Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentinde inşa edilen yarım küre şeklindeki milyarlarca dolarlık eğlence merkezi Sphere, inovatif ve sıra dışı tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

2018 yılında Populous tarafından tasarlanan Sphere, 2019 – 2023 yılları arasında inşa edildi ve 29 Eylül 2023 tarihinde tamamlanarak kullanıma açıldı.

Peki Sphere’ı bu kadar özel kılan nokta tam olarak nedir ve neden Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinizde onu kesinlikle ziyaret etmelisiniz?

Bu içeriğimizde Sphere nedir, özellikleri neler, önemi nedir, çalışma ve ziyaret saatleri ne zaman, giriş ücreti ne kadar, nerede ve nasıl gidilir? sorularının yanıtlarını ele aldık.

Sphere Hakkında

  • Sphere Nedir? Yarım Küre Şeklindeki Bir Cazibe Merkezidir
  • Sphere Hangi Saatlerde Açık? Her Gün 08:00 – 00:00
  • Sphere Nerede? Las Vegas, Nevada, Amerika Birleşik Devletleri’nde.

Sphere, Las Vegas sınırlarında bulunan ve dış yüzeyi tamamen LED’lerle kaplı olan yarım küre şeklindeki bir eğlence ve cazibe merkezidir.

Sphere kelimesi İngilizce’de “Küre” anlamına gelir ve yapı yarım küre şeklindeki tasarımına ithafen bu şekilde isimlendirilmiştir.

Sphere aynı zamanda “Sphere at the Venetian Resort” ya da Madison Square Garden Company ile ilişkili olarak “MSG Sphere” olarak da bilinir.

Sphere Rehberi: Özellikleri, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti

112 metre yüksekliğindeki ve 157 metre genişliğindeki Sphere’ın dış yüzeyinde 54.000 metrekarelik alanı tümü ile çevreleyen bir milyondan fazla LED kaplama bulunmaktadır.

Bu LED’ler döneme ve trendlere bağlı olarak farklı türden tasvirleri yansıtmakta, kimi zaman bir gezegen halini alırken kimi zaman bir basketbol topu haline gelmektedir.

Sphere’ın iç bölümünde ise 18.600 koltuklu bir oditoryum ve sahne bulunmaktadır. Oturma alanı Sphere’ın yalnızca 1/3 oranındaki kısmını kaplamaktadır.

Sphere, VIP kulübünü barındıran bodrum katı da dahil olmak üzere dokuz kattan oluşmakta, 3. ve 5. katlarda toplam 23 adet VIP süit bulunmaktadır.

Duvarlar, boydan boya 16K çözünürlükte iç LED ekran ile kaplıdır. Sphere’ın çok katmanlı ses deneyimi ise 167.000 adet hoparlör sürücüsü, amplikifatör ve işleme kanalı ile desteklenen 1.586 adet ana hoparlör modülü (Holoplot X1) ve 300 adet mobil hoparlör modülü ile sağlanmaktadır.

Her biri 96 sürücü ile desteklenen Holoplot X1, ışın oluşturma ve dalga alanı sentezi teknolojileri kullanarak 3D uzamsal ses sağlar.

Koltuklar kendi özel ses sistemlerine sahip olmakla birlikte konuklara sürükleyici bir video ve ses deneyimi sunmak için 4D fiziksel efektlere (dokunsal yeteneklere, rüzgar efektine, koku yayma yeteneğine) sahiptir.

Sphere’ın kubbesi yaklaşık olarak 13.000 ton ağırlığındadır. Kubbenin inşası sırasında yaklaşık olarak ~ 2.750 ton çelik ve ~ 10.000 ton (4.600 m3) beton kullanılmıştır.

  • Biliyor musunuz? Sphere’ın inşası sırasında ağır inşaat malzemelerinin kaldırılması için dünyanın en büyük dördüncü vinci olan Demag CC-8800 kullanıldı. Vincin Las Vegas’a transferi için 120 çekici römorku gerekti. Vincin kurulumu için başka bir vinç kullanıldı ve kurulum yaklaşık olarak 18 gün sürdü.

Sphere, yaklaşık olarak $2.300.000.000’a (02.24 itibarıyla ~ 70.680.000.000₺) mal olmuştur ve bu bakımdan dünyanın en pahalı cazibe merkezlerinden birisidir.

MSG tarafından başlangıçta 1,2 milyar dolar olarak hesaplanan beklenen maliyet, pandemi sırasında ortaya çıkan tedarik zinciri krizi ve parasal genişlemeye binaen yaşanan enflasyon ile birlikte önce 1,66 milyar dolar sonra ise 1,91 milyar dolar olarak revize edildi ancak nihai rakam 2,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Sphere, 29 Eylül 2023 tarihinde İrlandalı rock grubu U2’nin katılım sağladığı U2:UV Achtung Baby Live at Sphere isimli etkinlik ile birlikte kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu, U2’nin 2019 yılından bu yana ilk canlı gösterisi oldu.

Sphere’ın ilk video gösterisi ise 6 Ekim 2023 tarihinde yayımlanan ve yönetmen koltuğunda Darren Aronofsky’ın oturduğu Postcard from Earth oldu.

4D olarak tanımlanan filmde Dünya’daki yaşamın öyküsünü etkileşimli bir şekilde sunmak için 270 derecelik bir izleme deneyimi, hava kontrolü, dokunsal yetenekler ve kokular kullanıldı.

Sphere Ziyaret Koşulları

  • Ziyaret Günleri: Yalnızca Etkinlik Saatlerinde Açık
  • Ziyaret Saatleri: Yalnızca Etkinlik Saatlerinde Açık
  • Ziyaret Ücreti: Ücret Etkinliklere Göre Değişiklik Göstermektedir
  • Erişilebilirlik: Erişilebilir Oturma Alanları
  • Ek Koşullar: Yalnızca mobil bilet ile giriş yapılabilmektedir. Biletinizi etkinlikten önce indirip dijital cüzdanınıza eklemeniz gerekmektedir.
  • Uyarılar: Güncel ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları kontrol edin.

Sphere bir eğlence merkezidir ve yalnızca etkinlik saatlerinde açıktır. Sphere’ın iç mekanını ziyaret edebilmek için Sphere’da düzenlenen (konser, film vb.) etkinlikler için bilet almanız gerekmektedir. Sphere’ın iç mekanını bir etkinlik için biletiniz olmadığı sürece ziyaret edemezsiniz.

Sphere için standart bir etkinlik katılım ücreti bulunmamaktadır ve ücretler etkinliğe bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

14.02.2024 tarihinde Interactive Experience ve Postcard from Earth için kombine bilet ücretleri $69’dan (02.24 itibarıyla ~ 2.150₺) başlamakta ve $4.600’a (02.24 itibarıyla ~ 141.500₺) kadar çıkmaktadır.

Biletler çevrim içi ortamda satılmaktadır. Biletler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve rezervasyon seçeneklerini kontrol etmek için The Sphere Experience Tickets sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Konuklar erişilebilir koltuk talebinde bulunmak için Sphere Erişilebilirlik Hizmetleri Departmanı ile iletişime geçebilirler.

  • E-Posta: [email protected]
  • Telefon: 725-258-6724 (P, S, Ç, P, C 06:00 – 17:00 PT / C, P 07:00 – 17:00 PT)

Sphere ile ilgili mevcut ziyaret koşulları dönemsel olarak değişiklik gösterebilir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi duyuruları ve koşulları kontrol edin. Duyurular, genellikle Sphere’ın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmaktadır.

Sphere Nerededir?

  • Adres: Sands Ave, Las Vegas, NV 89169, Amerika Birleşik Devletleri

Sphere, Sands Ave, Las Vegas, NV 89169, Amerika Birleşik Devletleri’ndedir. Konuklar, Sands Avenue veya Westchester Drive üzerinden yürüyerek Sphere’a ulaşabilirler.

Konukların Sphere’ın kabul kapısında yaşanabilecek olası yoğunluklara karşı kendilerini güvence altına almak adına etkinlik saatinden önce alanda bulunmaları önerilir.

Sphere’ın heyecan verici gösterilerini yerinde deneyimlemek isterseniz Enucuzu.com üzerinden en ucuz uçak biletini bulabilir, ucuza ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Sphere’a Nasıl Gidilir?

  • Yürüme: Sphere; Sands Avenue, Westchester Drive ve Koval Lane yollarının birleşiminde bulunmaktadır.
  • Otobüs: Sphere’ın yakınında otobüs durağı bulunmamaktadır ancak Sands Avenue, Westchester Drive veya Koval Lane ile bağlantılı olan birkaç otobüs hattı (109, 202, DEUCE vb.) bulunmaktadır. Konumunuza yönelik önerileri görmek için Google Maps uygulamasını kontrol edebilirsiniz.
  • High Roller’dan: Sphere, High Roller’dan 700 metre uzaklıktadır. Koval Lane’e doğru birkaç dakika yürüdükten sonra Sands Avenue yönüne doğru birkaç dakika daha yürüyerek (Toplam ~ 13 Dakika) Sphere’a ulaşabilirsiniz.

Las Vegas’ın toplu taşıma sistemi Google Maps ile entegre edilmiştir. Google Maps üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçerek kullanmanız gereken hattı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır