Çoğumuz uzun yolculukların zaman zaman yorucu olduklarını kabul ederiz. Bu etki, özellikle de uzun otobüs yolculuklarında daha belirgin hale gelebilir.

Neyse ki seyahatinizden önce atacağınız birkaç basit adım ile birlikte uzun bir otobüs yolculuğunu bile her zamankinden daha konforlu ve keyifli hale getirebilirsiniz.

Enucuzu.com olarak hazırladığımız bu listemizde keyifli bir otobüs yolculuğu için dikkate almanız gereken püf noktalar ile karşınızdayız.

Otobüs Yolculuğunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

  • Gece Seyahat Edin
  • Doğru Koltuk Numarasını Seçin
  • Boyun Yastığı ve Battaniye Taşıyın
  • Rahat Kıyafetler Giyin
  • Önceden Dizi / Film / Kitap / Podcast Planı Yapın
  • Kulaklık Kullanın
  • Atıştırmalık Alın
  • Su Yerine Sporcu İçecekleri Tüketin
  • Molalarda Kısa Bir Yürüyüş Yapın

1- Gece Seyahat Edin

Yolculuklar, kimileri için a noktasından b noktasına gitmekten ibaretken kimileri için elde edilen deneyimler açısından özel anlamlar taşır.

Eğer ilk sınıfta yer aldığınızı düşünüyorsanız ve kaçırdığınız manzara sizin için o kadar da önemli değilse gece saatlerinde seyahat edebilirsiniz.

Bu, hem günün aydınlık saatlerini kendinize ayırmanızı hem de yolculuğun bir kısmını uyuyarak geçireceğiniz için yolculuğun daha kısa sürdüğünü hissetmenizi sağlayacak.

Böylece sabah uyandığınızda doğrudan varmak istediğiniz konumda olacak ve kendinizi, bir miktar da olsa dinlenmiş hissedeceksiniz.

2- Doğru Koltuk Numarasını Seçin

Günümüzde şehirler arası otobüsler genellikle 2 + 1 ya da 2 + 2 düzenini benimser. 2 + 1 düzeninde aynı sırada daha az sayıda koltuk bulunduğu için koltuklar genellikle daha geniş olur.

Bu da ister tek başınıza ister bir yakınınızla seyahat edecek olun, 2 + 1 düzenindeki koltukların daha konforlu bir ulaşım sunacağı anlamına gelir.

Otobüs Yolculuğunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler? - Otobüs Oturma Düzeni 2+1

Yalnız seyahat ettiğiniz durumlarda tekli koltukları tercih ederseniz koltuğunuza istediğiniz gibi kurulma rahatlığına sahip olacaksınız.

Bir diğer önemli nokta ise koltukların konumu ile ilgilidir. Örneğin arka sıradaki koltuklar motor ve sarsıntı etkilerini daha fazla hissettirme eğilimi gösterir.

Yolculuğunuz gündüz saatlerine denk gelecekse en ön sırada yer alan koltukları seçerek yolu ön camdan izleme imkanı elde edebilirsiniz. Geri kalan durumlarda -orta kapı ideal bir sınır olacaktır.

3- Boyun Yastığı ve Battaniye Taşıyın

Koltuklar, uyumak için en ideal alanlar olmasalar da bir boyun yastığı ve battaniye taşımak uyku kalitenizi önemli ölçüde artıracaktır.

Keyifli Bir Otobüs Yolculuğu için Püf Noktalar

Battaniye, sıcak bir yaz gününde de işinize yarayacaktır çünkü otobüste çalışan klima, hava ne kadar sıcak olursa olsun ortamı serin hale getirebilir.

Ayrıca gece saatlerinde mola noktalarının serin olabileceği ve bu süreçte yolcuların inip binmesi için kapılar açık kalacağından ortam sıcaklığının aniden değişebileceği de unutulmamalıdır.

4- Rahat Kıyafetler Giyin

Yolculuk sırasında rahat etmek için dar kıyafetler yerine daha bol ve daha yumuşak kumaşa sahip kıyafetler tercih etmelisiniz.

Bu, size daha fazla hareket kabiliyeti tanıyarak sizin için daha rahat olduğunu düşündüğünüz oturma pozisyonunu bulmanıza yardımcı olacaktır.

Elbette ayakkabı seçiminiz de önemlidir çünkü uzun yolculuklarda ayakkabınızı on saatten fazla giymek zorunda kalabileceğiniz göz önüne alındığında mevsime uygun türde nefes alan ayakkabılar giymek, ayaklarınızın terlemesinin önemli ölçüde azaltacaktır.

5- Önceden Dizi / Film / Kitap / Podcast Planı Yapın

Yolculuk sırasında vakit geçirmenin en iyi yollarından birisi de dizi ve film izlemek, müzik ve podcast dinlemek ya da kitap okumaktır.

Artık pek çok otobüste kablosuz internet bağlantısı bulunsa da bazı otobüslerde bu imkan geçici veya kalıcı olarak mevcut olmayabilir. Ayrıca var olanlarda da bu bağlantı genellikle düşük hızlıdır ve yol boyunca sürekli olarak dalgalanır.

Otobüs Yolculuğunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Bu nedenle otobüse binmeden önce tam olarak ne yapmak istediğinize karar verin ve mümkünse izlemek, dinlemek ya da okumak istediğiniz şeyleri henüz evde iken Wi-Fi üzerinden indirin.

Böylece yolculuk sırasında mobil internet paketinizi kullanmak zorunda kalmayacak ve bazı bölgelerde internet bağlantısı kesilse bile istediğiniz şeyi izlemeye, dinlemeye ve okumaya devam edebileceksiniz.

6- Kulaklık Kullanın

Yolculuk boyunca bir şeyler izlemek istemeseniz bile otobüs motorunun, otobüsteki insanların ve çevredeki diğer araçların neden olduğu ortam gürültüsünü azaltmak için kulaklık kullanabilirsiniz.

Bu; sakin bir müzik, enstrüman, beyaz gürültü veya sesli kitap yoluyla ortam gürültüsünden soyutlanmanıza yardımcı olacaktır.

7- Atıştırmalık Alın

Otobüsler, belirli bir mola programına uygun olarak hareket ederler ancak iki mola noktası arasındaki mesafe zaman zaman uzak olabilir.

Ülkemizdeki otobüslerde ikram uygulaması yaygın olsa da bu ikramların içerik olarak hem az hem de kısıtlı olduğu unutulmamalıdır.

Bu nedenle yolculuk başlamadan önce yanınıza bir kısmı tatlı bir kısmı tuzlu olan birkaç atıştırmalık almanız yararlı olacaktır.

8- Su Yerine Sporcu İçecekleri Tüketin

Yukarıda, her iki mola noktası arasındaki mesafenin zaman zaman uzak olabileceğini belirtmiştik. Bu, yalnızca bir şeyler atıştırmak istediğinizde değil tuvaleti kullanmak zorunda kaldığınızda da önemli bir problem haline gelebilir.

Bu durumda atabileceğiniz ilk adım hem yolculuktan birkaç saat önce hem de yolculuk boyunca sıvı tüketimini bir miktar kısıtlamaktır.

Ayrıca su yerine sporcu içecekleri tüketmek vücudunuzun sıvı ihtiyacını karşılarken nispeten daha az oranda tuvalete gitme ihtiyacı yaratacaktır.

9- Molalarda Kısa Bir Yürüyüş Yapın

Yolculuk sırasında saatler boyunca aynı durumda oturmak sizi yorabilir. Hatta bu durum kısa süreli kas ağrılarına dahi neden olabilir.

Otobüsün mola verdiği durakları takip ederek hiçbir şey yapmayacak olsanız bile kısa bir yürüyüşe çıkabilir, bacaklarınızı esnetebilir ve temiz bir hava alabilirsiniz.

Sonuç

Bu listemizde uzun bir otobüs yolculuğunu daha konforlu ve eğlenceli hale getirmek için dikkat etmeniz gereken noktaları ele aldık.

Yolculuklardan keyif almanın bir diğer yolu da en ucuz bileti satın aldığınızı bilmekten geçer. Enucuzu.com, en ucuz otobüs bileti seçenekleri ile ucuza ve indirimli seyahat etmenize yardımcı olur.

Ayrıca seyahat planlarınızda bir değişiklik olsa dahi otobüs biletinizi seyahatiniz başlamadan 24 saat öncesine dek ücretsiz olarak iptal edebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır