Günümüzde otellerde birden fazla konaklama türü ve konsepti bulunmaktadır.

Bunlar, ödediğiniz ücrete dahil olan hizmetler ve öğünler bakımından sırası ile Kahvaltı Dahil, Yarım Pansiyon, Tam Pansiyon, Her Şey Dahil ve Ultra Her Şey Dahil olarak sıralanabilir.

  • Kahvaltı Dahil
  • Yarım Pansiyon
  • Tam Pansiyon
  • Her Şey Dahil
  • Ultra Her Şey Dahil

Otel ararken bu konaklama türlerinden hangisini seçmiş olduğunuz, ödediğiniz toplam tutar karşılığında tatiliniz boyunca hangi hizmetlerden, öğünlerden, içeceklerden ve ara atıştırmalıklardan ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğinizi belirler.

Peki ama bu terimler arasındaki fark nedir ve bir sonraki tatil rezervasyonunuz sırasında hangi konaklama türü konseptini seçmelisiniz?

Kahvaltı Dahil, Yarım Pansiyon, Tam Pansiyon, Her Şey Dahil ve Ultra Her Şey Dahil Arasındaki Fark Nedir?

Kahvaltı Dahil, Yarım Pansiyon, Tam Pansiyon, Her Şey Dahil ve Ultra Her Şey Dahil Arasındaki Fark Nedir?

Konaklama Türü Kahvaltı Öğle Yemeği Akşam Yemeği Ara Atıştırmalıklar İçecekler Alkollü İçecekler
Kahvaltı Dahil Ücretsiz
Yarım Pansiyon Ücretsiz Ücretsiz
Tam Pansiyon Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz
Her Şey Dahil Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Genellikle Ücretsiz
Ultra Her Şey Dahil Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz

Kahvaltı Dahil, Yarım Pansiyon, Tam Pansiyon, Her Şey Dahil ve Ultra Her Şey Dahil arasındaki farkları en temel biçimde yukarıdaki tablomuz üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Bu tablonun her koşulda her otel için geçerli olmayabileceğini ve bazı otellerin konaklama türü ile sunulan hizmetlerde farklılaşmaya gidebileceğini unutmamalısınız. Örneğin Yarım Pansiyon olarak hizmet veren bir otel kendi politikaları doğrultusunda içecekleri ve ara atıştırmalıkları da ücretsiz olarak sunabilir.

Seçtiğiniz bir otelin, hangi hizmetleri hangi koşullar altında sunduğunu öğrenmek için otelin ayrıntı sayfasını inceleyebilir ya da müşteri iletişim ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Seçtiğiniz konaklama türü yalnızca belirli öğünleri ücretsiz olarak sunuyorsa, diğer öğünleri otelde tüketmek ya da atıştırmalıklardan ya da alkollü / alkolsüz içeceklerden yararlanmak istediğinizde ek ücret ödemeniz gerekecektir. Bu tutar kimi otellerde beklediğinizden daha yüksek olabilir. Bu nedenle otel rezervasyonunuzdan önce bu ayrıntıları kontrol ettiğinizden emin olmanızı öneririz.

Kahvaltı Dahil, Yarım Pansiyon, Tam Pansiyon, Her Şey Dahil ve Ultra Her Şey Dahil Arasındaki Fark Nedir?

Kahvaltı Dahil Nedir? Özellikleri Neler?

Kahvaltı Dahil konseptinde hizmet sunan otellerde konaklama rezervasyonu için ödediğiniz toplam tutara yalnızca kahvaltı öğünü dahildir.

Bu konsepti tercih eden misafirlerin, kahvaltı haricinde geri kalan öğünlerden, atıştırmalıklardan ve içeceklerden yararlanmak istediklerinde ek ücret ödemeleri gerekecektir.

Yarım Pansiyon Nedir? Özellikleri Neler?

Yarım Pansiyon konseptinde hizmet sunan otellerde konaklama rezervasyonu için ödediğiniz toplam tutara yalnızca kahvaltı ve akşam yemeği öğünleri dahildir.

Bu konsepti tercih eden misafirlerin, kahvaltı ve akşam yemeği haricinde geri kalan öğünlerden, atıştırmalıklardan ve içeceklerden yararlanmak istediklerinde ek ücret ödemeleri gerekecektir.

Tam Pansiyon Nedir? Özellikleri Neler?

Tam Pansiyon konseptinde hizmet sunan otellerde konaklama rezervasyonu için ödediğiniz toplam tutara kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği öğünlerinin tümü dahildir.

Ancak Tam Pansiyon konaklama genellikle ana öğünler dışında kalan zamanlarda otelin kafesinden, restoranından ya da barından alınan atıştırmalıkları ve alkollü ya da alkolsüz içecekleri kapsamaz. Bunlar için genellikle ek ücret ödenmesi gerekecektir.

Her Şey Dahil Nedir? Özellikleri Neler?

Her Şey Dahil konseptinde hizmet sunan otellerde konaklama rezervasyonu için ödediğiniz toplam tutara kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği öğünlerinin tümüne ek olarak atıştırmalıklar, alkolsüz içecekler ve çoğu zaman yerli alkollü içecekler dahildir. Bazı oteller Her Şey Dahil konseptine yabancı alkollü içecekleri de dahil etmektedir.

Her Şey Dahil konseptindeki otellerde aksi belirtilmediği sürece tüm öğünlerden, ara öğünlerden, kafelerden, restoranlardan ve barlardan hizmet saatleri içerisinde dilediğiniz zaman ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

Her Şey Dahil konseptinin hangi hizmetleri, öğünleri, atıştırmalıkları ve içecekleri kapsadığını öğrenmek için otelinizle iletişime geçebilirsiniz.

Ultra Her Şey Dahil Nedir? Özellikleri Neler?

Ultra Her Şey Dahil konseptinde hizmet sunan otellerde konaklama rezervasyonu için ödediğiniz toplam tutara kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği öğünlerinin tümüne ek olarak atıştırmalıklar, alkolsüz içecekler ve yerli / yabancı alkollü içecekler dahildir.

Çoğu zaman Her Şey Dahil ile Ultra Her Şey Dahil konseptlerinde sunulan hizmetler aynıdır. Bazı oteller sunulan seçeneklerin çeşitliliğini ve kalitesini vurgulamak için Her Şey Dahil yerine Ultra Her Şey Dahil ismini tercih etmektedir.

Ultra Her Şey Dahil konseptinin hangi hizmetleri, öğünleri, atıştırmalıkları ve içecekleri kapsadığını öğrenmek için otelinizle iletişime geçebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır