Uçak sürmenin tam olarak nasıl bir deneyim olduğunu öğrenmek isterseniz en iyi uçak simülatörü oyunları arasından bir seçim yaparak uzun bir uçuşa yelken açabilirsiniz.

Günümüzde bilgisayarınızdan, oyun konsolunuzdan ya da akıllı telefonunuzdan oynayabileceğiniz birkaç başarılı uçuş simülatörü bulunmaktadır.

Bunların bir kısmı kurgusal mekanları simüle eden nispeten daha basit, bir kısmı ise gerçek dünyanın çeşitli açılardan ayrıntılı bir modelini simüle eden çok daha gelişmiş oyunlardır

En İyi Uçak Simülatörü Oyunları Listesi

  • Microsoft Flight Simulator
  • War Thunder
  • Elite Dangerous
  • X-Plane
  • DCS World

En İyi Uçak Simülatörü Oyunları Listesi / Microsoft Flight Simulator

1- Microsoft Flight Simulator

  • Platform: Windows PC / Xbox

Microsoft’un öncülüğünde Asobo Studio tarafından geliştirilen Microsoft Flight Simulator, hemen her açıdan şu sıralar deneyimleyebileceğiniz en gelişmiş uçuş simülasyonu oyunudur.

Microsoft’un kimi farklı isimlerle anılan birden fazla uçak simülatörü olduğu unutulmamalıdır. Listemizdeki Flight Simulator, 2020 yılında çıkmış olan en güncel sürüme referans vermektedir.

Flight Simulator’da ayrıntılı ve gerçekçi bir şekilde kurgulanmış onlarca farklı ticari, özel ve askeri uçak modeline ek olarak Dünya’nın dört bir yanından on binlerce farklı havalimanı bulunmaktadır.

Microsoft Flight Simulator’ın evreni Microsoft’a ait Bing Maps tabanlı verileri kullanarak topografik açıdan gerçek Dünya’yı simüle etmektedir.

Flight Simulator’da aktif bir internet bağlantısına sahip olduğunuz müddetçe gerçek zamanlı hava durumunu ve hava trafik koşullarını kullanma imkanına sahipsiniz.

Microsoft Azure’un AI modeli gerçek Dünya’nın özelliklerini üç boyutlu olarak temsil etmek için bulut işlemeden yararlanmaktadır ancak tüm bu özellikler için oyuncunun aktif bir internet bağlantısına sahip olması gerekir.

Oyun, seçtiğiniz uçak modeline bağlı olarak oldukça ayrıntılı düzeyde kontrol imkanı sağladığından gerçekçi bir simülasyon olarak kabul edilebilir. Fizik motoru da bu duruma ayak uyduracak biçimde, nispeten gerçekçi bir şekilde tasarlanmıştır.

Ayrıca Yoke, Joystick, Rudder Pedals ve Throttles benzeri kontrol sistemlerini ve diğer çeşitli modülleri satın alarak Flight Simulator ile eksiksiz bir biçimde kullanabilirsiniz.

Ancak Microsoft Flight Simulator aralarında tercih edebileceğiniz en gerçekçi uçak simülasyonu oyunu olsa da hem kullanabileceğiniz diğer kontrollerin eksikliği, hem merkezi şehirler haricinde geri kalan şehirlerin yapı sorunları hem de aerodinamik modelleme açısından ciddi eksiklikler barındırması nedeni ile onu tam anlamı ile birebir bir simülasyon olarak kabul etmemeniz daha doğru olacaktır.

Bu tür oyunlar çoğu zaman eğlence amaçlı tercih edildiğinden, Flight Simulator, çoğu kullanıcının ayrıntılarda boğulmasını ve aşırı biçimde zorlanmasını önlemek adına alınan çeşitli eksiltmelere ve uygulamalara sahiptir.

Microsoft Flight Simulator, farklı maddeler ayrı ayrı ele alındığında sunulan deneyim açısından en başarılı uçuş simülatörü olarak tanımlanabilir.

Microsoft Flight Simulator Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i5 4460 / AMD Ryzen 3 1200
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon RX 570
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama: 150 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

En İyi Uçak Simülatörü Oyunları Listesi

2- War Thunder

  • Platform: Windows PC / Xbox / PlayStation / macOS / Linux

Gaijin Entertainment tarafından geliştirilen War Thunder, başta Windows, macOS, Xbox ve PS olmak üzere hemen her platform üzerinde oynayabileceğiniz bir oyundur.

War Thunder, kara, hava ve deniz savaş araçlarının bileşik kullanımına odaklansa da tercihinize bağlı olarak War Thunder’ı sadece oldukça başarılı mekanikleri ile gelişmiş bir savaş uçağı simülatörü oyunu olarak oynayabilirsiniz.

War Thunder nispeten eski bir oyun olsa da düzenli güncellemeler ile sürekli olarak geliştirilmiş ve çoğu zaman bulunduğu döneme ayak uydurmuştur.

Öyle ki War Thunder, 2013 yılında çıkmış olmasına karşın hala büyüme döneminde olan bir oyundur çünkü Steam’deki eş zamanlı oyuncu sayısı günden güne artmaya devam etmektedir.

Hatta en son rekor, anlık 250.000 oyuncu ile Şubat 2024’te, yani oldukça kısa bir süre önce kırılmıştır. Bu sayının yalnızca Steam ile kısıtlı olduğu, PS ve Xbox gibi diğer platformları hesaba katmadığı gözden kaçırılmamalıdır.

War Thunder’ın fizik motoru genellikle olumlu olarak değerlendirilir ve tıpkı Microsoft Flight Simulator gibi Joystick benzeri çeşitli aksesuarların sınırlı kullanımını destekler.

War Thunder’ın Android ve iOS için mobil cihazlara yönelik tasarlanmış özel bir sürümü bulunsa da bu sürümün bilgisayarlardaki ve konsollardaki sürümden önemli ölçüde farklı olduğu unutulmamalıdır. Yine de akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde oynayabileceğiniz bir oyun arıyorsanız War Thunder Mobile’a da göz atabilirsiniz.

War Thunder Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: 2.2 GHz Dual Core CPU
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon 77XX
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Depolama: 17 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

Elite Dangerous

3- Elite Dangerous

  • Platform: Windows PC / Xbox / PlayStation / macOS

Microsoft Flight Simulator’ın 1:1 ölçekli gerçek Dünya simülasyonu oldukça hayranlık uyandırıcı olsa da Elite Dangerous’un koca bir Samanyolu Galaksisi’ni 1:1 ölçekle simüle ettiğini öğrendiğinizde oldukça şaşıracaksınız.

Elite Dangerous, listemizdeki diğer yapımların aksine ticari ya da askeri uçak yerine uzay gemisi kullandığınız bir açık dünya simülasyonudur ancak hala bir şeyleri uçurmakta olduğunuz unutulmamalıdır.

Elite Dangerous da listemizdeki diğer yapımlar gibi HOTAS kurulumlarını desteklemektedir. Ayrıca VR kullanarak elde ettiğiniz deneyimi birkaç kademe ileri taşıyabilirsiniz.

Elite Dangerous Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: 2.0 GHz Quad Core CPU
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 470 / AMD Radeon R7 240
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Depolama: 25 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

X-Plane

4- X-Plane

  • Platform: Windows PC / macOS / Linux

Laminar Research tarafından geliştirilen X-Plane, bir uçuş simülatöründeki ana önceliğin gerçekçilik olduğunu düşünenler için biçilmiş kaftandır çünkü Microsoft Flight Simulator’dan çok daha fazla ayrıntı içerir.

Öyle ki X-Plane’in bu ayrıntıları, yalnızca eğlenmek için sıradan bir uçuş gerçekleştirmek isteyen oyuncular açısından oldukça yorucu hale gelebilir.

Çünkü Microsoft Flight Simulator’ın oyuncuların zorlanmaması açısından ehemmiyetli davrandığı fizik modellerine ek olarak gerçek zamanlı yakıt tüketimi ve motorun hassas yükseliş açılarındaki davranışı gibi daha ince noktalarla uğraşmanız gerekecektir.

Ayrıca Hava Trafik Kontrol ile kurulan iletişimde ve bu iletişim sırasında alınan tepkilerde de X-Plane’in oldukça ileride olduğu belirtilebilir.

Ancak denklemin bir diğer tarafında X-Plane’in grafik ve gerçek zamanlı veri kullanımı açılarından Microsoft Flight Simulator’ın gerisinde kaldığını vurgulamak isterim.

X-Plane’in mevcutta birden fazla sürümü bulunuyor: X-Plane 12, aralarında en yeni olanı ancak bazı kullanıcıların optimizasyon ile ilgili sorunlar yaşadığı bildiriliyor. Bu durumda X-Plane 11 de tercih edilebilir.

X-Plane 12 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Quad Core CPU
  • Ekran Kartı: 2 GB VRAM GPU
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama: 23 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

DCS World

5- DCS World

  • Platform: Windows PC

Digital Combat Simulator ya da yaygın adı ile DCS World, 2008 yılında çıkmış ancak ara güncellemeler ile pek de eski hissettirmeyen kapsamlı bir savaş uçağı simülatörü oyunudur.

Oyuncular DCS World ile gerçekçi prosedürleri takip ederek uçakları nasıl kullanacaklarını öğrenebilirler. DCS World’deki her bir uçak kendi özgün uçuş modellerine ve alt sistemlerine ek olarak etkileşimli düğmeler ve anahtarlar içeren ayrıntılı kokpitler ile titizlikle modellenmiştir.

Simülatördeki dijital kılavuzlar, her bir uçağın geçmişini sistemlerini ve çalışma presniplerini ayrıntılı bir şekilde belgelemektedir.

DCS World, Dualsense ya da Xbox Controller gibi bir kontrolcü ile oynanabilse de geliştiriciler Joystick ya da HOTAS kurulumu kullanılmasını önermektedir.

DCS World, zorlu bir öğrenme eğrisinden geçmeye gönüllü olan kullanıcılar için eşi benzeri olmayan bir deneyim vaat etmektedir.

DCS World Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: 3.0 GHz Quad Core CPU
  • Ekran Kartı: 8 GB VRAM GPU
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Depolama: 200 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

Sonuç

Günümüzde tam olarak ne tür bir uçuş deneyimi elde etmek istediğinize bağlı olarak aralarında tercihte bulunabileceğiniz çok sayıda uçuş simülatörü bulunmaktadır.

Microsoft Flight Simulator, simülatörde fizik ve grafik dengesi arayanlar için ideal bir tercihtir. Daha ayrıntılı simülasyon arayanlar ise DCS World ya da X-Plane benzeri simülatörlere yönelebilir.

Birinci amacı savaş uçağı kullanmak olanlar War Thunder, uzay gemisi kullanmak olanlar ise Elite Dangerous ile mutlu olacaktır.

Gerçek hayatta uçakla A noktasından B noktasına gitmek istediğinizde ise Enucuzu.com üzerinden en ucuz uçak bileti seçeneklerine göz atarak ucuza, taksitli ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır