Finans merkezleri büyük şirketlerin, bankaların ve büyük finans kuruluşlarının genel merkezlerinin bulunduğu şehirlerdir ve sadece iş dünyasıyla değil şatafatlı yaşantısı ile de göz önüne çıkarlar.

Finans merkezlerindeki finansal ve ekonomik döngüler, şatafatlı yaşantı, eğlence merkezleri, iş adamlarının çalışma ortamı bütün cazibesiyle uzun zamandan beri filmlere konu oluyor.

İçeriğimizde filmlerden de aşina olduğumuz finans merkezlerini konu aldık. Siz de finans merkezleri hakkında bilgi edinebilir ve oralardaki yaşantıya tanık olabilirsiniz.

Enucuzu.com üzerinden dilediğiniz rota için en ucuz uçak bileti seçeneklerini karşılaştırabilir, ucuza ve indirimli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz. İsterseniz finans merkezlerine giden ucuz uçuşlara da göz atabilirsiniz.

Finans Merkezleri Hakkında

Başta finansal hizmetler olmak üzere uluslararası boyutta önemli kuruluşların bir arada bulunduğu merkezleri tanımlar. Finans merkezleri hem ülke hem de dünya ekonomilerinde önemli bir yere sahiptir.

Finans çevrelerinde uluslararası yatırımların ve işbirliklerin yapılması bölgenin ekonomik değerinin artmasını sağlar. Yeni teknolojilere ve sistemlere yapılan yatırımlarda bölgenin gelişimini sağlayan en önemli unsurların başında yer alır.

Finans merkezleri iş merkezleri dışında moda, restoran kültürü ve eğlence merkezleri gibi sosyal alanları ile de ön plana çıkıyor. Böylece finans temelli bölgeler de olsa sadece iş adamları ve çalışan kişiler dışında turistler, öğrenciler ve vakit geçirmek isteyenler için de bir cazibe merkezidir.

Dünyanın En Büyük Finans Merkezleri Listesi

  • New York
  • Londra
  • Singapur
  • Hong Kong
  • Şangay
  • Cenevre
  • Seul
  • Frankfurt
  • Paris
  • Lüksemburg
  • Tokyo
  • İstanbul

Listede yer alan şehirler Küresel Finans Merkezleri Endeksi’nin (GFCI) Eylül 2023’te yayınladığı rapordan yazılmıştır. İçeriğin çeşitliliği bakımından da her bir ülkeden bir şehir eklenmiştir.

New York

Borsa ve finans denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında New York bulunuyor. Dünyanın önemli borsaları, bankaları ve kuruluşlarının merkezleri finans konulu filmlere sıkça konu olmuş Wall Street’te, New York’ta bulunuyor.

Borsanın kalbi Wall Street ise ünvanını büyük ölçüde dünyanın en büyük iki borsası olan NYSE ve NASDAQ’ı bünyesinde barındırmasına borçlu.

Dünyanın En Büyük Finans Merkezleri Listesi

New York finans dışında filmler, ikonik simgeler, eğlence ortamı ve festivaller gibi çeşitli konularda oldukça ünlenmiş bir metropoldür.

Londra

Uzun yıllar dünya ekonomisine yön veren İngiltere’nin başkenti Londra dünyanın önde gelen finans merkezlerinden birisidir.

Dünyanın En Büyük Finans Merkezleri Listesi

Şehirde birçok finansal bölge bulunmaktadır. “Lloyd’s of London” sigorta şirketleri, “Baltic Exchange” denizcilik şirketleri, “Londra Menkul Kıymetler Borsası” ise yatırım işlemleri için merkez konumundadır. Ayrıca Londra Menkul Kıymetler Borsası Avrupa’nın en büyük borsası konumundadır.

Londra; London Eye ve Buckingham Sarayı ve Hyde Park gibi birçok ünlü alana sahiptir. Ayrıca, İngiltere kültürünü seven ve merak eden turistlerin seyir noktaları arasında bulunuyor.

Singapur

Singapur küçük yüzölçümüne rağmen kısa zamanda dünyanın en büyük metropolleri haline gelmiş. Asya bölgesinde bankacılık, döviz ve emtia ticaretinde önemli bir rol oynamaktadır.

Singapur

Finans alanı dışında liman şehri olması sebebiyle lojistik sektöründe de önemli bir yer edinmiştir. Teknoloji alanına yapılan yatırımlar şehrin hızla büyümesini sağlayan faktörler arasında yer almıştır.

Singapur ekonomik gelişmişliğin yanı sıra teknoloji ile donatılmış şehir yapısı ve kendisine özgü kültürüyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Hong Kong

Hong Kong önceki yıllarda İngiltere himayesi altında kalmış, şimdilerde ise Çin’de Özel İdari Bölge statüsünde olan bir yerdir. Hong Kong’un gelişmesindeki en büyük sebeplerden birisi serbest piyasa ekonomisinin desteklenmesi. Basitçe şirketler üzerinde diğer Asya ülkeleri gibi baskı kurulmamasıdır. Vergi oranlarının düşük tutulması ile birlikte de birçok uluslararası şirketin yatırımları ve Asya’daki genel merkez Hong Kong’ta bulunmaktadır.

Hong Kong

Hong Kong, metropol olmasına karşın geleneksel yapıları da içerisinde barındıran bir yerdir. Geleneksel yemekleri, hem geleneksel hem de teknolojik şehir meydanları ile birlikte popüler hale gelmiştir.

Şangay

Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olan Çin’in önemli bir liman kenti olan Şangay hem ülke hem de dünya ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Çin Hükümeti’nin şirketler üzerindeki baskıyı azaltması sonrası Şangay hızlıca büyümüş ve başta lojistik, bankacılık ve emlak piyasasında önemli bir yere gelmiştir.

Şangay

Şangay, Çin’deki en büyük metropollerden birisidir. Şehrin merkezi ve çevresi gökdelenlerden oluşsa da şehir merkezinin dışında geleneksel kasabalar ve su kanalları bulunmaktadır.

Cenevre

İsviçre’nin ikinci büyük şehri olan Cenevre son dönemde finans alanındaki yatırımlar sayesinde Finans Merkezi Endeksi’ndeki konumunu yükseltmiştir. Bankacılık ve sigortacılık alanında eski dönemlerden beri boyunca oldukça önemli bir merkezdir. Bölgede ayrıca dünyaca ünlü lüks saat, takı ve benzeri eşyalar da üretilir.

Cenevre

Cenevre tarihi yapılarını korumuş bir şehir olmasının dışında lüks alışveriş mağazalarına, uluslararası konferanslarına ve çeşitli festivallere ev sahipliği yapması ile bilinir.

Seul

Seul, son zamanların en gelişmiş büyüyen ülkelerinden olan Güney Kore’nin başkentidir. 2000’li yıllarda ülkenin büyümesi ile birlikte Seul de hızla büyümüş ve önemli bir finans merkezi haline gelmiştir. Kore merkezi teknoloji ve sanayi alanında önemli yere sahip olan şirketlerin genel merkezi Seul’de bulunur.

Seul

Seul, K-Pop ve Kore dizilerinin popülerleşmesinin ardından turist akımına uğramıştır. Şehri özel kılan diğer bir özelliği de metropol olmasına karşın geleneksel yapısını koruyor olmasıdır.

Frankfurt

Frankfurt hem Almanya’nın hem de Avrupa Birliği’nin en önemli finans merkezlerinden birisidir. Finans alanında önemli olmasının en büyük nedenlerinden birisi Avrupa Merkez Bankası’nın Frankfurt’ta konuşlandırılmış olmasıdır. Ayrıca, Avrupa ve Almanya’nın büyük bankalarının merkezi de burada bulunmaktadır.

Frankfurt

Romerberg Meydanı ve Main Nehri başta olmak üzere birçok tarihi alana ev sahipliği yapan şehirde sıklıkla tarihi ve kültürel etkinlikler düzenlenir.

Paris

Dünya ve Avrupa tarihinde önemli bir yere sahip olan Paris finans alanında da öne çıkan merkezler arasında yer alıyor. Fransa’nın Avrupa Birliği’ndeki konumu ile birlikte şehirde birçok finans şirketi bulunmaktadır. Ayrıca Fransız tekstil şirketlerinin de bir kısmının genel merkezi Paris’te bulunmaktadır.

Paris

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden birisi olan Paris yeme-içme, tarih, kültür, sanat ve estetik denildiği zaman akla gelen ilk ülkeler arasında yer alıyor.

Lüksemburg

Lüksemburg, Avrupa’nın en küçük ülkelerinden birisi olsa bile yatırım ve bankacılık alanında elde ettiği başarılar sayesinde önemli bir finans merkezi haline gelmiştir. Dünyadaki en büyük yatırım fonlarının yönetildiği yerlerden birisi olması ve sağladığı özel bankacılık hizmetleri ile dünya finansında önemli bir yere gelmiştir.

Lüksemburg

Lüksemburg tarihi yapısını oldukça iyi korumuş bir şehirdir ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Şehir tarihi ve kültürel dokusu dışında doğal güzellikleri ile de ön plana çıkıyor.

Tokyo

Tokyo, birçok uluslararası teknoloji ve sanayi devini bünyesinde barındıran bir Asya kentidir. Dünyanın hemen her ülkesinde kullanılan Japon markalarının genel merkezi Tokyo’da konuşlanmıştır.

Dünyanın En Büyük Finans Merkezleri Listesi

Tokyo’da bulunan ve bir kısmı Tokyo borsasında listelenen bu şirketler Tokyo’nun dünyanın en büyük finans merkezleri arasında bulunmasına katkı sağlamıştır.

Animeler başta olmak üzere Japon yapımları, kültürlerinin tanınmasını sağlamış ve turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Tokyo; kültürü, festivalleri, eğlence hayatı ile ünlü bir metropoldür.

İstanbul

İstanbul, Türkiye’nin en büyük şehridir ve Asya ile Avrupa kıtasının birleştiği önemli bir liman şehridir. Türkiye’deki finans firmalarının genel merkezlerinin İstanbul’da bulunması, çevresinde de üretim ve sanayinin gelişmiş olması ile birlikte önemli finans merkezleri arasında yerini almıştır.

Dünyanın En Büyük Finans Merkezleri Listesi

İstanbul’da ise finans merkezi denildiğinde akla ilk olarak Ataşehir, Şişli ve Maslak bölgeleri gelir çünkü bankaların, finansal hizmetlerin ve büyük şirketlerin merkezi buralarda bulunur.

İstanbul, başta Osmanlı İmparatorluğu olmak üzere tarih boyunca birçok büyük imparatorluk ve krallığın gözdesi olmuştur. Tarihi ve kültürel boyutunun yanı sıra yemekleri, festivalleri ve uluslararası konferanslar ile de göz önünde bir şehirdir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır