Google Earth, uydulardan alınan görüntülerle dünyamızı dijital ortama aktaran bir uygulama. Öyle ki yalnızca tek bir tuşa basarak dünyanın dilediğiniz herhangi bir bölgesine göz atabilirsiniz.

Ayrıca içinde bulunan araçlar sayesinde ülkelerin demografik yapısı hakkında bilgi alabilir, trafik durumunu kontrol edebilir ya da coğrafik özelliklerini inceleyebilirsiniz. Hatta bazı bölgeleri üç boyutlu olarak gezebilirsiniz.

Google Earth bu uydu görüntüleri sayesinde bazı keşfedilmemiş bölgeleri ortaya çıkarmayı da başardı. İşte Google Earth sayesinde keşfedilen yerler!

Google Earth’te Keşfedilen Bölgeler Listesi

  • Saklı Yağmur Ormanları
  • Kayıp Yağmur Ormanları
  • Perili Köprü
  • Kamil Meteor Krateri
  • Aşk Adası – Aşıklar Adası

1- Saklı Yağmur Ormanları

  • Bölge: Mabu Dağı (Mount Mabu), Mozambik
  • Koordinatları: 16°17’52″S 36°23’39″E

2000’lerde Mozambik’te bulunan Mabu Dağı’nın batı yamacında daha önce kimsenin uğramamış olduğu bir yağmur ormanı keşfedildi.

Google Earth sayesinde fark edilen bu alana 2008 yılında fiziki bir keşif çalışması uygulandı. Sonucunda ise daha önce keşfedilmemiş yüzlerce endemik ağaç, yılan ve böcek türüne rastlandı.

Saklı Yağmur Ormanları yaklaşık 43 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor. Yapılan keşiflerin ardından Mozambik hükümeti Mabu Dağı çevresinde ağaç kesimini yasakladı.

2- Kayıp Yağmur Ormanları

  • Bölge: Lico Dağı (Mount Lico), Mozambik
  • Koordinatları: 15°47’27″S 37°21’46″E

2012 yılında Oxford Brokes Üniversitesi’ndeki bir akademisyen araştırma yapmak için Lico Dağı’na gitmek ve dağın çevresinde neler olduğunu keşfetmek istedi.

Akademisyen, bölgeye gitmeden önce ilk araştırmalarını Google Earth üzerinden yaptı ve dağın üzerinde bulunan özel ve diğer ormanlara göre daha izole bir bölge keşfetti.

Akademisyen 2018 yılında dağa çıktığında ise endemik canlı türlerinin dışında çeşitli kabile dinlerine ait semboller keşfetti.

3- Perili Köprü

  • Bölge: Xianren, Guanxi Özerk Bölgesi, Çin
  • Koordinatları: 24°41’15.80″N 106°47’59.94″E

Dünyanın en büyük doğal köprüsünün Google Earth sayesinde keşfedilmesi gerçekten oldukça ilginç. Çin’in güney batısında bulunan ve mucizevi bir doğaya sahip olan Guanxi Özerk Bölgesi sınırlarında dünyanın en büyük köprüsünün bulunduğu Google Earth sayesinde keşfedildi.

2009 yılında NABS (Natural Arch and Bridge Society) derneğinin kurucularından Jay H. Wilbur, Google Earth üzerinde daha önce kimsenin keşfetmediği ve oldukça büyük bir köprüye rastladı.

NABS ekibi üyelerinin 2010 yılında bölgeyi keşfetmesi ve köprü üzerinde ölçümler yapması ile birlikte dünyanın en büyük köprüsün “Perili Köprü” olduğuna kanı getirildi.

Öncesinde bilinen en uzun doğal köprü ABD’nin Utah eyaletinde bulunuyordu fakat Google Earth’de keşfedilen köprü yaklaşık 33 metre daha uzun.

4- Kamil Meteor Krateri

  • Bölge: Mısır
  • Koordinatları: 22°1’5.89″N 26°5’15.69″E

Kamil Kraterleri Mısır ile Sudan sınırının bitişiğinde bulunuyor. Kraterin oluşma sebebinin 5.000 yıldan daha yakın bir zamanda dünyaya düşmüş olan bir meteor olduğu söyleniyor.

Kamil Krateri dünya üzerinde bulunan 175 kraterden birisi olmasının yanı sıra bugüne dek en iyi korunmuş kraterlerden birisi.

Bu özel krater 2008 yılında, Google Earth’de Museo Civico di Storia Naturale di Milano müzesinin eski çalışanı tarafından keşfedildi. 2010 yılında ise İtalyan ve Mısırlı jeofizik uzmanları tarafından krater ve çevresi incelendi.

5- Aşk Adası – Aşıklar Adası

  • Bölge: Galesnjak, Hırvatistan
  • Koordinatları: 43°58’41.24″N 15°23’1.14″E

Hırvatistan’ın kıyı şeridinde bulunan kalp şeklindeki ada, bir kullanıcının Google Earth üzerinde dolanırken rastgele bir şekilde denk gelmesi ile keşfedildi.

Aslında adanın 1800’lü yıllarda keşfedildiği ancak bu keşfin imkan olmaması sebebiyle kitlelere ulaştırılamadığına yönelik söylentiler de bulunuyor.

Ada 2016 yılında bazı macera severlerin wingsuit uçuşu yapmasının ardından popülerleşti. Şimdi ise düğün organizasyonları ve seyir noktaları ile tanınıyor.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır