Spor hem sağlıklı yaşam hem de eğlenceli bir aktivite imkanı sunar. Aynı zamanda sosyal olarak kişileri bir araya getiren spor aktiviteleri, gezi severler için de eşsiz bir fırsattır çünkü spor aktiviteleri Türkiye’nin hemen her bölgesinde düzenlenmektedir. Böylece hem sosyal hem de eğlenceli hem de bir çeşit gezi etkinliği olarak kabul edilebilir.

Koşu yarışları hem gezi hem de aktivite kavramına oldukça uyan bir spor dalı çünkü Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen koşu yarışlarına pek çok katılımcı gitmektedir. Aynı zamanda sevdiklerinizle eğlenceli vakitler geçirirken bulunduğunuz bölgeyi de kısaca turlayabilirsiniz.

İçeriğimizde hem koşu yarışına katılabileceğiniz hem de keyifle vakit geçirebileceğiniz yerleri inceledik.

Mutlaka Katılınması Gereken Koşu Yarışları

  • İstanbul Maratonu
  • İzmir Maratonu
  • Runkara
  • Runtalya
  • Efes Ultra
  • Bozcaada Maratonu
  • Likya Ultra Maratonu
  • Kapadokya Ultra Maratonu
  • Urla’da Birİz Koşusu

Mutlaka Katılınması Gereken Koşu Etkinlikleri

İstanbul Maratonu

İstanbul Maratonu tartışmasız Türkiye’de en çok kişinin katıldığı koşu yarışıdır. İstanbul Maratonu’nu özel kılan başlıca detay Asya ve Avrupa kıtalarının birbirine bağlayan boğaz köprüsü üzerinde koşulmasıdır.

Koşu yarışının olduğu gün başta boğaz köprüsü olmak üzere İstanbul’daki işlek caddeler koşu için araç trafiğine kapatılıyor. Böylece koşuya katılarak iki kıtayı koşarak geçebilirsiniz.

Yarışa katılmak istemezseniz koşu yarışının hemen ardından düzenlenen yürüyüşe de katılabilirsiniz. Yine de yürüyüş biraz kalabalık olacağı için isterseniz koşuya kayıt olup rota üzerinde yürüyüş de yapabilirsiniz.

İstanbul Maratonu’nun Parkuru

İstanbul Maratonu adından da anlaşılacağı üzere 42 kilometrelik bir koşuyu kapsar ancak dilerseniz 15 kilometrelik koşuya da kayıt yaptırabilirsiniz.

Parkurda Bulunan Önemli Yerler

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü – Parkurun başlangıç noktası
  • Deniz Müzesi – 5 Kilometre
  • Dolmabahçe Sarayı – 6 Kilometre
  • Fındıklı Cami – 7 Kilometre
  • Galata Köprüsü – 9 Kilometre
  • Yeni Camii, Mısır Çarşısı, Sirkeci Tren Gar – 10 Kilometre
  • Sepetçiler Kasrı, Topkapı Sarayı – 11 Kilometre
  • Ahırkapı Sis ve Düdük Feneri – 12 Kilometre
  • Küçük Ayasofya – 13 Kilometre
  • Baruthane – 27 Kilometre
  • Hava Harp okulu – 28 Kilometre
  • Gülhane – 40 Kilometre
  • Sultanahmet – 42 Kilometre

İzmir Maratonu

İzmir’in en bilinen koşu yarışlarından birisi olan İzmir Maratonu İzmir’in sahilinde düzenlenen bir maraton koşusudur. Koşu her sene birçok kişiyi bünyesinde ağırlar ve aynı amaç uğruna toplanmış birçok kişi İzmir’in eşsiz manzarası eşliğinde koşar.

İzmir Maratonu’nun Parkuru

İzmir Maratonu da her maraton yarışında olduğu gibi 42 kilometredir ancak dilerseniz 10 kilometre parkuru da bulunuyor ve maraton koşmak istemezseniz 10 kilometre yarışına da kaydolabilirsiniz.

Runkara

Ankara’da düzenlenen Runkara koşusu bir yarı maratondur ve Türkiye’deki ilk yarı maraton organizasyonudur. Koşu organizasyonu, yarı-maratonun ardından eğlence amaçlı kısa kısa yarışlarda düzenleniyor.

Runkara’nın Parkuru

Runkara yarışı belirtildiği üzere bir yarı maratondur ve 21 kilometrelik bir koşuyu kapsamaktadır. Eğer 21 kilometre koşmak istemiyorsanız 10 kilometre de koşabilirsiniz.

Aynı zamanda gruplu olarak veya ailecek de katılınabiliyor. Senelere göre değişkenlik gösterebilir ancak yarış genelde Anıtkabir’de başlıyor ve ATO Congresium’da bitiyor.

Runtalya

Türkiye’nin en popüler koşu yarışlarından birisi olan Runtalya, Antalya’nın uçsuz bucaksız sahil şeridinde yapılan bir koşu organizasyonudur. Her yıl hem Türkiye’nin hem de dünyanın çeşitli yerlerinden birçok kişiyi bünyesinde ağırlar.

Runtalya

Runtalya Parkuru

Runtalya organizasyonunda da diğerleri gibi farklı koşu kategorileri bulunuyor. Koşu kategorileri de 5km, 10km , 21km ve 42km’lik koşu parkurlarını içeriyor. Koşunun başlangıç noktası Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan yarış sahil şeridinde devam ediyor.

Efes Ultra

İzmir’in Selçuk ilçesinde düzenlenen organizasyonda hem doğanın içerisinde hem de Efes Antik Kenti’nden geçiyor. Böylece koşarak doğa ve tarih dolu keyifli deneyim elde edebilirsiniz.

Efes Ultra Parkuru

Efes Ultra Maratonu, oldukça uzun mesafeli koşuları içeren bir ultra maraton yarışıdır. Ancak dilerseniz koşu organizasyonun düzenlediği kısa mesafeli yarışlara da katılabilirsiniz.

Efes Ultra’daki parkurlar uzunluğuna göre şu şekilde sıralanıyor.

6 km, 12 km, 27 km, 42 km (maraton), 61 km (ultra maraton), 120 km (ultra maraton)

Bozcaada Yarı Maratonu

Bozcaada Yarı Maratonu, konumu ve organizasyonu ile birlikte Türkiye’deki popüler koşu yarışlarından birisidir. Her yıl birçok yarışmacıyı ağırlar. Yarış boyunca Bozcaada’nın tarihi ve doğal güzelliklerine tanık olacaksınız.

Bozcaada Yarı Maratonu’nun Parkuru

Bozcaada Yarı Maratonu, 21 kilometrelik bir yarı maratondur ancak daha kısa mesafe koşmak isterseniz 10 kilometrelik parkura da kaydolabilirsiniz.

Likya Ultra Maratonu

Likya Ultra Maratonu, dünyanın en güzel yürüyüş yollarından birisi olarak kabul edilen “Tarihi Likya Yolu” üzerinde düzenlenen bir ultra maratondur. Burada koşarken geçmiş çağlardan kalma çeşitli kalıntılara ve doğanın eşsiz manzarasına tanık olacaksınız.

Likya Ultra Maratonu’nun Parkuru

Likya Ultra Maratonu aslında 57 kilometrelik bir koşu parkurunu kapsar. Yine de 20 km ve 37 km olan koşu parkurlarına da kayıt yaptırabilirsiniz.

Kapadokya Ultra

Kapadokya Ultra, Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından birisi olan Kapadokya’da koşulan bir yarıştır. Yarış ortamı ve çevresindeki koşu alanları oldukça etkileyici olsa da mesafe ve yollar sebebiyle Türkiye’deki en zor koşu parkurlarından birisi olarak kabul edilmektedir.

Türkiye’deki Popüler Koşu Yarışları

Kapadokya Ultra’nın Parkuru

Kapadokya Ultra’nın en uzun parkuru 119 kilometredir ve Türkiye’nin en uzun koşu parkurları arasında yer alır. Diğer parkurları ise 63 ve 38 kilometredir.

Urla’da BirİZ Koşusu

İzmir’in Urla ilçesinde yapılan bir koşu yarışmasıdır. Urla Eğitim Vakfı tarafından eğitim gören öğrencilere bağış toplamak amacıyla organize edilmiş bir koşu yarışıdır. Böylece yarışmacılara hem sportif bir eğlence imkanı hem de sosyal yardım yapma imkanı sağlıyor.

Urla’da BirİZ Koşusu

Henüz yeni bir koşu organizasyonu olmasına rağmen birçok yarışçıya ev sahipliği yapmıştır. Koşu esnasında Urla’nın doğasına, deniz kıyılarına ve “Tarihi Karantina Adası”nın eşsiz manzaralarına tanıklık edeceksiniz.

Urla’da BirİZ Koşusu’nun Parkuru

Urla’da BirİZ Koşusu’nun parkuru, 6 ve 10 kilometrelik bir parkuru kapsıyor. Koşu parkurunun çevrsinde ağaçlık yollar, Tarihi Karantina Adası ve kum denizi bulunuyor.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır