Yönetmen koltuğunda Christopher Nolan’ın oturduğu Interstellar ya da ülkemizdeki vizyon ismi ile Yıldızlararası, 2014 yılında vizyona girmiş olan popüler bir bilim kurgu filmidir.

2067 yılında geçen Yıldızlararası gıda kaynaklarının tükenmesine neden olarak insanlığın varlığını tehdit eden toz fırtınalarını konu ediniyor.

Eski bir NASA pilotu olan ve o sırada ailesi ile birlikte bir mısır tarlasında çalışan Joseph Cooper, insanlık için yeni bir gezegen bulmak için arayışa çıkıyor.

Interstellar, hem sürükleyici hem de gerçekçi bir deneyim sunmak için üzerinde uzun uzun çalışılmış bir yapım ve özgün senaryosunun yanı sıra görsel efektleri ile de pek çok ödül almayı başardı.

Tüm bu nedenlerle pek çok sinemasever bazı ikonik sahnelerin gerçekte nerede çekildiğini merak ediyor. Peki Interstellar (Yıldızlararası) nerede çekildi? İşte Interstellar’ın (Yıldızlararası’nın) çekildiği yerler!

Interstellar (Yıldızlararası) Nerede Çekildi?

  • Alberta, Calgary, Kanada
  • Los Angeles, Kaliforniya, ABD
  • Svínafellsjökull, Mafabot, İzlanda

Interstellar’ın çekimleri Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İzlanda sınırlarında tamamlanmıştır. Bazı bölümler ise stüdyo ortamında canlandırılmıştır.

1- Alberta, Calgary, Kanada

Alberta, Kanada’nın nüfus bakımından en büyük dördüncü eyaletidir. Dört bir yanı karalarla kaplı olan Alberta’da hem doğal bölgeler hem de metropol şehirler bulunuyor.

Edmonton ve Calgary, Alberta eyaletinin metropol şehirleridir. Bu şehirler, mimarisi bakımından küçük birer New York olarak da tanımlanabilir.

Interstellar (Yıldızlararası) Nerede Çekildi?

Alberta’nın şehirlerinin dışında kalan bölgelerde ise doğal güzellikleri popüler olan doğal parklar bulunuyor. Banff Ulusal Parkı ve Jasper Milli Parkı en sık ziyaret edilen milli parklar arasında yer alıyor.

Interstellar’ın dünya sahneleri Alberta eyaletinin Calgary bölgesi ve çevresinde çekilmiştir. İlk sahnelerdeki mısır tarlalarının, beyzbol maçının ve okul sahnesinin bulunduğu dünya sahneleri burada çekilmiştir.

Dünya sahnelerinde; toz fırtınaları sebebiyle kuruyan ekinler, Cooper’ın aile çiftliğinde mısır yetiştirmesi, mısır tarlalarının arasındaki araba sürme sahneleri yer alıyor. Alberta’da çekilen sahneler, 2067 yılında dünyanın çok da güzel bir atmosfere sahip olmadığını gözler önüne seriyor.

2- Los Angeles, Kaliforniya, ABD

Kaliforniya’nın en kalabalık şehri olan Los Angeles, aynı zamanda ABD’nin de en kalabalık 2 şehridir. Dünyanın en büyük finans merkezlerinden ve en büyük limanlarından birisine sahiptir.

ABD’nin güneyinde bulunan Los Angeles, ekonomik gelişmişliğin yanı sıra sahilleri, sanatçıları, sokakları ve konserleri ile de oldukça popüler bir şehirdir.

Interstellar’ın (Yıldızlararası’nın) Çekildiği Yerler

Hollywood, Warner Bros Studios, Disneyland ve Santa Monica Plajı da Los Angeles sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Interstellar’ın NASA üssünün ve uzay tesislerinin bulunduğu sahneleri Los Angeles şehrinde bulunan Westin Bonaventure Oteli’nde çekilmiştir. Otel içerisindeki sahnelerin çekimi toplamda 3 gün sürmüştür.

3- Svínafellsjökull, Mafabot, İzlanda

İzlanda, Avrupa’nın kuzeyinde bulunan ve diğer ülkelerden izole bir ada ülkesidir. İskandinavya ve Grönland arasında kalan İzlanda çok soğuk bir hava iklimine ancak aynı oranda güzel bir doğaya sahiptir. Gullfoss Şelalesi, Blue Lagoon termali en bilindik doğal güzellikleri arasındadır.

Interstellar’daki gezegen sahneleri başta Svínafellsjökull ve Mafabot bölgelerinde ve İzlanda’nın diğer güney bölgelerinde çekilmiştir.

Interstellar (Yıldızlararası) Nerede Çekildi?

Filmdeki Mann gezegeni yani buzul gezegeni, İzlanda’nın Svínafellsjökull bölgesinde çekilmiştir. Buzul gezegeni, insan neslinin devam ettirmek için kullanılabilecek gezegenler arasında yer alıyordu.

Ayrıca, Batman Başlıyor filminin bazı sahneleri de burada çekildi. Batman başlıyor filminin yapımcısı da Christopher Nolan idi.

Mafabot’ta ise Edmund gezegeninin çekimleri yapılmıştır. Bilindiği üzere Edmund’s gezegeni insanlığın yaşamının sürdürüldüğü gezegendir.

Bonus: Interstellar Çekimlerine İlişkin İlginç Bilgiler

  • Interstellar’ın müziklerini hazırlayan Hans Zimmer’e filmin konusu hakkında hiçbir bilgi verilmemiş, müzikleri yalnızca baba ile çocuk arasındaki ilişkiden yola çıkarak hazırlaması istenmiştir.
  • Hans Zimmer filmin müziklerini org ile çalarak ilahilere atıfta bulunmuş ve müziğin tanrıyı çağrıştırmasını istemiştir.
  • Tarladaki mısırlar çekimlerden sonra satılmış ve kar edilmiştir.
  • TARS animasyon ile değil bir çeşit kostüm ile fiziki olarak hazırlanmıştır. TARS’ın 2001 yılında çekilen Space Odyssey filmindeki monolite bir gönderme olduğu düşünülmektedir.
  • Senaryoda 2017 yılında Nobel Fizik Ödülü alan Kip Thorne’nin çalışmalarına yer verilmiş, senaryonun ilgili bölümleri bu teoremler üzerine kurgulanmıştır.
  • Filmdeki kara delik ve solucan deliği benzeri unsurlar modern bilimsel çalışmalar göz önünde bulundurularak tasarlanmış ve işlenmiştir.
  • Ünlü oyuncu Matt Damon’ın filmde oynayacağı duyurulmamış, hatta oyuncuya tanıtımlarda dahi yer verilmemiştir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır