Uzak mesafeli yolculuklarda uçakla seyahat etmenin zamandan tasarruf etmeye yardımcı olduğu apaçık bir gerçek olsa da çeşitli senaryolarda otobüsle seyahat etmenin kendine özgü dikkat çekici bazı avantajları bulunur.

Özellikle de birbirine nispeten daha yakın olan destinasyonlarda geçerli olan bu avantajlar size maliyet ve konfor açısından daha rahat bir yolculuk sunabilir. Peki otobüsle seyahat etmenin avantajları neler?

Enucuzu.com dilediğiniz rota için onlarca farklı firma arasından en ucuz uçak ve otobüs biletini bulmanıza yardımcı olur.

Otobüsle Seyahat Etmenin Avantajları Neler?

  • Daha Uygun Fiyat
  • Daha Az Bekleme Süresi
  • Daha Az Prosedür
  • Daha Esnek Rota
  • Daha Konforlu Ulaşım
  • Daha Çevre Dostu

Otobüsle Seyahat Etmenin Avantajları Neler?

Daha Uygun Fiyat

Otobüsle seyahat etmenin en bariz avantajı ulaşım maliyetlerinin uçak yolculuklarına nazaran genellikle daha uygun olmasıdır.

Bu fark özellikle de yakın tarihler söz konusu olduğunda daha hissedilir hale gelebilir. Örneğin iki gün sonrasına uçak bileti satın almak istediğinizde ödemeniz gereken tutar ortalama bir otobüs biletinin bazen üç dört katı kadar olabilir.

Daha uzak tarihler söz konusu olduğunda bile otobüsler genellikle daha uygun maliyetli olma eğilimindedir. Bu durum özellikle de birden fazla katılımcının mevcut olduğu yolculuklarda önemli bir maliyet farkına neden olabilir.

Ayrıca katılımcı sayısının az olduğu yolculuklarda bireysel araç ya da araç kiralama yöntemleri ile seyahat etmek istediğinizde hem yakıt maliyetleri hem de özel yol maliyetleri genellikle sıradan bir otobüs yolculuğuna nazaran daha pahalıya mal olacaktır.

Daha Az Bekleme Süresi

Otobüsle seyahat etmenin en önemli avantajlarından birisi uzun bekleme süreleri olmadan araca binebilmeniz ve seyahat edebilmenizdir.

Örneğin uçakla seyahat edeceğinizde önce genellikle şehrin biraz dışında konumlanan havalimanına gitmeniz ve kioskların kapanmadığından emin olmak için en az bir saat önce havalimanında bulunmanız gerekir. Uçaktan indikten sonra da duruma bağlı olarak bagaj dağıtımını beklemeniz gerekecektir.

Bu uzak mesafedeki şehirler için önemsiz olabilir ancak Ankara – İstanbul benzeri daha kısa hatlar için ele aldığınızda bekleme süreleri hesaba dahil edildiğinde her iki ulaşım vasıtası arasındaki toplam süre oldukça azalabilir.

Örneğin Ankara – İstanbul seyahatinde Esenboğa Havalimanı ile İstanbul Havalimanı’nı kullandığınızı ele alalım. Her iki havalimanı da şehrin oldukça dışında.

Ankara şehir merkezinden Esenboğa Havalimanı’na yapacağınız yolculuk yaklaşık 45 dakika sürerken İstanbul Havalimanı’ndan İstanbul şehir merkezine yapacağınız yolculuk da yaklaşık 1 saat kadar sürecektir.

Ayrıca Esenboğa Havalimanı’nda uçuşunuzdan en az 1 saat önce bulunmanız gerekeceğinden buradaki bekleme süresini de formüle dahil edelim

Ankara – İstanbul arası uçak yolculuğu yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar sürer. Tüm bu sayıları topladığımızda Ankara şehir merkezinden İstanbul şehir merkezine ulaşmanız 4 saat kadar sürecektir.

Öte taraftan Ankara – İstanbul arası otobüs yolculuğu ise genellikle 6 saat 30 dakika kadar sürmektedir. AŞTİ Otogarı ve Esenler Otogarı şehrin oldukça merkezi konumlarında olduklarından ek ulaşım süresi de oldukça kısa olacaktır.

Buna benzer durumlarda otobüs yolculukları kimileri için hem daha uygun maliyetli hem de daha az yorucu olması bakımından daha tercih edilesi olabilir.

Daha Az Prosedür

Uçak seyahatleri tüm sürecin hassaslığı göz önüne alınarak tasarlanmış olan kapsamlı prosedürlere sahiptir.

Örneğin havalimanı kapısından içeri girer girmez kapsamlı bir güvenlik taramasından geçmeniz gerekir ve aynı süreç bekleme salonuna geçerken bir daha tekrarlanır.

Bu arada kabin ve uçak altı bagajında neler taşıyabileceğiniz ve ne kadar taşıyabileceğiniz konuları sıkı kurallara bağlanmıştır.

Örneğin yalnızca kabin bagajı ile seyahat ederken fark etmeden yanınıza parfümünüzü de aldıysanız ya ondan ya da yolculuğunuzdan vazgeçmeniz gerekebilir.

Otobüsle seyahat etmek bundan çok daha basit bir süreçtir.

Doktrinde Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre her yolcunun 30 kg bagaj hakkı bulunmaktadır ancak uygulamada otobüs firmaları kural çok istismar edilmediği sürece genellikle yolcuların taşıdıkları bagajın ağırlığını ölçmemektedir.

Ayrıca uçak yolculuklarında taşınması yasak olan pek çok madde (su, 100 ml’den büyük parfüm ve 100 ml’den büyük diğer sıvılar vb.) otobüs yolculuklarında yasak değildir.

Daha Esnek Rota

Ülkemizde pek çok şehirde havalimanı bulunsa da her havalimanından her havalimanına ulaşım sağlamak her zaman mümkün olmayabiliyor.

Örneğin Şanlıurfa’dan Konya’ya gitmek istediğinizde öncesinde İstanbul üzerinden aktarma yapmanız gerekecektir ve bu durum toplam ulaşım süresini ve maliyetini de önemli ölçüde etkileyecektir.

Otobüsler ise hem havalimanı olmayan şehirlere hem de daha spesifik noktalara ulaşım sağlamakta önemli bir avantaj sunuyor.

Otobüsle Şanlıurfa’dan Konya’ya tek araçla gidebileceğiniz gibi güzergah buna uygunsa Konya’nın daha spesifik bir ilçesinde inmeyi de tercih edebilirsiniz.

Daha Konforlu Ulaşım

Uzun bir kara yolculuğu söz konusu olduğunda bireysel aracınızla seyahat etmek sürekli dikkat gerektiren ve zaman zaman stresli bir durumdur.

Öte taraftan otobüsle seyahat ederken yapmanız gereken tek şey koltuğunuza oturmak ve arkanıza yaslanmak olacaktır.

Ardından keyifli bir otobüs yolculuğu için püf noktaları derlediğimiz içeriğimizden de destek alarak kendinizi en sevdiğiniz filme, kitaba ya da albüme bırakabilirsiniz.

Günümüzde pek çok otobüs firması konforlu koltuk, havalandırma sistemi ve kablosuz ağ bağlantısı benzeri noktalara önem verdiğinden yolculuk boyunca internete bağlanmak gibi uçak yolculuğunda yapamayacağınız ya da çok daha kısıtlı yararlanabileceğiniz avantajlardan yararlanabilirsiniz. Geri kalan tüm süreç, uğraş ve sorumluluk ise profesyonel otobüs sürücüsüne ait olacaktır.

Daha Çevre Dostu

Otobüsle seyahat etmek bireysel aracınızla seyahat etmekten çok daha çevre dostudur çünkü otobüsün yolcu kapasitesi çok daha fazladır ve bu da ortalamada daha az yakıt kullanarak daha fazla yolcu taşıyabilecekleri anlamına gelir.

Özellikle de tek başınıza ya da iki kişi seyahat ederken bireysel aracınızı tercih etmek yerine otobüs kullanarak karbon emisyonunun azalmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır