Prag Gezi Rehberi ile Prag Gezilecek Yerler, Prag Yemekleri ve Prag En İyi Restoranlar listelerimize ulaşabilir, Prag seyahatiniz öncesinde ve sırasında yardımcı olabilecek püf noktaları öğrenebilirsiniz.

Tarih boyunca Orta Avrupa’nın siyasi, kültürel ve ekonomik merkezlerinden birisi olan Prag, zengin tarihi ile turistler için oldukça ideal bir rota.

Prag Hakkında

Ülke Çekya
Bölge Orta – Kuzey Çekya
Resmi Dil Çekçe
Para Birimi Çek korunası (CZK)
Vize Gereksinimleri Schengen Vizesi
Şehir Nüfusu 1.357.000
İklim Okyanusal İklim (Yıllık Ort: 10.0 °C)
Zaman Dilimi UTC +1 (CET), UTC +2 (CEST)
Trafik Akış Yönü Sağ
Telefon Kodu + 420 (2)
En Yakın Havalimanı Václav Havel Havalimanı (18,9 KM)

Prag (Praha) kelimesinin etimolojik kökeni tartışmalı olsa da isimlendirmenin “yanarak temizlenen arazi” (pražit) ya da “geçit” ve “sığ yer” (práh) anlamlarına gelen Eski Slavca kelimelerden türediği tahmin ediliyor. Prag’ın İngilizce yazılışı olan Prague ise Fransızca’dan alınmıştır.

Prag’ın kurulu olduğu bölgede bilinen en eski insan aktivitesi Eski Taş Çağı (m.ö. 10.000 ve öncesi) gibi oldukça erken bir döneme tarihlenmektedir.

Bölgedeki modern anlamdaki ilk yerleşimin ise m.ö. 1306 yılında Boyya tarafından kurulan Boihaem isimli kent ile başladığı öne sürülüyor.

“Yüz Kuleli Şehir” olarak da bilinen Prag, günümüzde Avrupa’nın en önemli şehirleri arasında yer almakta ve her yıl yüz binlerce turisti ağırlamaktadır.

Prag Gezilecek Yerler

  • Karl Köprüsü
  • Hradčany
  • Prag Kalesi
  • Aziz Vitus Katedrali
  • Altın Yol
  • Vaclav Meydanı
  • Vyšehrad
  • Prag Hayvanat Bahçesi
  • Dans Eden Ev
  • Astronomik Saat Kulesi

Karl Köprüsü

Prag’ın Malá Strana ve Staré Mesto bölgelerini birbirine bağlamakta olan Karl Köprüsü, Avrupa’nın en eski taş köprülerinden birisidir.

Karl Köprüsü - Prag Gezilecek Yerler

1357 – 1400 yılları arasında inşa edilen Karl Köprüsü, 515,8 metre uzunlukta ve 10 metre genişlikte bir tasarıma sahiptir ve iki kule tarafından çevrelenir.

  • Biliyor musunuz? Karl Köprüsü’nün temel taşı dönemin astrologlarının en uygun tarih olarak hesapladıkları 9 Temmuz 1357 tarihinde saat sabah tam 05:31’de atıldı.

Karl Köprüsü’nün her iki kenarında da başta Aziz Hristoforos, Aziz Joseph ve Yuhanna olmak üzere dini sembollere sahip çok sayıda figür bulunmaktadır.

Bunlar arasında en popüler olanı Nepomuk’lu Aziz John’a aittir. Figürlerin birçoğu artık orijinal hali ile durmasa da Karl Köprüsü, sıradan bir Prag ziyaretinin vazgeçilmez noktaları arasında yer alır. Karl Köprüsü, uzun bir süredir yalnızca yaya trafiğine açık.

Hradčany

Hradcany, Prag Kalesi’nin, Aziz Vitus Katedrali’nin ve Aziz George Bazilikası’nın da içinde bulunduğu tarihi bir semttir.

Hradčany

Bölgede çok sayıda tarihi ve turistik nokta olduğu için Hradcany ziyaretinizi sabahın erken saatlerine planlamanızı öneririm.

Cadde üzerinde çok sayıda tarihi sergi ve hediyelik eşya dükkanı bulunmaktadır. St. Wencesla’s Vineyard ise bu bölgenin şarap tadımları ile ünlü bir restoranıdır.

Prag Kalesi

870 yılında inşasına başlanan Prag Kalesi, Hradcany bölgesinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken noktalardan birisidir.

  • Biliyor musunuz? Avrupa tarihini değiştiren ve Otuz Yıl Savaşları’nı tetikleyen 1618 Prag Defenestrasyonu, 1618 yılının Mayıs ayında, o zamanki Kutsal Roma İmparatoru II. Ferdinand’ın bazı vekillerinin Prag Kalesi’nin pencerelerinden, 21 metre yükseklikten atılması ile burada yaşandı.

570 metre uzunlukta ve 130 metre genişlikte olan Prag Kalesi, üç kale avlusu ile “Dünyanın En Büyük Antik Kalesi” unvanına hak kazanmış ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir.

Prag Kalesi

Prag Kalesi’nin inşasına 870 yılında başlanmış olsa da kalenin günümüzdeki halini alması yüzlerce yıl sürmüş ancak çok sayıda yenileme ve genişletme çalışmasına rağmen yapı büyük oranda korunmayı başarmıştır.

Aziz Vitus Katedrali

Prag Kalesi’nin kompleksine dahil olan Vitus Katedrali ya da Aziz Vitus Katedrali, ülkenin en büyük kilise binası konumundadır.

Aziz Vitus Katedrali

IV. Charles döneminde inşa edilen Aziz Vitus Katedrali büyük oranda Fransız mimarisinden etkilenmiştir. Katedral, günümüzde Prag Başkpiskoposluğu’nun ana katedralidir.

Başlangıçta yalnızca Aziz Vitus’a adanan katedral günümüzde Aziz Vitus , Wenceslaus ve Adalbert Metropolitan Katedrali olarak isimlendirilse de halk arasında hala Aziz Vitus Katedrali olarak anılmaktadır.

Aziz Vitus Katedrali’ni ziyaret ettiğinizde ana kulenin 99. metrede bulunan seyir alanına çıkabilir ve Prag manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Altın Yol

Hradcany sınırlarında bulunan Altın Yol (Golden Lane), yalnızca semtin değil aynı zamanda tüm şehrin en ünlü caddesidir.

Altın Yol

Altın Yol’un çevresindeki kısa, küçük ve renkli binalar II. Rudolph’un emri ile inşa edilmiştir. Başlangıçta imparatorluk muhafızları için inşa edilen bu evler, alanın kısıtlı olması nedeni ile küçük odalara sahiptir.

Bir noktada muhafızların sayısı azaldığında evlere, bu caddeye de adını veren kuyumcular ve tüccarlar gibi farklı meslek gruplarından insanlar da taşınmıştır.

Ancak Altın Yol’un muhtemelen en ikonik ismi 1916 – 1917 yılları arasında 22 numaralı evde yaşamış ve çalışmış olan Franz Kafka olacaktır.

Vaclav Meydanı

Hradcany turunuzu bitirdikten sonra 700 metreden fazla uzunluğu ile Avrupa’nın en büyük meydanlarından birisi olan Vaclav Meydanı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Vaclav Meydanı’nın toplam alanı yaklaşık 45.000 m2’dir. Vaclav Meydanı adını Aziz Vitus Katedrali’nde yatmakta olan Bohemyalı IV. Wenceslaus’tan almıştır.

(Çekçe; IV. Wenceslaus -> Václav IV.) ve (Çekçe; Vaclav Meydanı -> Václavské náměstí)

Vaclav Meydanı günün her saati oldukça canlıdır. Meydanı ziyaret ederseniz yolları boydan boya yürüyebilir, çok sayıda restorandan ya da kafeden birinde mola vererek bir şeyler atıştırabilirsiniz. Bölgede pek çok mağaza, bar, kulüp ve otel de bulunmaktadır.

Vyšehrad

Vyšehrad, Vltava Nehri’nin doğu kıyısında bulunan tarihi bir kaledir. Vyšehrad, 900’lü yıllarda Prag’ın ikinci kalesi olarak kurgulanmış ve inşa edilmiştir.

Kalenin duvarları Romanesk ve Gotik akımlardan etkilenmiş olsa da Vyšehrad’ın kendisi, büyük ölçüde Barok’a dönüştürülerek mevcut halini almıştır.

Prag, Çekya, Avrupa ve dünya tarihine katkıda bulunan pek çok politikacı, bilim insanı ve sanatçı Vysehrad’da yatmaktadır.

Astronomik Saat Kulesi

1410 yılında inşa edilen Astronomik Saat Kulesi, Prag’daki Eski Belediye Binası’na bağlı bir astronomik Orta Çağ saat kulesidir.

Astronomik Saat terimi Güneş, Ay ve bazen büyük gezegenlerin göreli konumları gibi astronomik bilgileri görüntülemek için özel mekanizmalara ve kadranlara sahip olan saatleri temsil eder.

Astronomik Saat Kulesi - Prag Gezilecek Yerler

Prag’daki Astronomik Saat Kulesi daha spesifik olarak Güneş’in hareketlerini gösteren bir Güneş ibresi ile Ay’ın evrelerini gösteren bir Ay ibresi bulundurmaktadır. Bu sayede Güneş’in şu anda hangi burçta olduğunu görmek için Astronomik Saat Kulesi’ni kullanabilirsiniz.

  • Biliyor musunuz? Astronomik Saat Kulesi, II. Dünya Savaşı sırasında ağır hasar aldı ve o zamanlar karmaşık saat mekanizmasının onarılabilip onarılamayacağı bilinmiyordu. Kule, kapsamlı bir restorasyonun ardından 1948 yılında tekrar hizmete açıldı.

Gotik mimari tarzda inşa edilen Astronomik Saat Kulesi ve bağlı olduğu Eski Belediye Binası, Prag’ın en önemli turistik simgelerinden birisi.

Eski Belediye Binası’nı çalışma saatleri içinde ziyaret edebilir, içine girebilir ve hatta kulesine çıkarak Prag manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

  • Çalışma Saatleri: Pazartesi 11:00 – 22:00, Salı – Pazar 09:00 – 22:00 (Eski Belediye Binası)
  • Google Maps Bağlantısı: Astronomik Saat Kulesi

Prag Hayvanat Bahçesi

2015 yılında TripAdvisor tarafından “Dünyanın En İyi 4. Hayvanat Bahçesi” olarak seçilen Prag Hayvanat Bahçesi, Çek Cumhuriyeti’nin en büyük hayvanat bahçesidir.

58 hektarlık alana yayılmış olan Prag Hayvanat Bahçesi, Prag’ın 7. idari bölgesinde bulunan Troja bölgesinde yer alıyor.

Prag Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etmek isterseniz öncesinde kendinizi yeterince enerjik hissettiğinizden emin olun çünkü bu devasa hayvanat bahçesindeki çok sayıda hayvan türünü tek tek görmek isterseniz 10 km kadar yürümeniz gerekebilir.

Dans Eden Ev

1996 yılında inşa edilen Dans Eden Ev, Prag’ın modern dönem simgelerinden birisidir. Vltava’nın kıyısındaki bina başlangıçta bir kültür merkezi olarak planlanmıştı ancak günümüzde öncelikli olarak çok uluslu şirketler için bir ofis binası olarak hizmet veriyor. Dans Eden Ev isimlendirmesi ise binanın sıra dışı tasarımından ilham alınarak tercih edildi.

Dans Eden Ev’in 7. katında “Ginger & Fred” isimli bir restoran bulunmaktadır. Burada Prag Kalesi manzarası eşliğinde lüks bir akşam yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz.

Prag Yemekleri Neler? Prag’da Ne Yenir?

  • Svíčková
  • Pečená Kachna
  • Gulaş
  • Grilované Klobásy
  • Chlebíčky
  • Smažený Vepřový Rízek
  • Palačinky
  • Trdelník
  • Bira
  • Çek Şarabı

Çek mutfağı komşu ülkelerle karşılıklı olarak etkileşimlere girmiş, çeşitlendirme açısından zengin ve lezzetli bir mutfaktır.

Çek yemekleri geleneksel olarak Çorba, Ana Yemek ve Tatlı olmak üzere iki ya da üç ana parçadan oluşur. Çorba ile başlayan, meze, genellikle et ağırlı ana yemek ve tatlı ile devam eden bu sıralama Fransız mutfağının etkilerini göstermektedir.

Günümüzde Orta Avrupa’da popüler olan keklerin ve hamur işlerinin önemli bir bölümü direkt olarak Çek mutfağından çıkmıştır.

Çeklerde çiftlik üretimi etin bol olması da yerel mutfağa önemli bir katkı sağlamıştır ancak et geleneksel olarak haftada bir kez, genellikle de hafta sonlarında tüketilmek üzere ayrılır.

Svíčková

Çekçe “Bonfile” anlamına gelen Svíčková, Prag’ın en ünlü yemeklerinden birisidir. Çeşitli sebzelerle hazırlanan krema ile tatlandırılan Svíčková’nın Prag versiyonu genellikle ekmek köftesi, çırpılmış krema, bir dilim limon ve kızılcık ile servis edilir ancak şehrin farklı noktalarında farklı tarifler de bulunmaktadır.

Prag Yemekleri Neler? Prag'da Ne Yenir? - Svíčková

Örneğin bazı tariflerde sebze daha az kullanılırken bazı tariflerde malzemeler kızartılmak yerine haşlanarak pişirilebilmektedir.

Pečená Kachna

Pečená Kachna, Prag usulü bir kızarmış ördek yemeğidir. Ördek, derisi çıtır çıtır olup da et kemikten ayrılana kadar kızartılarak yavaş yavaş kavrulur.

Pečená Kachna

Pečená Kachna, geleneksel olarak lahana ve patatesli börekle servis edilir ancak Prag’ın farklı bölgelerinde farklı sunum şekilleri de bulabilirsiniz.

Gulaş

Gulaş esasen bir Macar çorbası olsa da Prag’ın kendi yorumunu içeren ve bir anlamda “Prag Usulü Gulaş” olarak da adlandırabileceğimiz türü Prag’da oldukça yaygındır.

Gulaş

Macar usulünün aksine daha kalın, daha az sebzeli ve daha fazla etli olan Gulaş, bu bakımdan kaşık yerine çatal ile tüketilmeye daha uygundur ve diğer varyasyonlardan daha az baharatlıdır.

Grilované Klobásy

Grilované Klobásy, tıpkı Belçika’nın meşhur patates kızartması gibi oldukça ünlü bir atıştırmalıktır ve ekmek arası ızgara sosis üzerine hardal ve benzeri çeşitli soslar eklenerek servis edilir.

Grilované Klobásy

Grilované Klobásy sıklıkla yerel Çek biraları ile birlikte tüketilir. Ayrıca Grilované Klobásy’nin tabakta servisi de yaygındır.

Chlebíčky

Chlebíčky, bir tür açık sandviçtir. Genellikle kahvaltıda ve öğle yemeğinde tüketilir. Prag halkı kutlamalar sırasında da sık sık Chlebíčky’e yer verir.

Chlebíčky

Chlebíčky, çoğu zaman francala üzerine salatalık, yumurta, salam ve jambon gibi farklı malzemelerin eklenmesi ile servis edilir ancak şehrin farklı noktalarında farklı malzemelerden oluşan seçenekler de bulunmaktadır.

Smažený Vepřový Rízek

Smažený Vepřový Rízek kelimesi Kızarmış Domuz Pirzolası anlamına gelir ancak yemeğin kendisi aslında bir şinitzeldir.

Ancak Türkiye’den ve Avrupa’nın diğer pek çok bölgesinden alışkın olduğunuz şinitzelin aksine Smažený Vepřový Rízek, domuz pirzolası ile yapılır.

Palačinky

Palačinky, Çek usulü krep olarak tanımlanabilir. Palačinky, tıpkı Fransız kreplerinde olduğu gibi ince ve küçük parçalar halinde servis edilir.

Genellikle üzerine reçel, dondurma, fındık, tatlı peynir, çırpılmış krema ve meyve gibi malzemeler eklenir ancak ıspanak, et ve peynir içeren tuzlu seçenekleri de vardır.

Palačinky, Prag’daki pek çok kafede bulunabilir. Kendinizi Praglı gibi hissetmek isterseniz onu puro gibi rulo hale getirerek tüketebilirsiniz.

Trdelník

Trdelník, hamuru bir çubuğun etrafına sarılarak fırınlanan bir kek türüdür. Daha sonra üzerine şeker, ceviz ve krema karışımı dökülür.

Prag Yemekleri Neler? Prag'da Ne Yenir? - Trdelník

Trdelník kökeni itibarıyla bir Roman tatlısı olsa da Prag’ın da geleneksel tatlılarından birisidir ve çoğu sokak köşesinde 2€ gibi bir ücret karşılığında bulunabilir.

Bu arada onu her ne kadar tatlı olarak adlandırmış ve esasında çoğu zaman bu şekilde satılıyor olsa da Trdelnik’in tuzlu bir hamur işi olarak yapılabildiğini de belirtmek isterim.

Bira

Pilsner, esasında dünyanın herhangi bir yerinde bulabileceğiniz bir bira türü olsa da onu tatmak için gidebileceğini en iyi konum memleketi Pilsen olacaktır.

Prag’ın Pilsen’e 100 kilometreden daha yakın olduğunu göz önünde bulundurursanız Prag, en iyi ikinci konum olacaktır.

Çek mutfağındaki pek çok atıştırmalığın vazgeçilmez bir parçası olan Pilsner, Prag’ın pek çok restoranında ve barında yaygın olarak bulunan uygun fiyatlı bir biradır.

Çek Şarabı

Çekler genellikle biraları ile tanınsa da Prag’da bulabileceğiniz yerel Moravya Şarabı da oldukça popüler bir tercihtir.

Çek Şarabı olarak da bilinen bu şarapların büyük bir bölümü Prag’a 240 km uzaklıkta bulunan Moravya bölgesinden gelir.

Prag En İyi Restoranlar Listesi

  • Ginger & Fred
  • Havelská Koruna
  • St. Wencesla’s Vineyard
  • Chocafé

 

Ginger & Fred

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (1.480)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (945)
  • Fiyatlandırma: Ortalama Üstü

Prag’ın merkezinde Vltava Nehri’nin kıyısındaki Dans Eden Ev’in 7. katında lüks ve şık bir akşam yemeği yemek isterseniz Ginger & Fred’e göz atabilirsiniz.

Prag En İyi Restoranlar Listesi - Ginger & Fred

Prag Kalesi manzarasına sahip olan Ginger & Fred’de hem kahvaltı hem öğle yemeği hem de akşam yemeği deneyebilirsiniz.

  • Açık Büfe Kahvaltı: 475 CZK (02.24 itibarıyla ~ 630₺)
  • Mezeler: 395 – 445 CZK (02.24 itibarıyla ~ 520 – 600₺)
  • Çorbalar: 175 CZK (02.24 itibarıyla ~ 230₺)
  • Salatalar: 395 – 485 CZK (02.24 itibarıyla ~ 520 – 650₺)
  • Ana Yemekler: 435 – 990 CZK (02.24 itibarıyla ~ 580 – 1.300₺)
  • Tatlılar: 265 – 295 CZK (02.24 itibarıyla ~ 350 – 390₺)

Ginger & Fred’in Prag’daki diğer restoranlar ile karşılaştırıldığında fiyatlandırma açısından daha pahalı olduğu söylenebilir.

Havelská Koruna

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (13.153)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (1.265)
  • Fiyatlandırma: Ortalama

Havelská Koruna, Prag’ın yerel lezzetlerini denemek için gidebileceğiniz sade ancak klasikleşmiş bir restoran ve burada başta svíčková, gulaş, kızarmış peynir ve meyveli mantı olmak üzere pek çok Prag lezzetinin tadına bakabilirsiniz.

Havelská Koruna

Ayrıca Havelská Koruna fiyatlandırma açısından daha makul olduğundan bu lezzetleri denemek için yüksek ödemeler yapmanız da gerekmeyecektir.

St. Wencesla’s Vineyard

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (166)
  • Tripadvisor Puanı: – / 5,0 (-)
  • Fiyatlandırma: Ortalama – Ortalama Üstü

Hradcany ve çevresini ziyaret ederken yakınlarda bulunan St. Wencesla’s Vineyard’a uğrayarak şehir manzarası eşliğinde şarap tadımı yapabilirsiniz.

St. Wencesla's Vineyard

St. Wencesla’s Vineyard’da Prag’ın yerel Moravya Şarabı da dahil olmak üzere pek çok yerli ve yabancı şarap çeşidini bulabilirsiniz.

Chocafé

  • Google İşletme Puanı: 4,7 / 5,0 (680)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (679)
  • Fiyatlandırma: Ortalama

Chocafé, Prag sokaklarında dolaşırken bir kahve ve tatlı molası vermek için uğrayabileceğiniz mekanlar arasında yer almaktadır.

Chocafé’de isminden de anlaşılabileceği üzere genellikle çikolata tabanlı tatlı seçenekleri bulunmaktadır ancak çeşitlilik konusunda oldukça doyurucu olduğu söylenebilir.

The Miners Coffee

  • Google İşletme Puanı: 4,8 / 5,0 (547)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (8)
  • Fiyatlandırma: Ortalama

The Miners Coffee Old Town, Prag’ın merkezindeki üçüncü dalga kahve dükkanı zincirlerinden birisi. Prag Belediyesi’nin resmi kültür tanıtım platformunda Prag’ın en iyi kahvecisi olarak tanımlanan The Miners Coffee, Barselona’daki BCN Coffee Awards 2023 etkinliğinde de En İyi Tasarım ödülüne sahip oldu.

The Miners Coffee

The Miners Coffee, bu şık ortamda lezzetli kahve ve atıştırmalık denemek için oldukça ideal bir mekan olarak da tanımlanabilir.

Prag Hakkında Merak Edilenler

Prag nerededir? Prag’a ne zaman gidilmeli? Prag’da nerede kalınır? Prag’da kaç gün kalınmalı? Prag’da şehir içi ulaşım nasıl?

Prag Nerededir?

Çekya’nın en yüksek nüfusa sahip kenti ve aynı zamanda başkenti olan Prag, Çekya’nın orta – kuzey kısmında yer almaktadır.

Prag’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Prag’a ulaşım hava yolu, kara yolu ve demir yolu yöntemlerinin tümü ile sağlanabilmektedir.

İstanbul – Prag arası mesafe kara yolu için yaklaşık 1.846 km uzunluğundadır ve molalardan bağımsız olarak yaklaşık 21 saat kadar sürer.

İstanbul – Prag arası önerilen rota sırası ile Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya üzerinden geçmektedir.

İstanbul – Prag arası uçak yolculuklarında birinci seçenek Václav Havel Havalimanı’dır ve yolculuk genellikle 2 saat 45 dakika kadar sürer. İzmir ve Ankara gibi diğer büyükşehirlerden de hava yolu ile direkt ya da aktarmalı ulaşım mümkündür.

Bordo pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Prag’a seyahat edebilmek için Schengen Vizesi almalıdır. Ayrıca aktarmalı uçuşlarda ve kara yolu ile yapılan yolculuklarda ara lokasyonlar için de vize gerekebilir.

Prag’a Ne Zaman Gidilmeli?

Prag, okyanusal iklime sahiptir ve bir yıllık dönem periyodunda ortalama sıcaklık yaklaşık olarak 10.0 °C’dir.

Ocak ayı için ortalama sıcaklık 0,1 °C iken ortalama düşük değeri – 2,4 °C ve ortalama yüksek değeri 2,6 °C dolaylarındadır.

Temmuz ayı için ortalama sıcaklık 19,9 °C iken ortalama düşük değeri 14,5 °C ve ortalama yüksek değeri 25,3 °C dolaylarındadır.

Prag’ın mimari ve kültürel dokusu onu her dönem için eşsiz bir konumda konumlandırıyor olsa da bahar ve yaz ayları ziyaret için en ideal dönemlerdir.

Prag’da Nerede Kalınır?

Prag’ı bir turist olarak ziyaret ettiğinizde kalabileceğiniz en iyi bölge merkezi konumu dolayısı ile Staré Město, Malá Strana, Prague 2 ve çevresidir. Smíchov ise daha ekonomik bir konaklama arayanlar için ideal olacaktır.

Staré Město, Malá Strana ve Prague 2 Prag’ın en merkezi konumudur ve gezmek isteyeceğiniz noktaların önemli bir kısmına yalnızca yürüme mesafesindedir.

Prag’da Kaç Gün Kalınmalı?

Prag’ı ilk kez ziyaret ediyorsanız tarihi ve kültürel lokasyonlara yeteri kadar zaman ayırdığınızdan emin olmanız için kendinize en az 3 ila 5 gün ayırmanızı öneririz.

Prag’da Şehir İçi Ulaşım Nasıl?

Prag, dünyadaki en yüksek toplu taşıma kullanım oranlarına sahip olan şehirlerden birisidir ve oldukça kapsamlı bir şehir içi ulaşım ağına sahiptir.

Václav Havel Havalimanı’na indikten sonra şehir merkezine toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Prag’ın toplu taşıma ağını aşağıdaki harita üzerinden görüntüleyebilirsiniz:

Prag'da Şehir İçi Ulaşım Nasıl? / Prag Toplu Taşıma Haritası

Prag’ın toplu taşıma sistemi Google Maps ve Apple Maps ile entegre edilmiştir. Bu sayede Google Maps üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçerek kullanmanız gereken aracı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

Sonuç

Enucuzu.com tarafından hazırlanan bu makalemizde Prag Gezi Rehberi ile karşınızdaydık. Çekya’nın başkenti Prag, pek çok açıdan Avrupa turlarının olmazsa olmazı konumunda.

Enucuzu.com üzerinden Prag Uçak Bileti alarak listemizde yer alan noktaları gezebilir, yemekleri tadabilir ve restoranları deneyebilirsiniz.

Enucuzu, Prag’a uçan hava yollarını tek tıkla kıyaslayarak en ucuz uçak biletini bulmanıza ve seyahatinizden tasarruf etmenize yardımcı olur.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır