Bilgisayar oyunları; görsel efektleri, sunduğu deneyimlerle keyifli vakit geçirilmesini sağlayan aktivitelerdir. Kişiler dijital ortamda kendilerini birbirinden farklı şekillerde tasarlanmış evren kurgularının içerisinde bulur.

Bilgisayar oyunlarındaki evren kurguları, tasarlayanın yaratıcılığı ve oyunun işlevselliği ile değişebiliyor. Bazı kurgular yaşadığımız dünyayı birebir yansıtırken bazıları dünyayı farklı bakış açıları ile işler. Bazı oyunlar ise tamamen hayal ürünü olan kurgularla tasarlanır.

Örneğin, Assasin’s Creed serisi, dünya şehirlerinin geçmişini neredeyse birebir yansıtıyor. GTA serilerinde ise şehir kurgularının da büyük oranda yaşadığımız dünyayı yansıtan kurgusal şehirler bulunuyor.

Batman filmleri ve oyunlarındaki Gotham şehri ise yaşadığımız şehirleri birebir yansıtmaz fakat Baltimore, Chicago ve New York gibi ABD’nin metropollerini mistik bir şekilde ele alarak tasarlanmıştır. Gotham City, GTA serisinden farklı olarak bir şehri birebir yansıtmıyor.

Cyberpunk 2077, Fallout 4 gibi oyunlar ise şehirlerin geleceğini distopik bir şekilde ele alıyor. God of War, Witcher, Metin 2 gibi oyunlar ise yaşadığımız dünyadan bambaşka evren kurguları ile tasarlanıyor.

Yine de bilgisayar oyunlarının geçtiği şehirler, oyunların ötesinde etkileyici kültürlere ve özelliklere sahip olabiliyor. İçeriğimizde, bilgisayar oyunlarından aşina olduğumuz şehirleri açıkladık!

Bilgisayar Oyunlarına Konu Olan Şehirler

  1. New York
  2. Los Angeles
  3. Paris
  4. Londra
  5. Roma

Oyunlara Konu Olan Şehirler, GTA IV

1- New York, Amerika Birleşik Devletleri

New York, dünyada en çok oyunlara, kurgulara konu olan şehirlerden birisidir.

GTA 4’ün geçtiği kurgusal şehir olan Liberty City büyük oranda New York’tan uyarlanmıştır. Spiderman, filmlerinde de olduğu gibi oyunları da çoğunlukla New York’ta geçiyor. Assassin Creed Rogue’un bazı bölümleri ise New York’un 18. yüzyılındaki halini yansıtıyor.

New York’un şehir merkezinde gerçekten oyunlardaki gibi gökdelenler bulunuyor. Özellikle Manhattan bölgesi New York’un gökdelenleri, finansal ve ticari merkezleri ile ünlü olmuş bir yarımadadır.

Manhattan Skyline, Manhattan yarımadasının en güzel göründüğü yerlerdendir. Central Park, Times Meydanı, Özgürlük Anıtı, Empire State kadar popüler olmasa da New York’un manzarasının keyifle seyredileceği yerlerden birisidir.

Ayrıca, New York birçok kültürün ortak noktada buluştuğu bir şehir çünkü New York’a tarihten bugüne dünyanın her ülkesinden insan göç etmiş ve kültürlerini bu şehre taşımış.

Little Italy mahallesinde İtalyan mağazaları ve restoranlarına gidebilirsiniz veya China Town’da Çin kültürünün izini taşıyan dükkanlara girebilirsiniz.

Oyunlara Konu Olan Şehirler, GTA V

2- Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri

Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri’nin hem nüfus hem de popülerlik bakımından New York’tan sonra geliyor. Los Angeles ekonomik anlamda gelişmiş olsa da suç oranının da yüksek olduğu bir bölgedir. Bu sebeple, Los Angeles’ta geçen oyunlar çoğunlukla suç ve çeteleri temel alıyor.

GTA 5 ve GTA San Andreas, Los Santos adlı kurgusal şehirde geçiyor. Los Santos ise Los Angeles’in neredeyse birebir oyuna uyarlanmış halidir.

LA Noire, Blade Runner, Battlefield Hardline gibi popüler suç ve polisiye oyunları da Los Angeles şehrinden esinlenilerek tasarlandı.

Los Angeles oyunlara konu olmasının yanında dünyanın en büyük e-spor ve gaming etkinliklerinin düzenlendiği yerlerden birisi olması ile öne çıkıyor.

Los Angeles, bilgisayar oyunları dışında, dünyanın eğlence ve sinema merkezlerindendir.

Hollywood, Universal Studios, Warner Bros, Disneyland gibi sinema ve eğlence dünyasının en büyükleri Los Angeles’ta bulunuyor.

Los Angeles’a giderseniz, GTA San Andreas oyununda da görebileceğiniz Santa Monica sahili ve iskelesini görebilirsiniz ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Oyunlara Konu Olan Şehirler, AC Unity

3- Paris, Fransa

Paris, listedeki diğer şehirlere göre daha az olsa da mimarisi ve tarihi sayesinde oyunlara konu olabilmiştir.

Assassin Creed Unity, Paris’te geçen en kapsamlı oyunlardan birisi. Oyun, Fransız İhtilalini konu alıyor ve 1768 yılındaki Fransa atmosferini oyuncuya hissettiriyor. Assasin Creed Valhalla’da, Vikinglerin 885 yılında Paris’i kuşattığı sahnelere ve şehrin ortaçağdaki haline tanık olunuyor.

Remember Me oyunu ise Paris’in 2084 yılındaki hayali ve distopik bir görüntüsünü sunuyor.

Oyunlar, şehre özgü detaylar içerse de Paris oyunların oldukça ötesinde bir tarihe, mimariye ve kültüre sahip.

Assassin Creed Unity’de de işlenen Fransız İhtilaline ilişkin en önemli belgelerden “İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi” Carnavalet Müzesi’nde bulunuyor.

İhtilalden sonra ülkenin sanayisinin ne kadar geliştiğini göstermek için 1889 yılında inşa edilen meşhur Eyfel kulesini Paris’in neredeyse her noktasından görebilirsiniz.

Hatta Eyfel Kulesini hiç sevmeyen İngiliz şair William Morris’e neden vaktinin çoğunu Eyfel’de geçirdiğini sorduklarında “Eyfel Kulesinin görünmediği tek yer burasıdır” şeklinde bir cevap vermiş.

Fransa’nın tarihini yansıtan Zafer Takı (Arc de Triomphe), Vendome Meydanı, Rue Cremieux, Champ Elysees bulvarı ve nicelerini Paris’te görebilirsiniz.

Ayrıca, 5 yıldızlı restoranlarda yemek yiyebilir ve Paris’in yerel kafelerine giderek kruvasan gibi Fransız tatlılarının yerinde deneyebilirsiniz.

Oyunlara Konu Olan Şehirler, Watch Dogs Legion

4- Londra, İngiltere, Birleşik Krallık

Londra, kasvetli ve gotik havası ile tarihi binalara sahiplik yapan bir şehir. Londra’nın kendisine has atmosferi elbette oyunlara konu olmuştur.

Watch Dogs, Londra’nın fütüristik ögelerle uyarlanması ile tasarlanmıştır. Oyun içerisinde bile Londra’yı gezebilmeniz mümkündür.

Assassin’s Creed Syndicate de Londra’nın 19. yüzyılında geçen bir casusluk hikayesini ele alıyor. Oyun dünyasının klasiklerinden olan Tony Hawk, GTA Londra, Tomb Raider 3, The Gateway Londra’da geçiyor.

Ancak Londra’nın oyunların çok ötesinde bir şehir olduğunu da belirtmek gerek. Assassin’s Creed Syndicate de konu olan Westminster Sarayı ve hemen bitişiğinde bulunan Big Ben saat kulesi İngiltere’nin baş yapıtlarından birisidir. Ayrıca, Big Ben dünyanın en büyük 4 yüzlü saatlerinden birisi.

Meşhur Tower Bridge ve bitişiğinde bulunan Tower of London mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır. Tower of London, UNESCO Dünya Mirasları Listesindedir.

İngiltere’nin kraliyet sarayı olan Buckingham Sarayı’nı mutlaka ziyaret etmeli ve askerlerin nöbet değişimini izlemelisiniz.

Londra severlerin ise Oxford Street, Piccadilly Circus, Trafalgar Meydanı alanlarında yürümesi ve Londra ruhunu hissetmeleri gerekiyor. British Museum (İngiliz Müzesi) ve Doğa Tarihi Müzesi gibi birçok dünyaca ünlü müzeler de bulunuyor.

Oyunlara Konu Olan Şehirler, AC Origins

5- Roma, İtalya

Avrupa tarihine konu olan şehirleri belirtirken Roma’yı yazmamak olmaz. Roma ismini bir dönem dünyanın önemli bir kısmına hükmeden Roma İmparatorluğundan alıyor. Roma imparatorunun hem dünya hem de avrupa kültürüne kattıkları yadsınamaz.

İtalya’nın tarihsel dokusu Assassin Creed serisinin birçok oyununa konu oldu. Assassin Creed Brotherhood ve Origins’in bazı bölümleri Roma’da geçiyor.

Roma İmparatorluğu fetihler ve gladyatör dövüşleri ile ünlü olduğu için Assassin Creed serisinin dışında Roma imparatorluğu Ryse, Total War gibi orta çağ savaş oyunlarına sıkça konu oluyor.

Yine de savaş ve gladyatör dövüşlerinin dışında Roma, bugünkü Avrupa medeniyetler tarihinde en önemli yere sahip şehirlerin başında geliyor.

Roma’nın tarihine dair bilgi almanızın ve şehrin kültürünü hissetmenizin en iyi yollarından birisi ise kesinlikle Roma’ya gidiş bileti almanızdır.

Ortaçağ savaş oyunları ile ilgili iseniz oyunlara sıkça konu olmuş gladyatör dövüşlerinin yapıldığı Kolezyum’u gezmelisiniz. Sadece Kolezyum’un içerisinde bile kendinizi antik Roma’da hissedebilirsiniz.

Kolezyum’a oldukça yakın olan Arco di Costantino, 1. Konstantin’in, Roma İmparatoru Maxentus’a karşı kazandığı zaferi temsil ediyor. Bilindiği üzere 1. Konstantin Hristiyanlığı kabul eden ilk Roma imparatorudur.

2 ünlü yapının da oldukça yakınında bulunan Foro Romano (Roma Forumu) ziyaret edilesi yerlerden biridir. Ayrıca Roma’nın en eski binalarından olan Pantheon da antik çağlara ilgi duyanların incelemesi gereken bir kubbedir.

Trevi Çeşmesi’nde aşka ilişkin dileklerin kabul olduğu yönünde rivayetler bulunuyor. Adete göre çeşmenin tersinde dönmeniz ve sol omuzunuzdan parayı atmanız gerekiyor.

Bazı inanışlara göre çeşmeye omuzun sol tarafından para atılırsa aşk, sağ tarafında atılırsa para getireceğini iddia ediyor. Yine de yaygın inanış sadece  soldan para atılarak aşka ilişkin dileklerin gerçekleşeceği yönünde.

Vittorio Emanuele Anıtı’nın bulunduğu Venezia Meydanı, İspanyol Merdivenlerinin bulunduğu İspanyol Merdivenleri ve nicelerini Roma’da ziyaret edebilirsiniz

Roma’yı özel kılan detaylardan birisi de içerisinde Vatikan’ın yani bağımsız bir ülkenin bulunmasıdır. Katolik Hristiyanlarının yüzyıllardır merkezi olan Vatikan, Roma şehri içerisinde bulunan bağımsız bir ülkedir. Bağımsız bir ülke olmasına rağmen Roma’ya giden herkes Vatikan’ı doğrudan ziyaret edebiliyor.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır