Business Class, havacılık sektörünün ilk yıllarında birinci sınıf (first class) ile ekonomi sınıfı (economy class) arasında orta seviye bir deneyim sunmak için tasarlanmıştı.

Günümüzde giderek artan miktarda hava yolu şirketi first class tanımını kullanmayı bıraktığı için business class, artık genellikle en yüksek hizmet seviyesi olarak tanınır hâle geldi.

Business Class ile yapılan yolculuklar hem uçuş öncesinde hem de uçuş sırasında çeşitli konfor avantajlarını beraberinde getirir.

Örneğin havaalanında sıra beklemek zorunda kalmadan hızlı geçiş hizmetinden yararlanabilir ve uçağınız çağrıda bulunana kadar bir şeyler atıştırabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz özel bekleme salonlarında vakit geçirebilirsiniz.

Ayrıca uçakta daha geniş koltuklar, özel olarak hazırlanan yemekler, kapsamlı uçak içi eğlence sistemleri ve hatta bazen özel bir kabin ve yatak elde edersiniz.

Tabii ki tüm bu hizmetler tercih ettiğiniz uçak modeline, hava yolu şirketine ve onun vaat ettiği fırsatlara bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Bu listemizde dünyanın en lüks business class kabinleri listesine göz atacak ve uçuş konforunu en uca taşıyan hizmetleri sizlerle paylaşacağız.

Bu liste hazırlanırken koltuk boyutu, koltuk arası mesafe, kabin olanakları, uçak içi eğlence sistemi, kabin düzeni ve ikramlar başta olmak üzere bir dizi faktörün dikkate alındığını hatırlatmak isterim.

Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri Listesi

  • Qatar Airways QSuite
  • EVA Air
  • Delta One Suites
  • Singapore Airlines A380 Business Class
  • ANA
  • Emirates
  • Virgin Atlantic
  • British Airways
  • Etihad Airways
  • Türk Hava Yolları

Qatar Airways QSuite - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

1- Qatar Airways QSuite

Qatar Airways tarafından sunulan QSuite hizmeti bir business class uçuşunda aramakta olduğunuz neredeyse tüm ayrıntılara ev sahipliği yapıyor.

Her biri el dikimi deri malzemeden oluşan ve oldukça lüks işlemelere sahip olan koltuklar, seyahat kalitesini artırmak için geniş bir şekilde tasarlanmıştır ve gerektiğinde küçük bir yatak hâline gelebilir.

Ekstra mahremiyet sağlamak için sürgülü kapılara ve koltuk arası bölmelere sahip olan kabinlerin tümü doğrudan koridor erişimine sahip. Yani yolculuğunuzun bir anlamda kendinize ait bir odada geçtiğini söylemek isterim.

Genel anlamda oldukça teknolojik olarak tasarlanan kabindeki neredeyse tüm ana işlevler elektronik olarak yönetiliyor. Ayrıca dinlenmek istediğinizde rahatsız edilmemek için kullanabileceğiniz rahatsız etme modu da bulunuyor.

QSuite yalnızca tek başına uçanlar için değil, aynı zamanda ailesi ya da bir grup arkadaşı ile uçanlar için de en iyi seçeneklerden birisi olarak öne çıkıyor.

Qatar Airways QSuite - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

İlginç ayrıntılardan birisi de ortada yer alan QSuite’lerin dört kişilik bir toplantı odasına dönüştürülebilme yeteneğidir. Böylece bir iş seyahatine çıktığınızda yolda geçen zamanınızı daha verimli bir şekilde değerlendirebiliyorsunuz.

Tabii ki ailenizle ya da arkadaşlarınızla yaptığınız seyahatlerde de bu alanı sohbet etmek için kullanmanız mümkün olacaktır.

QSuite, Qatar Airways tarafından sunulan bir hizmettir ancak uygunluk rotalara ve uçaklara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

EVA Air - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

2- EVA Air

Tayvan merkezli EVA Air, business class sınıfını Royal Laurel Class olarak adlandırıyor ve yolcular için konforlu bir yolculuk, dinlenme ve uyku alanı sağlamayı hedefliyor.

EVA, B777 ve B787 türü uçaklarda yer alan Royal Laurel Class koltuklarını ters 1-2-1 düzeninde yapılandırma yoluna giderek bölme sistemi ile kendi kişisel alanınızı yaratmanıza olanak sunuyor.

Kabinin özellikle de uzun yolculuklar için biçilmiş kaftan olduğunu vurgulamak doğru olacaktır çünkü koltuklar tek bir dokunuşla iki metre uzunluğunda bir yatak hâline geliyor.

EVA Air - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

Ayrıca kabinde ceket askılığı, ayakkabılık, kolçak ve kokteyl masası da yer alıyor. Tabii ki uçak içi eğlence sistemine değinmemize dâhi gerek yok.

EVA Air, uzun süreli yolculuklar için pijama ve bakım kiti sunan az sayıda hava yolu şirketinden birisidir. Bu bol ve rahat kıyafetler daha iyi uyumanızı sağlamaya yardımcı olur.

Tayvan merkezli hava yolu şirketinin yemek sunumları da ağırlıklı olarak Tayvan yemeklerinden oluşuyor ancak yolcular uçuş öncesinde Book The Cook seçeneğini kullanarak diledikleri yemeği rezerve edebiliyor.

Delta One Suites - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

3- Delta One Suites

Uçakla yapacağınız saatler sürecek yolculuk sırasında elde edebileceğiniz en üst düzey gizliliği arıyorsanız, Delta One Suites tam olarak size göre.

Kabinin tamamını kaplayan sürgülü kapılara sahip Thompson Vantage XL koltukları hem geniş bir alan sunarken hem de azami mahremiyet sağlıyor.

Özellikle de yemekleri ve şarapları ile tanınan Delta One, uçuş boyunca bakım kiti ve bazen gündelik kıyafetler de sunuyor.

Delta One, şu anda A350 ve A330 Neo tipi uçaklarda mevcut ancak uygunluk rotaya ve uçağa bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Singapore Airlines Yeni Business Class - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

4- Singapore Airlines Yeni Business Class

Singapur Hava Yolları tarafından yeniden kurgulanan business class deneyimi, bir önceki tasarıma nazaran önemli geliştirmeler barındırıyor.

1-2-1 düzenin benimsendiği yeni tasarımda tek kişilik koltuklar, dünyanın en geniş uçak koltuğu unvanını elinde bulunduruyor.

Ailenizle birlikte seyahat ediyorsanız, orta sırada yer alan ikili koltukların çift kişilik yatak olarak kullanılabildiğini vurgulamak isterim.

Singapore Airlines Yeni Business Class - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

Uçak 30.000 feet’e ulaştıktan sonra yolcularını, dünyanın pek çok farklı noktasından deneyimli şefler tarafından hazırlanan leziz yemeklerle karşılayan Singapur Hava Yolları, diğer kitlerin eksikliği noktasında birtakım eleştirilerle karşı karşıya kalıyor.

Henüz kısıtlı sayıda rotada ve uçakta kullanımda olan bu yeni tasarım, şimdilik A380 ve A350 modellerinde mevcut.

ANA - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

5- ANA

Japon misafirperverliği ve kültürü ile özdeşleştirilen ANA, tamamı doğrudan koridora erişimi olan ve yatabilen koltuklarla, 1-2-1 düzeninde yapılandırılmış bir tasarım sunuyor.

Tıpkı diğer tüm business class uçuşlarında olduğu gibi örtü ve nevresim sunan ANA, geniş ayak bölmelerine, büyük uçak içi eğlence sistemine, bakım kitine ve lezzetli Japon yemeklerine sahip. Ayrıca uçuş boyunca çok sayıda ikram ve ek hizmet de bulunuyor.

ANA ile ilgili dezavantajlardan birisi koltukların ve genel kabin yapısının QSuite ile kıyaslandığında nispeten daha eski olmasıdır ancak yine de sunulan hizmet üst düzey olarak konumlanır.

Emirates - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

6- Emirates

Emirates, business class sınıfının en çok tanınan hava yolu şirketlerinden birisidir ve geniş koltuklar, son teknoloji kabin olanakları ve üst düzey ikram hizmetleri ile öne çıkar.

Her koltuğun yanında bir mini bar bulunurken, uçak içerisinde bir çalışanın özel olarak ilgilendiği kapsamlı bir bar hizmeti de bulunmaktadır.

Bvlgari marka bakım kiti, uçak içi Wi-Fi hizmeti ve gelişmiş uçak içi eğlence sistemi gibi olanaklara sahip olan Emirates, tüm bu olanaklarla listemizde yer almayı başarıyor.

Virgin Atlantic - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

7- Virgin Atlantic

Virgin Atlantic tarafından Upper Class olarak adlandırılan business class sınıfı, 1-2-1 düzeninde her koltuğun koridora erişimi olduğu bir yapı sunmaktadır.

Dik bir durumdan uzun bir yatak hâlini alabilen koltuklar, neredeyse küçük bir televizyon olan yaklaşık 18.5 inç boyutundaki uçak içi eğlence sistemi ile keyifli bir uçuş deneyimi sağlamaya yardımcı olur.

The Loft olarak adlandırılan özel bir bara sahip olan uçakta yolcuların bir araya gelerek sosyalleşebilecekleri, bir şeyler içebilecekleri ya da yemek yiyebilecekleri bir alan da bulunmaktadır.

British Airways - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

8- British Airways

Club World olarak adlandırılan özel bir business class sınıfına sahip olan British Airways, ilk tam yatabilen koltuk tasarımı ve Ying Yang koltuk düzeni ile business class sınıfının bazı önemli işlevlerini ilk kez hayata geçiren hava yolu şirketi olmuştur.

Buna karşın aradan geçen birkaç on yıl içerisinde mevcut koltuk ve kabin konseptinin artık rakiplerinin gerisinde kalmaya başladığını söylemek pek de yanıltıcı olmayacaktır.

British Airways, bu olumsuzluğa karşın geniş koltuk tasarımları, DO&CO tabanlı ikram hizmetleri, özel bakım kitleri ve diğer ek hizmetler ile bu listede yer edinmeyi başarıyor.

Etihad Airways - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

9- Etihad Airways

Etihad Airways tarafından A380 ve 787 Dreamliner modellerinde sunulan ve Business Studios olarak adlandırılan business class sınıfı; işlevsellik, sadelik ve stilin bir kombinasyonunu sunmayı hedeflemektedir.

Her bir koltuk doğrudan koridor erişimine sahiptir ve kullanışlı saklama alanları barındırır. 56 cm genişliğindeki koltuk gerektiğinde 203 cm uzunluğunda bir yatak hâlini alabilir.

Yolcuların bir şeyler içebilecekleri ve yiyebilecekleri bir dinlenme salonuna sahip olan Etihad, bu alanda bilgisayar gibi elektronik cihazları şarj edebilmek için güç kaynağı da sunmaktadır.

Etihad, A380 ve 787 Dreamliner haricinde A330, A320 ve B777 ile sunulan daha az kapsamlı farklı business class hizmetlerine de sahiptir.

Türk Hava Yolları - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

10- Türk Hava Yolları

787 ve A350 modellerinde yenilenmiş bir business class deneyimi sağlayan Türk Hava Yolları, küresel ölçekte sunduğu harika ikram hizmetleri ile tanınıyor.

Listemizdeki pek çok hava yolu şirketinde olduğu gibi gerektiğinde yatak hâline gelebilen geniş koltuklar, çok sayıda saklama alanı, yarı mahrem kabinler ve büyük ekranlı uçak içi eğlence sistemleri sunan Türk Hava Yolları, hem uçuş öncesinde hem de uçuş sırasında yolcularını geleneksel Türk yemekleri ile ağırlıyor.

Yolcular henüz uçağa binmeden önce loungelerda dinlenebiliyor ve usta şefler tarafından hazırlanan Türk yemeklerinin tadına bakabiliyorlar.

Türk Hava Yolları - Dünyanın En Lüks Business Class Kabinleri

Uçak içerisinde de şef barındıran Türk Hava Yolları, yolcuları için en iyi ikram hizmetini sağlayan hava yolu şirketi olma gayesi ile her zaman daha iyisini hedefliyor.

Türk Hava Yolları’nın tıpkı diğer pek çok hava yolu şirketi gibi birden fazla business class düzenine sahip olduğu unutulmamalıdır.

787 ve A350 modelleri çoğu zaman 1-2-1 düzenine sahipken, diğer bazı modeller 2-3-2 düzenine sahiptir ve olanaklar daha farklı olabilir.

Sonuç

Bu listemizde koltuk ve kabin olanaklarından uçuş öncesi hizmetlere, ikram hizmetlerinden uçak içi eğlence sistemlerine kadar bir dizi faktörü değerlendirerek en iyi business class hizmeti sunan hava yolu şirketlerini bir araya getirdik.

Yolcular, uçtukları rotalara ve bu rotalarda sunulan hizmetlere bağlı olarak bu listeden daha farklı tercihlerde de bulunabilirler.

Enucuzu.com üzerinden onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırabilir, ister ekonomi sınıfı ister business sınıfı olsun seçtiğiniz rota için en ucuz uçak bileti tekliflerine ulaşabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır