Uzun bir otobüs yolculuğunda konforlu bir şekilde seyahat etmenin en önemli parçalarından birisi doğru koltuğu tercih etmektir. Elbette seçmeniz gereken koltuk numarası otobüs modeline, seyahat ettiğiniz rotaya, saate ve neler beklediğinize bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Peki otobüste en iyi koltuk nasıl seçilir?

Otobüs seyahatinizi konforlu hale getirmeye yönelik diğer tavsiyelerimizi de incelemek için keyifli bir otobüs yolculuğu için püf noktalar listemize göz atabilirsiniz.

Otobüste En İyi Koltuk Nasıl Seçilir?

  • Tekli Koltuk / İkili Koltuk
  • Ön Sıra / Arka Sıra
  • Sağ Sıra / Sol Sıra
  • Cam Kenarı / Koridor Kenarı

Tekli Koltuk / İkili Koltuk

Günümüzde şehirler arası otobüsler genellikle 2 + 1 ya da 2 + 2 düzenini benimser. 2 + 1 düzeninde aynı sırada daha az sayıda koltuk bulunduğu için koltuklar genellikle daha geniş olur.

Otobüs Yolculuğunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler? - Otobüs Oturma Düzeni 2+1

Bu da ister tek başınıza isterseniz de bir yakınınızla seyahat edecek olun, 2 + 1 düzenindeki koltukların daha konforlu bir ulaşım sunacağı anlamına gelir.

Yalnız seyahat ettiğiniz durumlarda tekli koltukları tercih ederek koltuğunuza istediğiniz gibi kurulma rahatlığına sahip olacaksınız.

Tüm tekli koltukların aynı zamanda hem koridor kenarı hem de cam kenarı olduğunu gözden kaçırmayın. Bu sayede hem yolculuk boyunca çevrenizi seyrederek vakit geçirebilir hem de gerektiğinde kimseyi rahatsız etmek zorunda kalmadan ayağa kalkabilirsiniz.

Son olarak tekli koltukların gece yolculuklarında yanınızdaki kişiyi hareketlerinizle rahatsız etmeden uyuma imkanı sunduğunu hatırlatmak isterim.

Ön Sıra / Arka Sıra

Yolculuğunuz gündüz saatlerine denk gelecekse otobüsün en ön sırasındaki koltuklardan birisini seçerek tüm yolculuğunuzu yolu seyrederek geçirebilirsiniz.

Bu koltuklar daha fazla bacak mesafesi sunma eğilimindedir. Ayrıca bir tür hareket hastalığınız varsa ön koltuklar rahatsız edici etkileri azaltabilir.

Yolculuğunuz gece saatlerine denk gelecekse bu koltuklar ideal bir tercih olmayabilir çünkü otobüsün farları uykuya dalmanızı zorlaştırabilir.

Keyifli Bir Otobüs Yolculuğu için Püf Noktalar

Otobüsün arka sırasındaki koltuklar motordan ve yoldan kaynaklanan sarsıntının etkilerini daha fazla hissettirme eğilimindedir.

Bu nedenle özellikle de uzun gece yolculuklarında orta kapının arkasındaki sıraları tercih etmemeniz daha doğru olabilir.

Ülkemizdeki yönetmelikler gereğince 12 yaşından küçük çocukların en ön sıradaki koltuklarda seyahat edemeyeceklerini unutmayın.

Sağ Sıra / Sol Sıra

Yolculuğunuzdan önce Güneş ışınlarının yolculuk sırasında genellikle hangi taraftan vuracağını kontrol edebilirsiniz.

Yolculuğunuz gündüz saatlerine denk gelecekse bunun tersi konumu tercih ederek yolculuğunuz sırasında Güneş ışınlarından sakınabilirsiniz.

Yolculuğunuz gece saatlerine denk gelecekse tercihinizi yaparken Güneş’in doğduğu konumu dikkate almayı unutmayın. Bu sayede sabah uykunuzu bölmek zorunda kalmazsınız.

Cam Kenarı / Koridor Kenarı

Yolculuğunuzda ikili koltuklardan birisini tercih edecekseniz cam kenarı ile koridor kenarı arasında karar vermeniz gerekir.

Cam kenarını seçtiğinizde yolculuğunuzu çevrenizi seyrederek geçirebilirsiniz ancak her ayağa kalkmak istediğinizde yanınızdaki yolcunun da ayağa kalkması gerekecektir. Neyse ki bu çok sık gerekmemeli.

Koridor kenarını seçtiğinizde bacağınızın bir kısmını koridora uzatabileceğiniz için bacak alanınız daha geniş olur ve ayağa kalkmak istediğinizde başkalarını rahatsız etmeniz gerekmez ancak çevrenizi seyretmek daha zor olacaktır.

Ayrıca yolculuğunuzda Güneş ışınları sıklıkla sizin oturduğunuz tarafa vuracaksa koridor kenarını tercih ederek Güneş ışınlarına maruz kalma oranınızı azaltabileceğinizi unutmayın.

Sonuç

Otobüste koltuk seçerken dikkate almanız gereken dört farklı ayrım bulunuyor: tekli koltukta mı ikili koltukta mı, önde mi arkada mı, sağ sırada mı sol sırada mı, cam kenarında mı koridor kenarında mı oturacaksınız?

Bu seçeneklerin tümü farklı koşullara bağlı olarak diğerlerinden daha iyi olabildiğinden nihai karar size ve seyahatinizin ayrıntılarına bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır