Yeni bir şehri keşfetmenin heyecan verici yönleri olsa da ilk kez gittiğiniz bir şehirde dikkatli olmak ve davranmak önemlidir. Peki Londra güvenilir mi?

Seyahatiniz sırasında kaçınmanız gereken sokaklar ya da caddeler var mı? Nerede konaklamalısınız ve nelere dikkat etmelisiniz?

İngiltere’nin kozmopolit başkenti Londra, çok sayıda tarihi ve turistik noktası ile seyahat tutkunları için ilgi çekici bir destinasyon.

Yeni bir Londra seyahati öncesinde Londra’da yapabileceğiniz aktivitelere göz atmak için Londra Gezi Rehberi içeriğimize göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca henüz bir uçak bileti satın almadıysanız Enucuzu.com üzerinden En Ucuz Londra Uçak Bileti seçeneklerini kontrol edebilir, onlarca farklı hava yolu şirketi arasından en ucuz teklifi seçerek ucuza, indirimli ve taksitli seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.

Şehir Londra
Acil Durum Hattı 999
Polis 999
Ambulans 999
İtfaiye 999
Büyükelçilik Adresi 43 Belgrave Square Londra SW1X 8PA Birleşik Krallık
Büyükelçilik E-Posta [email protected]
Büyükelçilik Telefon +44 20 73 93 02 02
+44 74 23 83 95 77 (Nöbetçi / Acil Durumlar)

Londra’da olası bir acil durumda tüm acil durumları kapsayan 999 hattını kullanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Büyükelçiliği 43 Belgrave Square Londra SW1X 8PA Birleşik Krallık adresinde bulunmaktadır. Elçilik ile +44 20 73 93 02 02 ve +44 74 23 83 95 77 (Nöbetçi / Acil Durumlar) numaraları üzerinden de iletişime geçebilirsiniz.

Londra Güvenli mi?

Londra Güvenli mi?

Evet, Londra turistler için nispeten güvenli bir şehir olarak kabul edilir ancak ziyaretçilerin herhangi bir kozmopolit büyükşehirde olması gerektiği ölçüde dikkatli davranmaları gerekecektir.

  • Değerli eşyalarınızı kendinize yakın tutun. (Örn; ceketinizin iç cebi veya pantolonunuzun ön cebi)
  • Yanınızda çok miktarda nakit para taşımayın.
  • Sizi hedef haline getirecek gösterişli aksesuarlar takmayın.
  • Çantanızı sıkı bir şekilde tutun.
  • Gece saatlerinde karanlık ve tenha alanlara girmeyin.

Birleşik Krallık, 42 farklı Avrupa ülkesinin bulunduğu 2023 tarihli Suç Endeksi sıralamasında 46,9 ile 7. sırada konumlanmaktadır.

Londra’yı ziyaret edenler kozmopolit bir büyükşehirde olması gerektiği ölçüde yankesicilik ve küçük hırsızlık suçlarına karşı makul önlemler almalıdır.

Londra’da zaman zaman kalabalık protestolar düzenlenir ve bunların bazılarında şiddet içeren çeşitli eylemler meydana gelebilir.

Seyahatiniz sırasında bu tür protestolara denk gelirseniz onlardan uzak kalmalı, yerel gelişmelerden haberdar olmak için yerel medya kuruluşlarını takip etmeli ve her koşulda yetkililerden gelen uyarılara ve yönlendirmelere uyum sağlamalısınız.

Bu tür etkinlikler sırasında toplu taşıma hatlarında kesintiler ya da aksamalar meydana gelebilir. Seyahatiniz sırasında olası bir aksama ihtimaline karşı alternatif planlar yaptığınızdan emin olun.

Birleşik Krallık’ta bazı dolandırıcıların turistleri hedef almak için sahte polis kılığına girdikleri ve gerçekte işlenmemiş olan küçük suçlardan ötürü turistlere hemen o sırada ödenmesi gereken sahte para cezaları keserek turistleri dolandırdıkları bildirilmiştir. İngiltere’deki düzenlemelere göre polisler sizden asla anında nakit ödeme talep etme yetkisine sahip değildir.

Londra’da yalnızca lisanslı siyah taksileri kullanın.

Birleşik Krallık’ın herhangi bir yerinde her ne amaçla olursa olsun askeri tesislerinin, personelin ya da personel araçlarının fotoğraflarını çekmekten sakının ve çektiğiniz diğer fotoğrafların bu unsurları içermediğinden emin olun. Bu uyarılara dikkat etmemek tutuklanmalara yol açabilir.

Londra’da eş cinsel ilişkiler yasaldır ve ayrımcılık karşıtı yasalar mevcuttur ancak yerel halkın bir bölümü sosyal açıdan muhafazakar olabilir ve toplum içinde belirgin davranışlar çeşitli tepkilere neden olabilir.

Büyük suçlar genellikle doğrudan turistleri hedef almaz.

Londra’da Tehlikeli Sokak ve Cadde Var mı?

Londra’nın merkezi alanlarında doğrudan yüksek suç oranları ile ilişkilendirilen bir bölge bulunmamaktadır ancak şehrin merkezi bölgeleri yankesicilik ve küçük hırsızlık suçları için istatistiksel olarak daha yüksek suç oranlarına sahiptir.

Turistlerin kent merkezinde de olsa tenha alanlardan uzak kalması ve gece saatlerinde çok daha dikkatli davranmaları önerilir.

Londra’da Nerede Kalınır?

Londra’yı bir turist olarak ziyaret ettiğinizde kalabileceğiniz en iyi bölge merkezi konumu dolayısı ile Covent Garden ve çevresidir.

Çok sayıda restorana ve bara sahip olan Covent Garden, Londra’da gezmek isteyeceğiniz noktaların önemli bir kısmına da yürüme mesafesindedir.

Londra ziyaretiniz sırasında günün her saati kalabalık olan, güvenlik uygulamalarının yoğun olduğu, merkezi ve turistik bölgelerde dolaşmalı ve konaklamalısınız.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır