14 Şubat Sevgililer Günü’nü eşiniz ya da sevgiliniz ile farklı lokasyonlarda geçirmek istiyorsanız hangi rotaları tercih etmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu listemizde 14 Şubat Sevgililer Günü gidilebilecek yerler ile karşınızdayız.

Dünyanın farklı bölgelerinden pek çok şehir “en romantik” unvanı için birbiri ile yarışsa da seçeceğiniz nihai konum ortak ilgi alanlarınıza, bütçenize, vize gereksinimlerine ve ne kadar uzağa seyahat etmek istediğinize bağlı olarak şekillenecektir.

Ayrıca eşinizi ya da sevgilinize alabileceğiniz hediyelere göz atmak için 14 Şubat Sevgililer Günü için Alınabilecek Hediyeler isimli listemize de göz gezdirebilirsiniz.

Enucuzu.com, hangi şehri seçerseniz seçin onlarca farklı hava yolu şirketini karşılaştırarak en ucuz uçak bileti ile seyahatinizden tasarruf edebilmenizi sağlar.

14 Şubat Sevgililer Günü Gidilebilecek Yerler Listesi

  • Paris, Fransa
  • Reykjavik, İzlanda
  • Maldivler
  • Verona, İtalya
  • Belgrad, Sırbistan
  • Marakeş, Fas
  • Maribor, Slovenya

1- Paris, Fransa

“Aşıklar Şehri” ve “Aşk Şehri” olarak da bilinen Paris, romantik bir tatil söz konusu olduğunda akla gelen ilk konumlardan birisidir.

Paris, Fransa - 14 Şubat Sevgililer Günü Gidilebilecek Yerler

Paris seyahatinin ilk odak noktaları muhtemelen Eyfel Kulesi’ni ziyaret etmek ve Seine Nehri’nin yanı başında yürüyüş yapmak olacaktır.

Bu sırada yönünüzü Tuileries Bahçesi’nin yanından geçecek şekilde planlayarak şubat ayının yol açtığı manzaranın da tadını çıkarabilirsiniz.

Seyahatiniz birkaç gün sürecekse şehrin ara sokaklarında kaybolmanın yanı sıra Versay Sarayı ve Louvre Müzesi gibi kültürel noktaları ziyaret etmeyi de ihmal etmemenizi öneririz.

2- Reykjavik, İzlanda

İzlanda’nın başkenti Reykjavik, kış döneminde nefes kesen Kuzey Işıkları manzarası ile romantik bir tatil için en ideal rotalardan birisi haline gelir.

Reykjavik, İzlanda

Kuzey Işıkları’nı izlemek için popüler rotalardan birisi şehre bir saatten az yürüme mesafesinde bulunan ve içinde küçük bir deniz feneri barındıran Grotta Adası’dır. Elbette isminin aksine buranın tam anlamı ile bir ada olmaktan ziyade bir tür yarım ada olduğunu belirtmek isterim.

Reykjavik, İzlanda

İzlanda’nın termal suları da turistik bir öneme sahip olduğundan şehir merkezinin yakınında bulunan termal tesislerini ziyaret edebilirsiniz.

3- Maldivler

Maldivler, sıra dışı bir Sevgililer Günü deneyimi arayanlar için tercih edilesi türden bir destinasyondur. Hint Okyanusu’ndaki binlerce adadan oluşan bu ülke beyaz kumlu bir plajda gün batımını izleyerek yürümek için harika bir seçenek olabilir.

Maldivler

Maldivler yıl boyu sıcak bir iklime sahiptir. Şubat, genel ortalamada en kurak ay olduğundan yağış ve nem düzeyi de genel ortalamadan daha düşüktür.

4- Verona, İtalya

Bu Sevgililer Günü’nde Romeo ve Juliet’in evi olan Verona’yı tercih etmeye ne dersiniz? Verona, bu ikonik özelliğinin yanı sıra kültürel yapısı ve lezzetli yemekleri de ün salmış olan UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bir kent.

Verona, İtalya - 14 Şubat Sevgililer Günü Gidilebilecek Yerler

Verona ziyaretiniz sırasında avlusunda bronz bir Juliet heykelinin bulunduğu Juliet’in Evi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yerel anlatılara göre gerçek aşkın koruyucusu olan bu heykelin göğsüne dokunursanız Romeo ve Juliet’in kaçırdığı gerçek aşkı elde edebilirsiniz.

5- Belgrad, Sırbistan

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 güne kadar vizeden muaf olduğu Sırbistan, vize ücreti ödemeden seyahat edebileceğiniz ülkelerden birisidir.

Belgrad Gezi Rehberi

Eğer vize başvurusu yapmakla uğraşmak istemiyorsanız veya vize için ayıracağınız bütçeyi farklı şekillerde kullanmak isterseniz Belgrad size göre olabilir.

Belgrad seyahatiniz boyunca Cumhuriyet Meydanı, Knez Mihailova Caddesi, Kalemegdan Parkı, Belgrad Kalesi, Skadarlija ve Aziz Sava Katedrali gibi noktaları ziyaret edebilir; Pljeskavica, Karacorceva Şnitsla, Gibanica ve Leskovačka Kavurma gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

6- Marakeş, Fas

“Kızıl Şehir” olarak da bilinen Marakeş, özellikle de farklı kültürleri daha yakından tanımak isteyen çiftler için en ideal rotalardan birisidir.

Marakeş, Fas

Burada şehrin egzotik çarşılarında gezinebilir ve Le Jardin Secret’ta dinlenme molası verebilisiniz. Ardından ülkenin popüler sembollerinden birisi olan hamamlara uğrayabilir ve akşamı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Jemaa el-Fnaa’da tamamlayabilirsiniz.

7- Maribor, Slovenya

Slovenya’nın ikinci büyük şehri olan Maribor, özellikle de şarap tutkunları için harika bir Sevgililer Günü rotası olabilir.

Maribor ziyaretinizde ilk olarak dünyanın en eski asmasının bulunduğu Old Vine House’u ziyaret edebilirsiniz. Alan, ayrıca şaraplar hakkında bir tür müze görevi de görüyor.

Maribor, Slovenya

Bölgede bağcılık ve şarap yapımı hakkında çokça değerli bilgi edinebilir, bunların yanı sıra yerel şarapların tadına bakabilirsiniz. Avrupa’nın en eski şarap mahzenlerinden birisi olan Vinag Mahzeni de Maribor’da bulunmaktadır.

Kentin yakınlarındaki üzüm bağlarına bir tur düzenlemek isterseniz rotanızı Slovenske Gorice civarındaki kalp şeklindeki yoldan geçirmeyi unutmayın. Burası, dünyanın en romantik yollarından birisi olarak kabul edilir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır