Günden güne popülaritesi artan kripto paralar son günlerde yaşanan hızlı fiyat artışı ile tekrar gündeme gelmeye başladı. Kripto para ve blok zinciri alanındaki yeni nesil teknolojik girişimler uzun zamandır teknoloji severlerin ilgi odağında bulunuyordu.

Son zamanlarda kripto para fiyatlarındaki artış ile birlikte kripto para teknolojilerine olan ilgi teknoloji severlerin dışına çıkmış ve piyasalardaki nitelikli yatırımcılar başta olmak üzere finansal piyasalardaki birçok kişinin de ilgi odağı olmuştur.

Özellikle BlackRock ve Fidelity gibi büyük yatırım kuruluşlarının Bitcoin ETF, diğer bir deyişle Bitcoin fonu çıkarması ile kripto para piyasasına olan ilgi hızla artmış ve piyasaya duyulan güven eksiklikleri büyük oranda giderilmiştir.

Yine de belirtmek gerekir ki kripto para piyasası fiyat oynaklığının yüksek olduğu bir piyasadır ve farklı amaçlara hizmet eden birçok kripto para çeşidi bulunmaktadır. Her bireyin durumu benzersiz olduğundan, herhangi bir finansal karar vermeden önce nitelikli bir uzmana danışılmalıdır.

İçeriğimizde ise kripto para ile ilgilenenlerin takip edebileceği hem eğlenceli siteleri hem de yatırım yaparken kullanabilecekleri siteleri sizler için derledik ve açıkladık.

Dolar Maliyet Ortalaması (DCA) Nedir?

Kripto Para Severlerin Takip Etmesi Gereken 10 Site

  1. CoinMarketCap
  2. Coingecko ve Coingecko Terminal
  3. Coindesk
  4. Investopedia
  5. Tradingview
  6. Bitcointalk
  7. Crypto Quant
  8. Blockchain.com Explorer
  9. Defllama
  10. CoinMarketCal
  11. NFTCalendar
  12. Enucuzu.com

CoinMarketCap

CoinMarketCap kripto para piyasasının en popüler uygulamalarından birisidir. Çoğu kullanıcı güncel kripto para hacim, fiyat, piyasa değeri ve çeşitli bilgileri buradan takip etmektedir.

Anlık kripto para bilgilerinin yanında kripto paralara ilişkin teknik bilgilere, kripto para borsalarının genel bilgilerine, kripto para bültenlerine ve nicelerine ulaşabilirsiniz. Kısacası kripto para ile ilgilenenlerin temel düzeyde her aradığını bulabileceği zengin bir kaynaktır.

CoinGecko ve CoinGecko Terminal

Coinmarketcap’e oldukça benzeyen CoinGecko da temel kripto para bilgilerini görüntülemek ve anlık bilgileri incelemek için sıkça kullanılan bir uygulamadır. Coinmarketcap’e kıyasla daha sade bir arayüze sahip olsa da Coinmarket kadar seçeneğe sahip değildir.

Yine de içerisinde zengin bir kripto para bülteni ve kripto paralara ilişkin yazıları bulunur.

CoinGecko Terminal ise merkeziyetsiz kripto para platformlarındaki işlem bilgilerini inceleyebileceğiniz bir araçtır. İçerisinde genel olarak token’ların likidite havuzları, kripto para ağ değerleri ve staking getirisi gibi veriler incelenebilmektedir. CoinGecko’nun ana sitesine kıyasla DeFi ile ilgilenenler ve kripto paranın teknolojik boyutuna hakim olanlar için daha çok hitap etmektedir.

Coindesk

Coindesk, kripto paralara ilişkin haberlerin paylaşıldığı bir kripto para haber sitesidir. Dünyada en çok okunan kripto para haber sitelerinin başında gelmektedir. Kripto para sektöründeki gelişmeleri, röportajları ve yenilikleri takip etmek için kullanabilirsiniz.

Birçok kripto para profesyoneli de güncel haberleri buradan takip etmektedir. Ayrıca, Coindesk Türkiye ile de Türkiye’deki kripto para haber ve bilgilerini daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Investopedia

Investopedia sadece kripto para değil bütün finansal konular hakkında binbir çeşit bilgiye ulaşabileceğiniz kapsamlı bir içerik platformudur. Burada finansa dair konularda uzman olan kişiler, konu başlıkları halinde bilgilerini paylaşmaktadır. Bir nevi Vikipedi’nin finans temelli versiyonu da denilebilir.

Kripto paralar ve blockchain ile ilgili detaylı bir rehbere ulaşabilir ve kripto paraları hem finans hem de teknoloji yönünden inceleyebilirsiniz.

TradingView

TradingView, finansal bir piyasalarda işlem yapan ve teknik analiz yöntemlerinden faydalananların vazgeçilmezidir. İçerisinde çeşit çeşit grafikler, teknik analiz göstergeleri, piyasa analizleri ve niceleri bulunur. Verilerin büyük oranda gerçek zamanlı olması da canlı olarak şirketin fiyat hareketlerini kolayca izlenmesini sağlamaktadır.

Ayrıca, finansal varlığa ilişkin hacim, piyasa göstergesi gibi veriler dışında şirketlere ilişkin karlılık raporları ve bilançolar ve benzeri bilgilere de yer verilir. Böylece hem işlem yapanlar hem de profesyonel yatırımcılar sıklıkla TradingView kullanmaktadır.

Birçok finansal piyasaya ilişkin grafikler olduğu gibi kripto para piyasasına ilişkin de oldukça detaylı grafik ve verilere ulaşmak mümkündür.

Bitcointalk

Kripto para üzerine kurulmuş ilk forum sitesidir. Aslında kuruluşu kripto paraların tarihine dayanıyor demek yanlış olmaz çünkü Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto tarafından Bitcoin’i geliştirdiği senede kurulmuştur. Satoshi Nakamoto, bir dönem forumu aktif kullanmıştır fakat 12 Aralık 2010 yılında son mesajını attıktan sonra kayıplara karışmıştır. Formdaki mesajları herkese açıktır ve dilerseniz göz atabilirsiniz.

Hem forum sitelerinde vakit geçirenler hem de kripto para tutkunları Bitcointalk forumuna göz atabilirler.

CryptoQuant

CryptoQuant, kripto para birimlerine ilişkin detaylı veri analizleri sunan kapsamlı bir uygulamadır. Oldukça detaylı blockchain verilerine, likidite analizlerine, sermayedarların alım satım hareketlerine buradan ulaşılabilir.

CryptoQuant, kripto para piyasasındaki en kapsamlı blockchain analiz araçlarından birisidir ve piyasa profesyonelleri tarafından kullanılmaktadır.

Eğer ücretsiz bir analiz aracı arıyorsanız Coinglass’a göz atabilirsiniz. Coinglass da birçok blockchain verisine ücretsiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Blockchain.com Explorer

Blockchain.com aslında bir kripto para cüzdan ve alım satım uygulaması fakat burada alım satım yapmadan da Explorer uygulaması kullanılabiliyor.

Explorer(blockchain gezgini) uygulamaları blockchain üzerinde yapılan işlemleri görmenizi sağlar. Kripto paralarla işlem yaptığınızda, işlemlerinizi inceleyebilirsiniz.

Blockchain.com’a ait olan explorer uygulaması blockchain verilerini renkli grafikler ve metrikler eşliğinde sunmaktadır.

DeFiLlama

DeFiLlama, kripto para projeleri ve borsalarına ilişkin çeşitli bilgileri inceleyebileceğiniz bir platformdur. Burada kripto paraların ne kadar arzı olduğunu, ne kadarının dolaşım da olduğu gibi bilgileri detaylı bir şekilde izleyebilirsiniz. Blockchain verilerine erişebilir ve çok çeşitli verileri inceleyebilirsiniz.

Özellikle merkeziyetsiz finans (DeFi) bilgilerini incelemek ve analiz etmek için sıklıkla kullanılmaktadır.

CoinMarketCal

CoinMarketCal, kripto para piyasasındaki yenilikleri takip edebileceğiniz bir kripto para takvimidir. Kripto paralara ilişkin güncellemelerin, halka arz edilecek kripto paraların ne zaman gerçekleşeceğini gösteren bir arayüz sunar.

Ayrıca, istediğiniz kripto para birimini seçerek, sadece ilgilendiğiniz kripto paralara ilişkin gelişmeleri de kolaylıkla takip edebilirsiniz.

NFTCalendar

NFTCalendar, piyasaya çıkacak olan NFT’lerin gösterildiği ve NFT lansmanlarına ilişkin temel bilgiler sunan bir platformdur. Site yalnızca NFT projelerini konu alıyor ve kripto paralara ilişkin detaylı veriler bulunmuyor. Böylece platform, kullanıcılarına NFT temelli basit bir arayüz sunuyor.

NFT ile ilgilenenler NFT piyasasındaki trendleri buradan takip edebilir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com kullanıcılara avantajlı seyahat seçenekleri sunan yenilikçi bir uygulamadır. Kullanıcılar otobüs ve uçak bileti ararken farklı firmalar arasındaki en uygun fiyatları bulmak için Enucuzu.com’u kullanabileceği gibi Enucuzu Finans ve Enucuzu Kripto altında bulunan kredi faizleri, mevduat faizleri ve güncel kripto para fiyatları bilgilerine de tek tıkla erişebilirler.

Kripto Para Düşkünlerinin Mutlaka Takip Etmesi Gereken Siteler

Enucuzu.com’un Güncel En Ucuz Kripto Para Fiyatları sayfası üzerinden farklı kripto para borsalarının belirli bir paritedeki güncel fiyat farklılıklarını karşılaştırabilir ve işlemlerinizi en ucuz borsa üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır