“Dünyanın En Büyük Karnavalı” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer edinen Rio Karnavalı nedir, nerede ve ne zaman yapılacak?

Brezilya’nın en önemli sembollerinden birisi olan Rio de Janeiro Karnavalı, bu sene de oldukça eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Siz de Enucuzu.com üzerinden Rio de Janeiro Uçak Bileti satın alarak bir hafta boyunca sürecek bu etkinliğe yerinde tanıklık edebilirsiniz. Enucuzu.com, onlarca farklı hava yolu şirketi arasından en ucuz uçak biletini bulmanız yardımcı olur.

Rio Karnavalı Nedir?

1723 yılından bu yana düzenlenen Rio de Janeiro Karnavalı ya da kısaca Rio Karnavalı, milyonlarca katılımcısı ile dünyanın en büyük festivalidir.

Rio Karnavalı Nedir?

Rio Karnavalı ismi bakımından Rio de Janeiro kentine işaret etse de kutlamaların eş zamanlı olarak Sao Paulo ve Salvador gibi Brezilya’nın farklı bölgelerinde de gerçekleştiği unutulmamalıdır. Hatta bu kutlamalar kentin kendine has özelliklerini barındırması bakımından farklılıklar içerebilir ancak karnavala ilk kez katılım sağlayacaksanız ilk durağınızın Rio de Janeiro olması önerilir.

Rio Karnavalı’nın geçit töreninde Rio’daki çok sayıda samba okulu aylar öncesinden başladıkları hazırlıkları sergilemek üzere hazır bulunur. Her okulun performansını sergilemek için yalnızca 75 dakikası vardır.

Bu geçit törenleri Rio Karnavalı’nın en önemli parçasıdır. Öyle ki bazı samba okulları bu etkinlik için milyonlarca dolarlık harcama yapar.

Bu okulların geçit törenleri için kullandıkları alanlar sambadrome olarak adlandırılır. Sambadrome, uzun bir sokağı çevreleyen seyirci alanlarından oluşur ve aynı anda binlerce kişiyi ağırlayabilir.

Grêmio Recreativo Escola de Samba Estação Primeira de Mangueira ya da kısaca Mangueira, en önemli samba okullarından birisidir. Imperatriz, Portela, Uniao de Ilha, Beija-Flor ve Grand Rio da etkinlik sırasında dikkat edilmesi gereken okullar arasında yer alır.

Rio’daki kutlamalar iki farklı alanda gerçekleşir. Sambadrome haricinde yerel halkın kendi arasında eğlenmek için uğradıkları sokak karnavalları da bulunmaktadır.

Bu alanlar çok sayıda süsleme ile kaplanır ve dört bir yanı saran çeşitli danslar ve gösteriler ile nefes kesen bir atmosfere bürünür.

Ayrıca bazıları onlarca yıldır faaliyet gösteren özel gruplar tarafından organize edilen, “Bloco” olarak da bilinen sokak partileri de oldukça yaygındır. Her bir Bloco kendi özel temasına sahiptir.

Aralarında seçim yapabileceğiniz çok sayıda Bloco olmasına karşın en büyüğü karnavalın cumartesi günü şehir merkezinde düzenlenen ve yaklaşık bir milyon kişinin katılım sağladığı Cordao Da Bola Preta’dır.

Rio Karnavalı, her sene Lent’ten önce düzenlenir. Lent, Hristiyanlıktaki oruç dönemi olarak da tanımlanabilir. Kutlamalar zaman zaman oldukça açık görüntülere ev sahipliği yapsa da kutlamanın kendisi Lent’ten önce gerçekleşmesi bakımından geleneksel olarak Katoliklik ile bağlantılıdır. Ek olarak uygulamaların pagan geleneklerine dayandığı da düşünülmektedir.

Lent oruç ile ilişkili bir etkinlik olduğundan karnaval, aşırı yiyecek ve içecek tüketmek için son şans olarak görülüyor.

Rio Karnavalı Nedir?

Rio Karnavalı Brezilya’nın ikonik sembollerinden birisi olsa da festivalin kendisi Portekizli sömürgeciler tarafından Brezilya’ya getirilmiştir.

Başlangıçta halka açık basit kutlamalardan oluşan karnaval ilerleyen zamanlarda dönemin kültürel ve politik durumunu yansıtan maske ve kostüm kullanımı gibi karakteristik özelliklerini kazanmaya başlamıştır.

2024 Rio Karnavalı Ne Zaman?

Rio Karnavalı, her sene Hristiyanlıktaki oruç dönemi olan Lent’ten önce düzenlenir. Tarihler yıldan yıla değişiklik gösterdiğinden karnaval tarihi de sabit değildir. Rio Karnavalı 2024 yılında 9 Şubat Cuma günü başlayacak ve 17 Şubat Cumartesi günü sona erecek.

Rio Karnavalı’nın kutlamaları genellikle belirlenen tarihlerden birkaç hafta önce artarak başlar ve birkaç hafta sonrasına dek azalarak devam eder. Bu nedenle yakın dönemde yapacağınız seyahatlerde de kutlamalara yönelik ufak işaretler görebilirsiniz ancak daha büyük çapta olan kutlamalar bu tarih aralığında yapılacaktır.

Rio Karnavalı Nerede Düzenlenir?

Rio Karnavalı ismi bakımından Rio de Janeiro kentine işaret etse de kutlamalar yalnızca Rio de Janeiro ile kısıtlı değildir. Başta Sao Paulo ve Salvador olmak üzere Brezilya’nın farklı bölgelerinde de eş zamanlı olarak kutlamalar yapılmaktadır.

Ayrıca diğer kentlerdeki kutlamalar bu kentin kendine has özelliklerini barındırması açısından da dikkat çekici olabilir. Yine de ilk kez karnavala katılacak olanların genellikle Rio de Janeiro ile başlaması önerilmektedir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır