Günümüzde çok sayıda charter uçuş sayesinde seyahatinizi önceden planlayarak yurt dışı ulaşım masraflarınızı oldukça uyguna getirebilirsiniz ancak çeşitli sebeplerden ötürü uçak yerine otobüs kullanmak istiyorsanız otobüs ile hangi ülkelere seyahat edebileceğinizi de merak ediyor olabilirsiniz.

Neyse ki başta sınır komşularımız olmak üzere pek çok ülkeye otobüs ile seyahat edebilirsiniz. Bu listemizde otobüsle seyahat edebileceğiniz ülkelerin bir kısmını sizler için bir araya getirdik.

Enucuzu.com üzerinden aklınıza gelebilecek herhangi bir ülke için en ucuz uçak bileti ve en ucuz otobüs bileti seçeneklerini karşılaştırabilir; ucuza, indirimli ve taksitli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Türkiye’den Otobüsle Seyahat Edilebilen Ülkeler Listesi

  • Bulgaristan
  • Yunanistan
  • Gürcistan
  • Azerbaycan
  • Kuzey Makedonya
  • Sırbistan
  • Almanya
  • Avusturya

Otobüsle Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

1- Bulgaristan

Türkiye kalkışlı yurt dışı otobüs seferlerinin önemli bir kısmı Bulgaristan’a düzenlenmektedir. Başta Kamil Koç, Metro, Arda Tur, Huntur ve VİB olmak üzere çok sayıda firmadan Bulgaristan’a otobüs bileti satın alabilirsiniz.

Genellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa ve Edirne kalkışlı olan seferler çoğunlukla Sofya, Plovdiv (Filibe), Varna, Pazarcık ve Hasköy varışlı olarak düzenlenmektedir.

Türkiye’nin sınır komşusu olan Bulgaristan, Schengen Bölgesi’ndeki en uygun destinasyonlardan birisi olarak tanınır.

Pirin Ulusal Parkı, Srebarna Doğa Koruma Alanı, Madara Süvarisi, Sveshtari Trak Mezarı, Kazanlık Trak Mezarı, Rila Manastırı, Boyana Kilisesi ve Ivanovo Kaya-Oyma Kiliseleri ve Nesebar olmak üzere dokuz farklı UNESCO Dünya Mirası’na ev sahipliği yapan Bulgaristan, Osmanlı kültürü ile harmanlanan karmaşık bir kültür yapısına sahiptir.

Otobüsle Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler - Atina, Yunanistan

2- Yunanistan

Türkiye’den Yunanistan’a uçak ve feribot ile seyahat edebileceğiniz gibi İstanbul ya da Edirne üzerinden otobüs ile de seyahat edebilirsiniz.

Yunanistan’a yönelik otobüs seferleri genellikle Selanik ve Atina varışlı olarak düzenlenmektedir ancak Selanik seferleri daha sıktır.

İstanbul – Selanik arası seferler yaklaşık olarak 9 saat sürmektedir. Ortalama bilet fiyatları ise 1.150 TL’dir. İstanbul – Atina arası seferler yaklaşık olarak 16 saat sürmektedir. Ortalama bilet fiyatları ise 2.250 TL’dir.

Türkiye'den Otobüsle Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

3- Gürcistan

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 güne kadar vizeden muaf olduğu Gürcistan, vize ücreti ödemeden otobüsle seyahat edebileceğiniz ülkelerden birisidir.

Gürcistan seferleri sıklıkla Karadeniz Bölgesi’nden düzenlense de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlerden de direkt Batum’a ve Tiflis’e ulaşım sağlayabilirsiniz.

Gürcistan yakın bir dönemde Avrupa Birliği için Aday Ülke statüsü aldığından elinizi çabuk tutmak yararlı olabilir çünkü Gürcistan’ın Avrupa Birliği’ne katılımı onaylanırsa ziyaretinizden önce Schengen Vizesi almanız gerekecektir.

Avrupa ve Orta Doğu mutfaklarından etkilenmiş olan Gürcü mutfağında mujuji, haçapuri, lobiani, kuçmaçi, phali, katmis, tevzis, kvertskhis, balbis, nivris, matsvnis, sazapkhulo tolma, lobiani, lobio nigvzit, tabaka, çkmeruli, chakhokhbili, tarti tetri ghvinit, shemtsvari tarti, tsvera nigvzit da brotseulit, muzhuzhi, betchi ve kutchmatchi gibi çok sayıda yerel lezzet bulunmaktadır.

Türkiye'den Otobüsle Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

4- Azerbaycan

Türkiye’den Azerbaycan’a otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Türkiye’den direkt Bakü seferleri daha nadir olduğu için çoğunlukla ilk olarak Nahçıvan’a gitmeniz ve Nahçıvan’dan Bakü’ye ulaşım sağlamak için tekrar otobüse binmeniz gerekecektir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 1 Nisan 2021 tarihinde imzalanan ikili protokol sayesinde yeni tip çipli kimlik kartını kullanarak 90 güne kadar vizeden muaf şekilde Azerbaycan’a seyahat edebilirler.

Azerbaycan, genel amaçlı turizmin yanı sıra dini, kaplıca ve sağlık amaçlı turizmler için de popüler bir varış noktasıdır. Ülkenin en popüler kış turizmi noktası ise Şahdağ Turizm Merkezi olarak bilinmektedir.

Otobüsle Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler - Üsküp, Kuzey Makedonya

5- Kuzey Makedonya

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 güne kadar vizeden muaf olduğu bir başka ülke olan Kuzey Makedonya’ya da otobüs ile seyahat edebilirsiniz.

Kuzey Makedonya varışlı otobüs seferleri genellikle İstanbul üzerinden Üsküp’e düzenlenmektedir. İstanbul – Üsküp arası seferler yaklaşık olarak 10 – 11 saat sürmektedir. Ortalama bilet fiyatları ise 1.300 TL’dir.

Kuzey Makedonya’yı ziyaret etmek için vize gerekmese de otobüs ile yapacağınız seyahat sırasında Yunanistan ya da Bulgaristan üzerinden geçmek zorunda kalacağınız için bu ülkelerden transit vize almak zorunda olduğunuzu unutmayın.

Aksi takdirde Kuzey Makedonya her ne kadar vize istemese de Yunanistan’dan ya da Bulgaristan’dan geçme şansınız olmayacaktır.

Belgrad Gezi Rehberi

6- Sırbistan

Sırbistan’ın başkenti Belgrad da otobüs ile seyahat edebileceğiniz şehirler arasında yer almaktadır. Tıpkı Gürcistan, Azerbaycan ve Kuzey Makedonya gibi Sırbistan’a yapacağınız ziyaretlerde de 90 güne kadar vizeden muaf olacaksınız.

Ancak tıpkı Kuzey Makedonya yolculuğunda geçerli olduğu gibi otobüsle yapacağınız Belgrad seyahatinde de Bulgaristan üzerinden geçmeniz gerekeceğinden transit vize almanız gerekecektir.

Sırbistan varışlı otobüs seferleri genellikle İstanbul üzerinden Belgrad’a düzenlenmektedir. İstanbul – Belgrad arası seferler yaklaşık olarak 12 saat sürmektedir. Ortalama bilet fiyatları ise 1.300 TL’dir.

Berlin Gezi Rehberi

7- Almanya

Türkiye ile Almanya arasındaki mesafe göz önüne alındığında uçak seyahatleri daha sık tercih ediliyor olsa da İstanbul’dan başta Berlin, Dortmund, Münih, Stuttgart ve Köln olmak üzere Almanya’nın pek çok şehrine otobüs ile seyahat edebilirsiniz.

Örnek bir senaryoda İstanbul – Dortmund arası yolculuk yaklaşık olarak 37 saat sürmektedir. En ucuz İstanbul – Dortmund bileti ise yaklaşık olarak 4.500 TL’dir.

Elbette Almanya seyahatiniz boyunca üzerinden geçeceğiniz güzergah sayesinde irili ufaklı pek çok Avrupa şehrini kısa bir süre için de olsa görme şansını elde edeceksiniz ancak toplam seyahat süresi göz önüne alındığında bu herkes için heyecan verici olmayabilir.

Otobüsle Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler - Viyana, Avusturya

8- Avusturya

İstanbul ve İzmir üzerinden Avusturya’nın başkenti Viyana’ya otobüs ile seyahat edebilirsiniz.

Örnek bir senaryoda İstanbul – Viyana arası seferler yaklaşık olarak 24 – 41 saat sürmektedir. Ortalama bilet fiyatları ise 3.000 TL’dir. İzmir – Viyana arası seferler yaklaşık olarak 33 saat sürmektedir. Ortalama bilet fiyatları ise 2.400 TL’dir.

Tıpkı Almanya’da olduğu gibi Avusturya seyahatiniz boyunca da üzerinden geçeceğiniz güzergah sayesinde irili ufaklı pek çok Avrupa şehrini kısa bir süre için de olsa görme şansını elde edeceksiniz ancak toplam seyahat süresi göz önüne alındığında alternatif olarak en ucuz uçak bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır