Elektrikli araçlar yüksek performansı ve teknolojik altyapısı ile günden güne popülaritesini artırıyor. Aynı zamanda fosil yakıtla çalışan araçlara kıyasla doğaya daha az zarar veriyor. Böylece elektrikli araçlar hem çevreci hem de yüksek kaliteli araçlar olarak öne çıkıyor.

Çevresel anlamda sürdürülebilirliği fosil yakıtla çalışan araçlara kıyasla yüksek olduğu için elektrikli araçların kullanımı için ülkeler çeşitli teşvikler sağlar. Teşvikler araç vergilerinde indirimleri ve taşıt kredi limitlerinin artırılması gibi alanları kapsar. Böylece elektrikli araçlara olan ilgi hızla artmış ve birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. Öyle ki birçok Avrupa ülkesi yakın gelecekte tamamen elektrikli araçları kullanmayı hedeflediğini belirtmiştir.

İçeriğimizde elektrikli araç kullanım oranının en yüksek olduğu ülkeleri detaylandırdık ve ülkelere ilişkin detaylarla elektrikli araç kullanımı açıkladık.

Enucuzu otobüs, uçak bileti satın alabileceğiniz ve otel rezervasyonu yapabileceğiniz bir web uygulamasıdır. Yeni özelliklerimiz ve tasarımımız ile birlikte konaklama, uçuş ve otobüs seferlerini kolayca karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca kredi ve mevduat faizlerini inceleyebilir veya kripto para fiyatlarını da karşılaştırabilirsiniz.

Elektrikli Araç Kullanım Oranının En Yüksek Olduğu Ülkeler

  • Norveç
  • İsveç
  • Hollanda
  • Almanya
  • Çin
  • İngiltere
  • Amerika Birleşik Devletleri

Elektrikli Araç Kullanım Oranının En Yüksek Olduğu Ülkeler

Norveç

Norveç, dünyada elektrikli araçların en yaygın kullanıldığı ülkedir. Öyle ki 2023 yılında ülkeye ihraç edilen araçların %80’inden fazlası elektriklidir. Böylece Norveç’teki tüm araçların yaklaşık %28’ini elektrikli araçlar oluşturuyor. Elektrikli araçların bu denli kullanılmasında devletin teşvikleri de önemli rol oynamaktadır. Norveç, 2025 yılında ise benzinli ve dizel araçların üretimini ve ithalatını sona erdirmeyi planlıyor.

Eğer planlandığı gibi olursa Norveç, gelecekte tamamen elektrikli araçların kullanıldığı ilk ülke olabilir.

İsveç

Bir diğer İskandinavya ülkesi olan İsveç de elektrikli araçların kullanımın sıklıkla arttığı bir ülkedir. Öyle ki elektrikli araçların pazar payı 2022 yılının sonunda %56 seviyelerine ulaşmıştır. İsveç’te elektrikli taşıtlar için devletin sunduğu özel bir ayrıcalık bulunmuyor. Yine de düşük yakıt, yüksek performans ve çevreci olması sebebiyle İsveç’te elektrikli araçlar popüler hale gelmiştir.

Hollanda

Hollanda, elektrikli araçların yaygın kullanıldığı ülkelerden birisidir. Ülkenin şehir merkezlerinin dışında kalan bölgelerinde bile adım başı şarj istasyonuna rastlayabilirsiniz. Ülkede elektrikli taşıtların kullanımında 2018 yılından bu yana ciddi bir artış görülmektedir. 2018 yılında yıllık bazda elektrikli araçların pazar payı %6 iken 2023 yılında ise %44’e ulaşmıştır.

Hollanda hükümeti elektrikli araçlar için dönem dönem teşvikler sunuyor. Teşvikler genellikle elektrikli araç sahiplerinin vergi muafiyetlerini kapsıyor.

Almanya

Kaliteli taşıt üretimi denildiğinde akla gelen ülkelerden birisi olan Almanya’da da elektrikli araçların kullanımı da günden güne artış göstermektedir. Aynı zamanda Avrupa’daki en büyük elektrikli araç üreticisidir. Mercedes, Volkswagen ve BMW gibi otomotiv endüstrisinin önemli markaları uzun süredir hibrit ve elektrikli araçlar üretiyor.

Almanya hükümeti 206 yılında, ülkede 2030 yılına kadar 7-10 milyon elektrikli araç üretilmiş olmasını ve en az 1 milyon şarj noktası bulunmasını hedeflediğini açıklamıştır.

Çin

Çin dünyada elektrikli araç kullanan sayısının en yüksek olduğu ülkedir. Aynı zamanda en çok elektrikli aracın üretildiği ülkedir.

Dünya genelinde bakıldığında kullanılan her 5 araçtan 1’i Çin’de üretilmiştir. Elektrikli araç kullanımını bütün nüfusa oranlandığında dahi önemli bir kullanım alanına sahiptir. Aynı zamanda Çin’de üretilen araçlar sadece iç pazarda değil, başta Asya ülkeleri olmak üzere tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.

İngiltere

İngiltere elektrikli araçların kullanımının yaygın olduğu ülkelerden birisidir. Ülkede kullanılan elektrikli araçların büyük bir çoğunluğunu Mitsubishi ve Nissan marka elektrikli araçlar oluşturmaktadır.

İngiltere’de elektrikli araç kullanan kişiler çeşitli yakıt ve vergi indirimlerine sahip olmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri

Dünyanın önde gelen araç üreticilerinden birisi olan ABD, elektrikli araç üretiminde de önemli bir yere sahiptir. Zaten en büyük elektrikli araç üreticisi olan Tesla da ABD merkezlidir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde eyaletlere göre değişkenlik gösterse de hem elektrikli araç üretecekler hem de elektrikli araç alacaklar için çeşitli teşvikler sağlamaktadır. Aynı zamanda elektrikli araçların üretimi dışında yeni nesil araçların özel yazılımları da geliştiriliyor.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır