Bir süre için gerçek dünyadan uzaklaşmak ve dünyaca ünlü yazarların oluşturduğu fantastik kurgusal evrenlere dalmak isterseniz fantastik filmlere zaman ayırabilirsiniz çünkü bu filmler kurgusal olarak tasarlanan gerçek dışı konuları ele alırken keyifli bir şekilde vakit geçirmemizi sağlıyor.

Bu farklı evren kurguları bir yandan filmi adeta unutulmaz kılarken bir yandan da izleyicileri içine sürüklemeyi başarıyor.

Çoğumuz bir filmi izlerken öncelikli olarak karakterlere ve akışa odaklanıyor olsak da bir filmin arka planı da en önemli ayrıntılardan birisidir.

Çoğu fantastik filmin arka planında stüdyo ortamında oluşturulan sanal görüntüler de kullanılsa da bazı bölgeler dış dünyadan gerçek alanlarda çekiliyor.

Çekimlerin yapıldıkları yerler incelendiğinde Dünya’nın aslında oldukça büyüleyici mekanlara ev sahipliği yaptığı açıkça görülebiliyor.

Bu içerikte, popüler fantastik filmlerin çekildiği bazı dikkat çekici mekanlara ve bu mekanların filmlere kattığı değere odaklanacağız. Peki fantastik filmler nerede çekildi?

Sevdiğiniz bir filmin nefes kesen sahnelerine yerinde tanıklık etmek istediğinizde Enucuzu.com üzerinden en ucuz uçak ve otobüs biletlerini karşılaştırabilir, onlarca farklı firma arasından en ucuz bileti bularak seyahat edebilirsiniz.

Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) Nerede Çekildi?

Yüzüklerin Efendisi, fantastik türdeki filmlerden bahsederken akla gelen ilk yapımlardan birisidir. J.R.R. Tolkien tarafından yazılan kitabın uyarlaması olan Yüzüklerin Efendisi, kahraman bir hobbitin hikayesini konu ediniyor.

Yüzüklerin Efendisi’ni özel kılan detayların başında hikayenin geçtiği kurgusal evren “Orta Dünya” yer alıyor. Orta Dünya içerisinde hem dünya ırklarını hem de fantastik ırkları barındıran kurgusal bir evren ve diğer birçok fantastik filmde ve dizide de Orta Dünya’dan izler bulunuyor.

Yüzüklerin Efendisi filmindeki Hobbit Köyü, Yeni Zelanda’da bulunan Matamata’da bulunuyor. Film için burada özel bir alan oluşturulmuş ve hobbit evleri yapılmıştır. Şimdi ise turistik bir mekan olarak hizmet görüyor.

Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) Nerede Çekildi?

Hobbit Köyü filme ilişkin en özenle inşa edilmiş yerlerden birisi olsa da filmin sahneleri daha çok Yeni Zelanda’da bulunan Rangitata Vadisi’nde (Rangitata Valley) çekilmiştir.

Meşhur Rohan’ın başkenti ise Mount Sunday bölgesindeki dağ yamaçlarına kuruldu ve bu süreç yaklaşık olarak dokuz ay sürdü. Hem Yüzüklerin Efendisi hem de Hobbit filmleri Yeni Zelanda çevresindeki farklı bölgelerde çekildi.

Yeni Zelanda, dünyanın öbür ucunda bulunan ve birbirinden değişik doğal oluşumlara sahip bir ülkedir. Auckland gibi küçük ve kendine has özellikler taşıyan bir metropole sahip olsa da ülkenin büyük çoğunluğu yeşillik ve doğal güzelliklerden oluşuyor.

Harry Potter Nerede Çekildi?

Günümüzün en çok izlenen film serilerinden birisi olan Harry Potter her yaştan hayran kitlesine sahip bir yapım olarak öne çıkıyor.

Öyle ki konu büyücülk ve sihirbazlık olduğunda akla gelen ilk fantastik yapımlardan birisi de Harry Potter oluyor çünkü seri, Hogwarts Büyücülük Okulu’ndaki bir grup gencin başından geçen maceraları konu alıyor.

J.K. Rowling tarafından yazılan Harry Potter romanının uyarlaması olan serinin yazılı versiyonları da önemli satış başarılarına imza atmış durumda.

Harry Potter filmleri başta Londra olmak üzere İngiltere’nin çeşitli yerlerinde çekildi. Bu sayede Londra’nın büyülü ve mistik atmosferi Harry Potter’a da yansıdı.

Harry Potter serisine konu olan Hogwarts’ın binası tamamen kurgusal bir zeminde hazırlandı ancak bazı sahneler Oxford Üniversitesi içerisinde yer alan Bodleian Kütüphanesi, İlahiyat Okulu ve Duke Humphrey kütüphanesinde çekildi.

Harry Potter Nerede Çekildi?

Hogwarts’ın arka planı ise Oxford’daki New College’da çekilmiştir. New College’in sahip olduğu bu isme karşın 14. yüzyılda inşa edilmiş oldukça eski bir bina olduğunu hatırlatmak isteriz.

Ayrıca Hogwarts’a giden trenin kalktığı istasyon olan 9 ¾ Numaralı Platform, aslında Londra’daki King’s Cross Tren İstasyonu’dur.

Marvel Filmleri Nerede Çekildi?

DC ile birlikte süper kahraman evreninin tartışılmaz lideri konumunda olan Marvel, Martin Goodman tarafından Timely Comics olarak kurulduktan sonra Marvel Comics olarak yeniden markalanmış ve Marvel çizgi romanları hayatımıza girmiştir.

Marvel’in genel yayın yönetmeni ve ünlü karikatürist Stan Lee, Captain America’yı ilk kez 2. Dünya savaşı sırasında yarattı. 1960’larda ise ABD’nin en popüler çizgi roman dergilerinin arasında yerini aldı. O tarihlerden bu yana dünyadaki en popüler çizgi roman dergilerinden birisi olmaya devam ediyor.

Marvel’ın ilk filmi olan Iron Man, 2008 yılında vizyona girdi ve o zamandan bu yana daha pek çok Marvel filmi ile karşılaştık.

Iron Man’in sahibi olduğu Stark Endüstri’sinin merkezi, film kurgusuna göre Los Angeles’ta geçse de film Kaliforniya’nın Irvine kentindeki bir ofiste geçiyor.

Marvel Filmleri Nerede Çekildi?

The Incredible Hulk filminde Bruce Banner’ın Hulk’a dönüştüğü yer olan Culver Üniversitesi, Toronto Üniversitesi’nde çekildi.

Süper kahramanların birbirlerine karşı savaştığı Civil War’daki meşhur dövüş sahnesi ise Almanya’daki Leipzig / Halle Havalimanı’nda çekildi.

Black Panther filminde, Wakanda’nın kralı olmak için dövüşün yapıldığı yer ise Brezilya – Arjantin sınırında bulunan Iguazu Şelalesi’nde çekildi. Iguazu Şelalesi’nin doğal güzelliklerinin filme yansıdığını görüyoruz.

Avatar Nerede Çekildi?

Avatar büyük oranda CGI tabanlı sahnelere sahip olsa da bazı sahneler stüdyo ortamı yerine gerçek dünyadan bazı ortamlarda gerçekleşmiştir. Çin’deki Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı bunun örneklerinden birisidir.

Avatar Filmi Nerede Çekildi?

Öte taraftan Avatar’ın genellikle CGI kalitesi ile ön plana çıkan ve bu nedenle büyük oranda sanal ortamda tamamlanmış bir yapım olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle sahnelerin önemli bir kısmı gerçek dünyadan herhangi bir referans içermemektedir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır