Geçtiğimiz onlarca yıl boyunca büyümeye devam eden hava yolu taşımacılığı sektöründe pazar payını artırmak isteyen hava yolu şirketleri de uçak filolarını genişletmeye devam ediyor.

Dünyanın en çok rağbet gören hizmetlerinden birisi olan hava yolu taşımacılığı hem insanların diledikleri yere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlarken hem de kargo taşıma hizmeti gibi farklı alt dalları içerir.

Bu hizmetlere yönelik talep bir bütün olarak artmaya devam ederken pandemi sürecinden sonraki sene havacılık sektöründen elde edilen getiri de 450 milyar doları aştı.

Havacılık sektöründen pay almak veya pazar payını arttırmak isteyen firmaların öncelikli adımlarından biri de uçak filolarını genişletmektir. Bu içeriğimizde en fazla uçağa sahip olan hava yolu şirketlerini sıraladık.

Not: Bu sıralama hava yolu şirketlerine ait uçak sayısını dikkate alırken yolcu kapasitesi benzeri diğer faktörleri göz önünde bulundurmaz.

En Çok Uçağa Sahip Olan Hava Yolu Şirketleri Listesi

  1. American Airlines
  2. Delta Airlines
  3. United Airlines
  4. Southwest Airlines
  5. FedEx
  6. China Southern Airlines
  7. China Eastern Airlines
  8. Ryanair
  9. Air China
  10. Türk Hava Yolları

En Çok Uçağı Olan Hava Yolu Şirketleri

1- American Airlines

  • Filo Büyüklüğü: 948
  • Ölçüm Tarihi: Ağustos 2023

48 farklı ülkeden 350 farklı destinasyona hizmet veren American Airlines, 948 adet uçaktan oluşan filosu ile birlikte dünyanın en büyük uçak filosuna sahip olan hava yolu şirketidir.

Şirket aynı zamanda en çok destinasyona uçan, en fazla uçağa ve en fazla koltuk kapasitesine sahip olan hava yolu şirketidir. Öyle ki havacılık sektöründeki en büyük pazar payına sahiptir.

American Airlines 1920’li yıllarda iki farklı uçak firmasının birleşmesi ile kuruldu. 1930 yılına kadar ise 100’e yakın şirket American Airlines çatısı altında toplandı.

2- Delta Air Lines

  • Filo Büyüklüğü: 945
  • Ölçüm Tarihi: Eylül 2023

American Airlines’ın en büyük rakiplerinden birisi olan Delta Air Lines, bünyesindeki 945 uçak ile birlikte dünyanın en büyük ikinci uçak filosuna sahip hava yolu şirketidir.

SkyTeam ittifakının kurucu üyelerinden birisi olan Delta Air Lines, 52 ülkede toplamda 325 farklı varış noktasına ulaşım sağlıyor.

Havacılık tarihine damgasını vurmuş olan olan Delta Air Lines, 1925 yılında Amerika’nın Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde kurulmuştur ve marka değeri en yüksek hava yolu şirketi olarak seçilmiştir.

3- United Airlines

  • Filo Büyüklüğü: 921
  • Ölçüm Tarihi: Eylül 2023

United Airlines, dünyanın en büyük üçüncü uçak filosuna sahiptir ve 921 uçaktan oluşan filosu ile 342 varış noktasına ulaşım sağlamaktadır.

United Airlines, uçak sayısı bakımından üçüncü sırada olsa da en çok yere ulaşım sağlama bakımından ikinci sırada konumlanmaktadır.

1926 yılında Chicago’da kurulan şirket 2010 yılında Continental Airlines ile birleştikten sonra dünyanın en büyük hava yolu şirketleri arasında yer almaya başladı. United Airlines, dünyanın en büyük hava yolu ittifakı olan Star Alliance’ın kurucu üyesidir.

4- Southwest Airlines

  • Filo Büyüklüğü: 815
  • Ölçüm Tarihi: Eylül 2023

Southwest, bünyesinde barındırdığı 815 uçağı ile dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden birisidir ancak buna karşın yalnızca 105 destinasyon noktasına ulaşım sağlamaktadır.

Southwest Airlines, düşük maliyetli ve ucuz bilet fiyatları ile ün salmış bir şirkettir. Özellikle de ABD içerisinde ucuza seyahat etmek isteyenlerin tercih ettiği Southwest 1971 yılında kuruldu.

Belirli bölgelerde fiyatları sürekli olarak düşürmesi nedeniyle rakipleri tarafından şikayetlere maruz kalan Southwest, faaliyetlerinde hiç aksaklık yaşamamıştır.

5- FedEx Express

  • Filo Büyüklüğü: 697
  • Ölçüm Tarihi: Eylül 2023

FedEx Express listedeki diğer hava yolu firmalarından farklı olarak kargo hizmeti üzerine faaliyet gösteren bir şirkettir. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan FedEx’in yan kuruluşudur.

FedEx Express 220’den fazla ülkeye ve 400’e yakın varış noktasına kargo taşımacılığı yapmaktadır. Sözleşmeli olarak bünyesinde barındırdıkları uçaklarla birlikte dünyanın en büyük uçak filolarından birisine sahiptir.

6- China Southern Airlines

  • Filo Büyüklüğü: 657
  • Ölçüm Tarihi: Eylül 2023

China Southern Airlines, sahip olduğu 657 uçakla birlikte Asya’nın en büyük hava yolu firmasıdır. Hava yolu şirketinin ana merkezleri Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı ve Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı’dır.

SkyTeam üyesi olan China Southern Airlines, her yıl 210’dan fazla noktaya ulaşım sağlayarak dünyada en çok destinasyona ulaşım sağlayan firmalar arasında yerini alıyor.

7- China Eastern Airlines

  • Filo Büyüklüğü: 619
  • Ölçüm Tarihi: Haziran 2023

China Eastern Airlines, China Southern Airlines’ten sonra en büyük hava yolu şirketidir. 2011 yılında SkyTeam’in bir üyesi olmuştur.

1988 yılında kurulmuş olan şirket 2009 yılında Shangai Airlines’ı satın almıştır. Ardından Shangai Airlines’ı da China Eastern Airlines çatısı altında almıştır.

8- Ryanair

  • Filo Büyüklüğü: 563
  • Ölçüm Tarihi: Ağustos 2023

Ryanair, bünyesindeki 563 uçak ile birlikte Avrupa’nın en büyük filosuna sahiptir. Malta Air, Buzz, Lauda Europe şirketleri de Ryanair’in yan kuruluşlarıdır.

Avrupa içinde oldukça aktif olarak faaliyet gösteren firma uygun maliyetli olması ve ucuza bilet satması ile bilinir. Hava yolu alanında Avrupa’daki en büyük firmalardan birisidir.

Çoğunluğu Avrupa ülkeleri olmak üzere 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren firma 225 varış noktasına ulaşım sağlıyor.

9- Air China

  • Filo Büyüklüğü: 492
  • Ölçüm Tarihi: Mayıs 2023

Air China, China Southern Airlines ve China Eastern Airlines ile birlikte ülkenin en büyük üç şirketinden birisidir. Şirketin genel merkezleri Pekin’de yer alan Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı ile Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı’dır.

2007 yılında Dünyanın en büyük hava yolu örgütü olan Star Alliance’a katılmıştır.

10- Türk Hava Yolları

  • Filo Büyüklüğü: 429
  • Ölçüm Tarihi: Eylül 2023

Türk Hava Yolları, Türkiye’nin en büyük hava yolu şirketi olmasının yanında dünyanın da en büyük hava yolu şirketlerinden birisidir. 340 destinasyona ulaşım sağlayan Türk Hava Yolları, dünyada en fazla destinasyona ulaşım üçüncü firmadır ve dönem dönem ilk sıraya da çıktığı olmuştur.

1933 yılında Savunma Bakanlığı’na bağlı bir birim olarak kurularak hikayesi başlayan Türk Hava Yolları dünyanın en büyük havacılık topluluğu olan Star Alliance’ın üyesidir.

Yıllar içerisinde elde ettiği başarılar sayesinde çeşitli ödüllere layık gösterilmiş ve Apex, AviRate gibi kurumlar tarafından birçok kez “5 Yıldızlı Küresel Hava yolu” seçilmiştir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır