho Chi Minh City, Hanoi ve Ha Long şeklindedir.

8 farklı UNESCO Dünya Mirası Alanı’na ev sahipliği yapan Vietnam, 2018 yılında Travel + Leisure tarafından dünyanın ziyaret edilebilecek en iyi on beş noktasından birisi olarak tanımlandı.

Vietnam mutfağı, geleneksel olarak beş temel lezzet olarak tanımlanan ögelerin bir kombinasyonunu içerir: Baharatlı, Ekşi, Acı, Tuzlu ve Tatlı

Yaygın olarak kullanılan malzemeler arasında balık sosu, karides ezmesi, soya sosu, pirinç, taze otlar, meyveler ve sebzeler vardır. Ayrıca limon otu, zencefil, nane, uzun kişniş, tarçın, kuş gözü biberi, ıhlamur ve fesleğen yaprakları gibi bileşenlere de yer verilir.

Bir dönemler Fransız sömürgesi olan Vietnam’da zaman zaman Fransız mutfağına yönelik esintilere de rastlanabilir.

Vietnam Nerededir?

Vietnam bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Çin, Kamboçya ve Laos ile sınır komşusudur. Ülkenin güneyden ve doğudan Güney Çin Denizi’ne sınırı vardır.

Vietnam Para Birimi Nedir?

Vietnam, resmi para birimi olarak Đồng (VND) kullanmaktadır. Ayrıca Vietnam Dongu olarak da adlandırılır.

1 Vietnam Dongu (VND) Kaç Amerikan Doları (USD) Eder?

1 Vietnam Dongu (VND) yaklaşık olarak 0,000043 Amerikan doları (USD) etmektedir. Güncel döviz kurunun ayrıca kontrol edilmesi önerilmektedir.

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listesi, Azerbaycan, Bakü

6- Azerbaycan

  • Başkent: Bakü
  • Para Birimi: Manat
  • Bulunduğu Bölge: Kafkasya

Batı Asya ile Doğu Avrupa’nın kesişim noktası olan Kafkasya’da yer alan Azerbaycan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hem kültürel hem de dil açısından pek de yabancılık çekmeyecekleri bir ülke olarak öne çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 1 Nisan 2021 tarihinde imzalanan ikili protokol sayesinde yeni tip çipli kimlik kartını kullanarak 90 güne kadar vizeden muaf şekilde Azerbaycan’a seyahat edebilirler.

Azerbaycan, genel amaçlı turizmin yanı sıra dini, kaplıca ve sağlık amaçlı turizmler için de popüler bir varış noktasıdır. Ülkenin en popüler kış turizmi noktası ise Şahdağ Turizm Merkezi olarak bilinmektedir.

Azerbaycan mutfağının geleneksel yemeklerinde mevsimsel sebze ve yeşillikler bolca kullanılır. Nane, kişniş, dereotu, fesleğen, maydanoz, tarhun, pırasa, frenk soğanı, kekik, mercanköşk, yeşil soğan ve su teresi gibi taze otlar çoğu yemekte vardır veya onlara eşlik eder.

Başta düşbere, hamuraşı, kuymak, gürze, firni, hingal, Hazar salatası, Azerbaycan salatası, umaç, piyi, tike kebap, tavuk kebabı, amatör kebabı, lüle kebabı, sütlü pilav, meyveli pilav, parça döşemeli pilav, kete ve şekerbura olmak üzere çok sayıda popüler ve yöresel yemek bulunur.

Azerbaycan Nerededir?

Azerbaycan Batı Asya ile Doğu Avrupa’nın kesişim noktası olan bir Kafkasya ülkesidir. Gürcistan, Ermenistan, Türkiye ve İran ile sınır komşusudur.

Azerbaycan Para Birimi Nedir?

Azerbaycan, resmi para birimi olarak Azerbaycan manatı (AZN) ****kullanmaktadır. Ayrıca Manat olarak da adlandırılır.

1 Azerbaycan Manatı (AZN) Kaç Amerikan Doları (USD) Eder?

1 Azerbaycan manatı (AZN) yaklaşık olarak 0,59 Amerikan doları (USD) etmektedir. Güncel döviz kurunun ayrıca kontrol edilmesi önerilmektedir.

Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listesi, Nepal

7- Nepal

  • Başkent: Katmandu
  • Para Birimi: Nepal rupisi
  • Bulunduğu Bölge: Güney Asya, Himalayalar

Resmi olarak Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti olarak anılan Nepal, denize kıyısı bulunmayan bir Güney Asya ülkesidir.

Son yıllarda turizm alanında öne çıkan ülkelerden birisi olan Nepal, konaklama ve yeme – içme maliyetleri ile özellikle de uygun fiyatlı tatil yapmak isteyen turistler için dikkat çeken seçenekler arasında yer alıyor.

Ülkenin başlıca destinasyonları arasında Pokhara, Annapurna ve dört UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Lumbini, Sagarmatha Ulusal Parkı, Katmandu Vadisi ve Chitwan Ulusal Parkı bulunmaktadır.

Ayrıca (Çin ile birlikte) Everest Dağı’nın bir kısmını sınırlarında barındıran Nepal, Everest Dağı’nın Nepal tarafındaki yüzünün daha erişilebilir olması nedeniyle önemli bir dağcılık turizmine de sahiptir.

Nepal’in mutfağı çok çeşitli bölgesel ve geleneksel lezzetten oluşur. Genel iklim, kültür, toprak yapısı ve etnik gruplar göz önüne alındığında bu mutfaklarda kullanılan baharatlar, otlar, sebzeler ve meyveler önemli ölçüde farklılık gösterir.

Tipik bir Nepal yemeğinin ortak noktasında sade bir şekilde pişirilen ve lezzetli tuzlu yemeklerle tamamlanan bir tahıl bulunur. Ayrıca sarımsaklı ve zencefilli mercimek, baklagiller ve sebzeler de yoğun olarak kullanılır.

Nepal Nerededir?

Nepal, bir Güney Asya ülkesidir. Esas olarak Himalayalar’da bulunur. Çin ve Hindistan ile sınır komşusudur.

Nepal Para Birimi Nedir?

Nepal, resmi para birimi olarak Nepal rupisi (NPR) kullanmaktadır. Ayrıca Rupi olarak da adlandırılır.

1 Nepal Rupisi (NPR) Kaç Amerikan Doları (USD) Eder?

1 Nepal Rupisi (NPR) yaklaşık olarak 0,0076 Amerikan doları (USD) etmektedir. Güncel döviz kurunun ayrıca kontrol edilmesi önerilmektedir.

Sonuç

Enucuzu.com tarafından hazırlanan bu listede bir sonraki tatiliniz için dünyanın en ucuz ülkeleri listesi ile karşınızdaydık!

Siz de Enucuzu ile bir sonraki tatil planınız için en ucuz tatil rotalarını keşfedebilir ve hemen bilet alarak planlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır