Bir futbol taraftarına, futbol tarihine damga vurmuş İtalyan takımlarını sorduğunuzda muhtemelen sayacağı takımlardan birisi de Inter Milan olacaktır.

Inter tarihi boyunca İtalya’nın en başarılı takımlarından birisi olmuş ve İtalya’nın en iyi ligi olan Seria A liginde en çok kupa kazanan 2. takım olmuştur. Ayrıca, İtalya tarihinde küme düşmeyen tek takımdır.

Başta, UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası olmak üzere pek çok uluslararası kupayı birden çok kez kazanmıştır. 2023 – 2024 kupasınıda Atletico Madrid’e karşı kaybetmiş olsa da taraftarın coşkusu ve Inter’in sistematik oyunu akıllara kazınmıştır. Yine de Atletico Madrid’in oldukça başarılı oynadığını da belirtmek gerekir.

Milano temelli olan takımın esas ismi “FC Internazionale Milano” olsa da doğrudan Inter veya Inter Milan olarak anılır çünkü Milan denilince akla ilk AC Milan takımı gelir. İki takımın çok fazla ortak noktası vardır ancak tarihten bugüne ezeli rakip olmuşlardır.

İçeriğimizde, Inter Milan Takımı hakkında özet niteliğinde bilgilendirmeler yaptık. Aynı zamanda AC Milan ile Inter arasındaki çekişmeye yer verdik.

Inter’in Kısa Tarihi

AC Milan (Associazione Calcio Milan), 1989 yılında Milano’ya sonradan yerleşmiş İngilizler tarafından kurulmuştur. Kısa sürede kulüp ve yönetimindeki kişi sayısı oldukça büyümüştür.

AC Milan’ın yönetimindeki bir grup kişi, yabancı oyuncuların transferini desteklediği için anlaşmazlıklar başladı ve 1908 yılında takımın yönetiminden çıkarılan 44 kişi Inter Milan’ı kurdu.

Ayrıca, uluslararası anlamına gelen Internazionale kelimesi de buradan gelmektedir. Inter’in kurulmasının hemen ardından birçok başarıya imza atması ve üst üste şampiyonluklar elde etmesi ile birlikte takımlar arasında çekişmeler başladı.

Inter vs Milan

Bahsedildiği üzere Inter’in kısa zamanda büyük başarılara imza atması ve Milan’ın yönetim kurulu ile aralarındaki çekişme bir ömürlük futbol mücadelesine yol açtı.

Zaman içerisinde şeytan ve kırmızı-siyahlılar ünvanına sahip olan Milan’ın engerek yılanı ve mavi-siyahlılar unvanına sahip Inter ile olan maçları her zaman futbol gündemine oturmuştur.

Özetle 1908 yılında, tartışmalar sonucunda kurulmuş bir takım ve rekabetten doğan başarı hikayesi başlamıştır.

Inter’in Başarıları

Inter, İtalya’nın en başarılı ligi olan Serie A’dan küme düşmeyen tek İtalyan takımı olarak İtalya tarihine damgasını vurmuştur. Aynı zamanda 19 kez lig şampiyonu olarak Serie A’da en çok şampiyonluğa sahip ikinci takım olmuştur.

Bunun haricinde dünyanın en büyük futbol organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3 tane kupa almış ve tarihsel sürece bakarsak Şampiyonlar Ligi’nin en iyi 10 takımı arasında yer almaktadır.

İtalya Ligi’ndeki Başarıları Uluslararası Başarıları
Organizasyon Şampiyonluk Sayısı Organizasyon Şampiyonluk Sayısı
Serie A 20 UEFA Şampiyonlar Ligi 3
İtalya Kupası (Coppa Italia) 9 Avrupa Ligi 3
İtalya Süper Kupası (Supercoppa Italia) 8 Kıtalararası Kupa 2
Kulüpler Dünya Kupası 1

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır