Türkiye, kültürel ve tarihi mirasının yanı sıra eşsiz doğası ile öne çıkan bir ülkedir. Üç tarafı denizlerle kaplı olan Türkiye aynı zamanda berrak suları ve uçsuz bucaksız kumsalları ile birlikte de turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir.

Marmara’dan Akdeniz’e ülkenin denize kıyısı olan birçok noktasına yaz ve bahar dönemleri hem ülke içerisinden hem de dünyanın dört bir yanından turistler gelir. Kumsalların yanı sıra çevresindeki rüzgar sörfü, dalış veya denize kıyısı olan yerlerde keşif veya izcilik gibi çeşit çeşit aktiviteler de yapılabilmektedir.

İçeriğimizde Türkiye’deki en popüler plajlara değindik ve plajlar hakkındaki detayları açıkladık.

Enucuzu.com, onlarca farklı otobüs, uçak ve otel teklifini karşılaştırarak en ucuz seçenekleri bulmanıza yardımcı olur. Siz de Enucuzu.com üzerinden en ucuz ulaşım ve konaklama fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Türkiye’nin En Güzel Plajları Listesi

  • Patara, Kaş, Antalya
  • İztuzu, Dalyan, Muğla
  • Ölüdeniz, Fethiye, Muğla
  • Kleopatra, Alanya, Antalya
  • Sarımsaklı, Ayvalık, Balıkesir

Türkiye'nin En Güzel Plajları Listesi

Patara

  • Konum: Kaş, Antalya

Antik kentin içerisinde bulunan Patara Plajı uzunluğu 18 kilometreyi bulan uçsuz bucaksız bir plajdır. Plajdaki yumuşak kumsal sadece turistlerin değil “caretta caretta” cinsi deniz kaplumbağalarının da uğradığı yerdir. Deniz kaplumbağalarının üremesi ve yumurtasını bırakması sebebiyle plaj dönem dönem koruma altına alınmaktadır.

Plaja girmek için 100 TL giriş ücreti ödenmesi gerekir ancak müzekart sahibi iseniz plaja ücret ödemeden giriş yapabilirsiniz. Plajın içerisinde sosyal tesis bulunuyor. Böylece plajda iken gündelik ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda plaja giriş yapan kişiler Patara Antik Kenti’ni de gezebilir ve kum tepelerine çıkıp plaj manzarasını izleyebilirler.

Türkiye'nin En Güzel Plajları Listesi

İztuzu

  • Konum: Dalyan, Muğla

Caretta carettaların uğrak noktası olması ile ünlü olan bir plajdır ve deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı dönemler koruma altına alınır. Öyle ki plajın ilerisinde kaplumbağaların tedavi edildiği ve tedavi alanının ziyaretçilere açık olduğu bir müze alanı dahi bulunmaktadır.

Dalyan Gölü’nün bittiği yere konumlanmış olan İztuzu Plajı 4,5 kilometrelik bir kumsaldan oluşur. İçerisinde sosyal tesis bulunur ve gündelik ihtiyaçlarınızı burada karşılayabilirsiniz.

İztuzu plajına gitmeyi düşünüyorsanız hemen bitişiğindeki Dalyan Nehri’ni ve Antik Kaunos Kral Mezarları’nı görmelisiniz.

Ölüdeniz

Ölüdeniz

  • Konum: Fethiye, Muğla

Türkiye’nin birçok yönden en turistik yerlerinden birisi olan Ölüdeniz, deniz ile bağlantısı olan bir lagün gölüdür. Ölüdeniz çevresinde Belcekız, Kumburnu, Ölüdeniz gibi birden çok plaj bulunur. Bölgede hem göl çevresinde hem de denize girilebiliyor. Yine de göl tuzlu olmadığı için yüzmek için denize göre daha tehlikeli olduğunu belirtmek gerek.

Aynı zamanda plajın çevresini ağaçlık ve kayalık olan bölgede yamaç paraşütü yapılabiliyor. Yamaç paraşütünü denemek istemeyenler de doğa yürüyüşü yaparak Ölüdeniz manzarasının tadını çıkarabilir.

Türkiye'nin En Güzel Plajları Listesi

Kleopatra

  • Konum: Alanya, Antalya

Antalya’nın ünlü turistik beldesi olan Alanya’da bulunan Kleopatra Plajı, dünyanın birçok yerinden turist tarafından ziyaret edilir. Palmiye ağaçlarının çevrelediği plaj küçük taşlar ve kumlardan oluşur. Kleopatra Plajı’nın denizi temiz olsa da dönem dönem aşırı dalgalı olabilir. Özellikle dalgalı denizde heyecanlı vakit geçirmek isteyen kişiler Kleopatra Plajı’na giderse keyifli vakit geçirebilir.

Plajın içerisinde sosyal tesis vardır ve günlük ihtiyacınızı burada karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda plaj şehir merkezine yakın olduğu için genel market vb ihtiyaçlarınızı merkezde de karşılayabilirsiniz.

Sarımsaklı

  • Konum: Ayvalık, Balıkesir

Ayvalık’ta bulunan Sarımsaklı Plajı  plajlardan birisidir. Temiz denizi ve yumuşak kumsalı ile yaz ayları birçok kişinin tercihi olmuştur. Plaj yaklaşık 7 km uzunluğuna sahip büyük bir alana yayılmış olsa da yaz dönemleri tamamen dolu oluyor.

Sarımsaklı Plajı şehre yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olsa da plajın yakınlarında kafe, restoran ve otel tarzı yerler bulunuyor. Aynı zamanda plajın içerisindeki sosyal tesisleri kullanarak da temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Ilıca

Ilıca

  • Konum: Çeşme, İzmir

Çeşme’de bulunan Ilıca Plajı yaz dönemi her gün binlerce kişinin uğradığı bir yerdir. Sadece yaz dönemi değil ilkbahar ve sonbahar aylarında bile birçok turist bölgeyi ziyaret eder. Ilıca Plajı sapsarı kumsalı dışında denizinin sığ olması ile de bilinir. Öyle ki denizde dakikalarca yürüseniz bile boy mesafesine kolayca gelemezsiniz.

Değil İzmir’in Türkiye’nin en bilindik tatil beldelerinden birisi olan Çeşme’ye gitmeyi düşünüyorsanız Ilıca’ya gitmeyi de planınıza ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda Çeşme’nin Alaçatı ilçesine rüzgar sörfünü deneyebilir ve çevrede keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır