Muğla Gezi Rehberi ile Muğla Gezilecek Yerler, Muğla Yemekleri ve Muğla En İyi Restoranlar listelerimize ulaşabilir, Muğla seyahatiniz öncesinde ve sırasında yardımcı olabilecek püf noktaları öğrenebilirsiniz.

Muğla Hakkında

Ülke Türkiye
Bölge Akdeniz
Resmi Dil Türkçe
Para Birimi Türk Lirası (TL)
Şehir Nüfusu 1.066.736
İklim Akdeniz İklimi (Yıllık Ort: 20°C)
Zaman Dilimi GMT+03:00
Trafik Akış Yönü Sağ
Telefon Kodu 090
En Yakın Havalimanı Milas-Bodrum Havalimanı, Dalaman Havalimanı

Muğla, söz konusu şey tatil olduğunda akla gelen ilk şehirlerden birisidir çünkü hem Ege hem de Akdeniz kıyılarında eşsiz koylara ve plajlara ev sahipliği yapar.

Kent, başta berrak denizleri olmak üzere el değmemiş akarsuları, yemyeşil ormanları ve eşsiz kayalıkları ile de öne çıkmaktadır. Muğla’nın sahil kasabaları yalnızca doğası ile değil binlerce yıllık tarihi dokusu, kasaba yaşantısı ve çeşitli eğlenceli aktiviteleri ile de bilinir.

Bölgedeki tarihin şekillenmesinde Frig, Lidya, Mısır, Asur, Makedon, Roma gibi eski çağ medeniyetleri önemli bir rol oynamıştır. Roma İmparatorluğu’nun ardından bölgeye Osmanlı Devleti’nin yerleşmesi ile Muğla bir Türk şehri olmuştur. Şehrin hemen her ilçesinde antik yerleşimlere ve eski çağlardan kalma unsurlara rastlamak mümkündür.

Kısacası Muğla, hem deniz ve doğa tatili sevenler hem de karakteristik bir doku ve tarih arayanların gitmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Muğla Gezilecek Yerler

  • Bodrum
  • Marmaris
  • Fethiye & Ölüdeniz
  • Dalyan
  • Datça
  • Akyaka

Bodrum

Bodrum sadece Muğla’nın değil aynı zamanda Türkiye’nin de en turistik beldelerinden birisidir. Her yıl birçok yerli ve yabancı turist Bodrum’u ziyarete gider. Çeşitli dükkanlardan oluşan şehir çarşısı, yat limanı ve Bodrum Kalesi ilçenin merkezinde yer almaktadır.

2024 Resmi Tatiller Neler?
Bodrum, Muğla

Denizin kıyısına konuşlandırılmış olan Bodrum Kalesi, 1500 yıllık tarihe ev sahipliği yapar ve çevre bölgelerinde birçok tarihi koruma alanı bulunmaktadır.

Bodrum’un merkezi dışında Bitez bölgesi ise plajlar, beach club’lar ve eğlence mekanları ile ünlüdür. Turgutreis ve Gümüşlük bölgeleri ise genellikle yazlıkçı olanların veya sakin bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi olur.

Bodrum’da Gezilecek Yerler Listesi

Bölgeler Tarih ve Kültür Gezilecek Yerler
Gümbet Bodrum Kalesi – Sualtı Arkeoloji Müzesi Akvaryum Koyu
Bitez Antik Tiyatro Cennet Koyu
Turgutreis Halikarnas Mozolesi Bodrum Çarşısı
Yalıkavak Yel Değirmenleri Zeki Müren Sanat Evi
Gümüşlük Myndos Kapısı Bodrum Marina
Göltürkbükü Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Bodrum Deniz Müzesi

Marmaris

Muğla’nın en popüler turistik bölgelerinden bir diğeri de Marmaris’tir. Limanın çevresi Marmaris’in merkezi olarak kabul edilebilir. Restoranlar, barlar, kafeler ve benzeri mekanlar bu civarda bulunur. Limanın uzandığı sahil şeridinde çoğunlukla oteller ve plajlar bulunuyor.

Muğla Gezilecek Yerler, Muğla Gezi Rehberi

 

Marmaris’e giderseniz ilçenin dışarısında kalan Marmaris Milli Parkı’nı ziyaret edebilir ve doğanın içerisinde vakit geçirebilirsiniz.

Marmaris’te Gezilecek Yerler Listes

Bölgeler Gezilecek Yerler Doğa ve Deniz
İçmeler Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi Kumlubük plajı
Turunç Yat Limanı Kızkumu Plajı
Hisarönü Atatürk Caddesi Sahili Marmaris Milli Parkı
Orhaniye Barlar Sokağı İçmeler Plajı

Fethiye ve Ölüdeniz

Fethiye Muğla merkeze 130 kilometre uzaklıkta bulunan bir sahil kasabasıdır. Burayı turistler için cazip kılan başlıca neden ise Ölüdeniz gibi bir doğa harikasının Fethiye’de bulunmasıdır.

Fethiye ve Ölüdeniz

Ölüdeniz, deniz ile bağlantısı bulunan bir kıyı set gölüdür ve upuzun ve sapsarı bir kumsalı bulunur. Ölüdeniz’de yapılabilecek en meşhur aktivitelerin başında yamaç paraşütü gelir. Babadağ tepesine çıkarak yamaç paraşütü yapabilir veya manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda 550 kilometrelik tarihi “Likya Yolu”nun rotası da Ölüdeniz’den başlar.

Fethiye’nin merkezinde ise tarihi kral mezarlıkları, plajlar, milli doğa parkları ve merkez çarşısı bulunmaktadır.

Fethiye’de Gezilecek Yerler Listesi

Bölgeler Gezilecek Yerler Doğa ve Deniz
Göcek Kayaköy Ölüdeniz
Yanıklar Amintas Kaya Mezarları Tarihi Likya Yolu
Ölüdeniz Tlos Antik Kenti Babadağ
İnlice Paspatur Çarşısı Kelebekler Vadisi
Uzunyurt Fethiye Kordon Katrancı Koyu Tabiat Parkı

Datça

Muğla’nın uç noktasında ve yarım adanın sonunda bulunan Datça sakin ancak huzur dolu yaşantıya sahip bir sahil kasabasıdır. Datça’nın merkezi Yeni Datça olarak bilinir. Burada denize girilebilir, restoran, kafe ve bar gibi mekanlarda vakit geçirilebilir.

Datça

Eski Datça ise taş evlerden oluşan eski bir yerleşim yeridir. Hatta hayatının son yıllarını Eski Datça’da geçiren ünlü şair Can Yücel’in evini görmek de mümkündür.

Datça Yarımadası’nın geri kalanında ise doğa parkları, antik kentler ve kamp alanları bulunmaktadır.

Datça’da Gezilecek Yerler Listesi

Bölgeler Gezilecek Yerler Doğa ve Deniz
Yazı Eski Datça Mahallesi ve Can Yücel’in Evi Hastane Altı Plajı
Mesudiye Datça Merkezi ve Çarşısı Hayıtbükü Koyu
Cumalı Knidos Antik Kenti Ovabükü Plajı
İskele Datça Sahil Şeridi Kargı Koyu

Dalyan

Eşsiz doğanın antik tarihle buluştuğu bir sahil kasabasıdır. Dalyan’ın merkezinde konaklayabilir, çarşıda gezebilir ve kafe/restoran tipi yerlerde vakit geçirilebilir. Aynı zamanda şehrin merkezi de doğa ile iç içedir ve tarihi kral mezarlıklarını şehrin merkezinden görebilirsiniz.

Dalyan, Muğla

Merkezin dışında çeşitli antik kentler, plajlar, ormanlık alanlar ve kamping tarzı konaklama yerleri bulunur. Merkezin dışında olan ve en popüler olan yer ise kuşkusuz İztuzu plajıdır. Türkiye’nin en meşhur plajlarından birisi olan İztuzu aynı zamanda “caretta caretta” cinsi deniz kaplumbağalarının üreme alanıdır.

Dalyan sağlık turizmi için de tercih edilen bir bölgedir çünkü bölgedeki çamurda bulunan kükürt ve benzeri minerallerin insan sağlığına iyi geldiği biliniyor. Yine de çamur banyolarının çok kötü koktuğunu belirtmek gerek.

Dalyan’da Gezilecek Yerler Listesi

Bölgeler Tarihi ve Kültürel Yerler Doğa ve Deniz
Dalyan Kaunos Kral Mezarları İztuzu Plajı
Köyceğiz Kaunos Antik Kenti Köyceğiz Gölü
Dalaman Dalyan Çarşısı Dalyan Kanalı

Akyaka

Azmak Nehri’nin özgün doğasına ev sahipliği yapan, Ula ilçesine bağlı küçük bir kasabadır. Akyaka’nın merkezi genelde beyaz renk evlerden ve otellerden oluşur. Doğanın içerisinde tatil yapabilirsiniz.

Akyaka, Muğla

Azmak Nehri Akyaka merkezinin yakınındadır ve Azmak Nehrinde kano yapabilirsiniz. Aynı zamanda Gökova plajında kitesurf yapabilirsiniz.

Akyaka’da Gezilecek Yerler Listesi

Bölgeler Gezilecek Yerler ve Doğa
Akyaka Aşıklar Yolu
Akçapınar Azmak Nehri
Gökova Akyaka Plajı
Gökçe Gökova Plajı

Muğla Yemekleri Neler? Muğla’da Ne Yenir?

  • Çökertme Kebabı
  • Kabak Çiçeği Dolması
  • Kefal Dolması
  • Muğla Köftesi
  • Datça Bademi ve Balı
  • Mandalina Lokumu

Muğla Yemekleri Neler? Muğla’da Ne Yenir?, Muğla Gezi Rehberi

Çökertme Kebabı

İnce ince doğranmış etin patates kızartması, salça sosu ve yoğurt ile birleştiği bir lezzettir. Malzemeleri üst üste konularak servis edilir ve genelde yiyeceğin yanında aperatif yiyecek servis edilmez.

Kefal Dolması

Denizlerle çevrili olan Muğla zengin bir deniz mutfağına sahiptir. Kefal dolması da Muğla’ya özgü bir yiyecektir. Kefal balığının içerisine dolma harcı konularak yapılır.

Datça Bademi ve Balı

Datça’nın bademi ve başta çeşit çeşit balları oldukça popülerdir. Aynı zamanda Datça’ya giderseniz badem kahvesini ve bademli gazozu denemelisiniz.

Mandalina Lokumu

Yoğun kokusu, mayhoş tadı ile bilinen çekirdekli Bodrum mandalinası ile yapılan yöresel bir lokumdur. Bodrum’da marketlerde dahi satışı yapılmaktadır.

Muğla Yemekleri Neler? Muğla’da Ne Yenir?, Muğla Gezi Rehberi

Kabak Çiçeği Dolması

Zeytinyağlı bir dolma çeşididir ve kabak çiçeğinin içerisine diğer zeytinyağlı dolmalar gibi harç konulur. Sadece Muğla değil bütün Ege’de sevilerek tüketilir.

Muğla En İyi Restoranlar Listesi

  • Zakka Cafe & Restaurant
  • Hadi Balık Bistro
  • Hacı’nın Yeri – Yiğit Lokantası
  • Karen’s Kitchen & Cafe
  • Mezgit Cafe
  • Zoi Fish Restaurant
  • Kaunos Kral Cafe
  • West Cafe Bistro
  • Cafe Inn

Zakka Cafe & Restaurant

  • Google İşletme Puanı: 4,9 / 5,0 (580)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (29)
  • Fiyatlandırma: Bodrum Ortalamasının Altında

Bodrum Kalesi’ne yakın konumda bulunan küçük ve büfe tarzı bir restorandır. Bodrum’da çökerme yiyebileceğiniz konumlardan birisidir.

Hadi Balık Bistro

  • Google İşletme Puanı: 4,9 / 5,0 (865)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (33)
  • Fiyatlandırma: Bodrum Ortalamasında

Bodrum çarşısının içerisinde bulunan restoran zengin bir deniz mutfağına sahiptir. İçerisinde deniz ürünlü mantıdan, çeşitli balık çorbaları ve niceleri bulunur. Deniz ürünlerine ilgi duyanlar Bodrum’a gittiklerinde burayı tercih edebilir.

Hacı’nın Yeri – Yiğit Lokantası

  • Google İşletme Puanı: 4,6 / 5,0 (6.407)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (1)
  • Fiyatlandırma: Marmaris Ortalamasının Altında

Marmaris’te bulunan Hacı’nın Yeri çeşit çeşit ev yemeği, pide ve döner benzeri yemekleri bulabileceğiniz bir lokantadır. Ayrıca, fiyatları da Marmaris gibi turistik bir yere göre oldukça uygundur.

Karen’s Kitchen & Cafe

  • Google İşletme Puanı: 4,7 / 5,0 (602)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (1.184)
  • Fiyatlandırma: Marmaris Ortalamasında

Marmaris’in sahil şeridinde bulunan bir restorandır. Burada et ve deniz ürünlerinden, vegan ürünlere kadar hemen her çeşit yiyeceği bulabilirsiniz.

Mezgit Cafe

  • Google İşletme Puanı: 4,6 / 5,0 (1.117)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (81)
  • Fiyatlandırma: Fethiye Ortalamasının Altında

Mezgit Cafe, Fethiye’nin merkezinde bulunuyor. Uyguna balık ekmek ve midye tava gibi deniz ürünlerini yiyebileceğiniz bir büfe tipi restorandır. Denizin kenarında keyifle balık ekmeğinizi yiyebilirsiniz.

Zoi Fish Restaurant

  • Google İşletme Puanı: 4,9 / 5,0 (882)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (110)
  • Fiyatlandırma: Fethiye Ortalamasında

Fethiye’nin merkezinde bulunan Zoi Fish isminden de anlaşılacağı üzere bir balık restoranıdır. Şehrin fiyat ortalamasının çok az üstünde bir ücrete deniz kıyısında keyifli bir yemek yiyeceğiniz yerdir.

Kaunos Kral Cafe

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (1.052)
  • Fiyatlandırma: Dalyan Ortalamasının Altında

Dalyan’nın merkezinde bulunan ve belediyeye ait bir kafe restorandır. Fiyatları uygun olan kafede bir şeyler içerken veya yerken kral mezarlarını da seyredebilirsiniz.

West Cafe Bistro

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (1.441)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (352)
  • Fiyatlandırma: Akyaka Ortalamasında

Azmak Nehri’nin hemen kıyısına konumlanmış olan West Cafe Bistro birçok çeşit yemeği tek bir yerde bulabileceğiniz restoranlardan birisidir. Lezzetinin yanı sıra nehir manzarasına da eşlik ederek yemek yiyebilirsiniz.

Cafe Inn

  • Google İşletme Puanı: 4,6 / 5,0 (1.714)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (756)
  • Fiyatlandırma: Datça Ortalamasında

Datça iskelesinin yakınında bulunan restoranda başta İtalyan yemekleri olmak üzere birçok çeşit yemeği yiyebileceğiniz butik bir restorandır. Restoran rezervasyon sistemi ile çalışıyor ve gitmeyi düşünüyorsanız da önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor.

Muğla Hakkında Merak Edilenler

Muğla nerededir? Muğla için en ucuz bilet nasıl bulunur? Muğla’ya ne zaman gidilmeli? Muğla’da kaç gün kalınmalı?

Muğla Nerededir?

Muğla, Türkiye’nin hem Ege Bölgesi’ni hem de Akdeniz Bölgesi’ni bölgesinde bulunuyor.

Muğla için En Ucuz Bilet Nasıl Bulunur?

Muğla’ya deniz yolu, kara yolu ve hava yolu ile ulaşım sağlanabilir. Muğla’ya gitmek isterseniz Enucuzu’na göz atabilirsiniz. İlk önce uçak bileti veya otobüs bileti seçeneğine tıklamanız gerekir. Sonrasında ise yalnızca arama butonuna bulunduğunuz yerden gitmek istediğiniz yeri yazmanız yeterlidir.

Muğla’ya Ne Zaman Gidilmeli?

Muğla Akdeniz iklim kuşağının görüldüğü bir iklime sahiptir. Yazları sıcak, kışları ise yağmurlu geçer. Eğer yaz tatili yapmak için gidiyorsanız yaz aylarını tercih edebilirsiniz fakat gezmek için en ideal zamanlar ilkbahar aylarının sonları, sonbahar aylarının başları olacaktır.

Muğla’da Kaç Gün Kalınmalı?

Muğla’nın çevresinde görülecek pek çok sahil kasabası, doğal alan ve tarihi bölge bulunuyor. Bütün tatil beldelerini gezmek için en az 10 gün ayırmalısınız fakat hem dinlenmek hem de tatil yapmak için bir tatil beldesi belirleyip yakınında bulunan yerlere gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır