Berlin Gezi Rehberi ile Berlin Gezilecek Yerler, Berlin Yemekleri ve Berlin En İyi Restoranlar listelerimize ulaşabilir, Berlin seyahatiniz öncesinde ve sırasında yardımcı olabilecek püf noktaları öğrenebilirsiniz.

Almanya’nın çok sayıda tarihi ve turistik alana ev sahipliği yapan başkenti Berlin, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği en popüler seyahat noktaları arasında yer almaktadır.

Berlin Hakkında

Ülke Almanya
Bölge Orta Avrupa
Resmi Dil Almanca
Para Birimi Euro (EUR)
Vize Gereksinimleri Schengen Vizesi
Şehir Nüfusu 3.574.000
İklim Okyanusal İklim (Yıllık Ort: 9.9 °C)
Zaman Dilimi UTC +1 (CET) / UTC +2 (CEST)
Trafik Akış Yönü Sağ
Telefon Kodu 030
En Yakın Havalimanı Berlin Brandenburg Havalimanı (26,3 KM)

Berlin isminin etimolojik kökeni geçmiş dönemlerde günümüzün Berlin bölgesinde yaşamakta olan Batı Slav sakinlerine dayanır ve “bataklık, bataklık içindeki kuru yer” anlamına gelen “berl” ve yer adları için kullanılan “-in” kelimesinden türemiştir.

Berlin ismi halk arasında Almancada “ayı” anlamına gelen “bär” kelimesi ile ilişkilendirilse de bu yaygın olarak kabul görmemiştir.

Müzelere ve diğer tarihi mekanlara ait ziyaret saatleri ve giriş ücretleri dönemsel olarak değişiklik gösterebilmektedir. Lütfen ziyaretiniz öncesinde resmi kaynaklardan bilgileri doğrulayınız

Berlin Gezilecek Yerler Listesi

  • Brandenburg Kapısı
  • Reichstag
  • Berliner Fernsehturm
  • Berlin Katedrali
  • Checkpoint Charlie
  • Müzeler Adası
  • East Side Gallery
  • Berlin Zafer Sütunu
  • Katledilen Avrupalı Yahudiler (Holokost) Anıtı
  • Terörün Topoğrafyası
  • Oberbaum Köprüsü
  • Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi
  • Friedrichstrasse
  • Potsdamer Platz
  • Gendarmenmarkt

Brandenburg Kapısı - Berlin Gezilecek Yerler Listesi

1- Brandenburg Kapısı

1788 – 1791 yılları arasında inşa edilen Bradenburg Kapısı, Berlin’in sembolik ve turistik yapılarından birisi olarak öne çıkmaktadır.

Şehrin oldukça merkezi bir konumunda bulunan Brandenburg Kapısı; Reichstag, Madame Tussauds ve Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı gibi pek çok önemli alana da oldukça yakın bir mesafede bulunmaktadır.

Soğuk Savaş dönemi boyunca Bradenburg Kapısı Doğu Berlin sınırlarında, Reichstag ise Batı Berlin sınırlarında bulunmuştur.

Bradenburg Kapısı günümüzde, Doğu Almanya ile Batı Almanya sınırlarının ortadan kalkmasını etkileyici bir mimari ile temsil etmektedir.

Reichstag - Berlin Gezilecek Yerler Listesi

2- Reichstag

Alman Federal Meclisi’ne ev sahipliği yapan Alman parlamento binası Reichstag, 40 metre yüksekliğindeki herkese açık seyir platformu ile 360 derece şehir manzarası sunmaktadır.

38 metre çapındaki cam kubbe de hesaba dâhil edildiğinde toplam yüksekliği 47 metre olan Reichstag’da Berlin manzarasının keyfini çıkarabilir, Federal Hükûmetin toplanma sürecini canlı olarak deneyimleyebilir ve binada yer alan sanat eserlerini inceleyebilirsiniz.

Kubbe, her gün 09:00 – 22:00 saatleri arasında ziyaretlere açıkken girişler tamamen ücretsizdir ancak önceden çevrim içi kayıt formunun doldurulması gerekir.

Berliner Fernsehturm - Berlin Gezilecek Yerler Listesi

3- Berliner Fernsehturm

Berlin manzarasının tadını çıkarmak için ziyaret edebileceğiniz konumlardan birisi de Almanya’nın en yüksek binası olan Berliner Fernsehturm (Televizyon Kulesi)’dir.

368 metre yüksekliğe sahip olan Berliner Fernsehturm o kadar uzun ki, Berlin’in neresinde olursanız olun onu görebilirsiniz.

Bu eşsiz manzaranın tadını yemek yerken çıkarmak isterseniz, gitmeden önce kubbenin içerisinde yer alan restorandan rezervasyon yapmayı unutmayın.

Berliner Fernsehturm, her gün 09:00 – 23:00 saatleri arasında ziyaretlere açıkken kişi başı giriş ücreti yetişkinler için 20,50€, çocuklar için 10,50€ olarak belirlenmiştir.

Fiyatlara herhangi bir yeme – içme ücreti dâhil değildir ve restoranlar için ayrıca rezervasyon alınması gerekir.

4- Berlin Katedrali

Almanya’daki en büyük protestan kilisesi olan Berlin Katedrali; 98 metre yüksekliğe, ihtişamlı kulelere ve devasa bir kubbeye sahiptir.

1905 yılında tamamlanan Berlin Katedrali, 1944 yılında bombalanarak ağır şekilde hasar aldı. 1975 yılında restore edilen kilise, bazı değişikliklerle birlikte günümüzde varlığını korumaya devam ediyor.

Katedral, Berlin’in en popüler turistik mekanlarından birisidir ve hâlâ vaazlar ve devlet törenleri gibi amaçlarla kulllanılmaktadır.

Berlin Katedrali’ni ziyaret etmek için bir giriş ücreti ödemek gerekmektedir çünkü kilise kendini finanse etmek zorundadır.

Berlin Katedrali, her gün 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaretlere açıkken kişi başı giriş ücreti yetişkinler için 9,00€’dur.

5- Checkpoint Charlie

Soğuk Savaş döneminde Berlin’in Doğu – Batı bölgeleri arasında geçiş noktası olan Checkpoint Charlie (Charlie Kontrol Noktası), 1961 yılından 1990 yılına kadar aktif olarak kullanılmıştır.

Esasında küçük bir alan olan Checkpoint Charlie, yine de Soğuk Savaş dönemini yansıtan yapısı ile Berlin ziyaretiniz sırasında görülmeye değer konumlardan birisidir.

Checkpoint Charlie için herhangi bir ziyaret ücreti ödemeniz gerekmemektedir ancak hemen bitişiğindeki Wall Museum’u ziyaret etmek isterseniz 14,50€ giriş ücreti bulunmaktadır.

Müzeler Adası - Berlin Gezilecek Yerler Listesi

6- Müzeler Adası

Müzeler Adası, Berlin’de bulunan ve beş farklı müzeden (Das Alte Museum, Das Neue Museum, Die Alte Nationalgalerie, Das Pergamonmuseum ve Das Bode-Museum) oluşan bir adadır.

Özellikle de kültürel bir seyahatte bulunuyorsanız ve sanatsal / tarihsel ögelerle yakından ilgileniyorsanız Müzeler Adası’nı ziyaret etmenizi öneririz.

Her bir müzenin giriş ücretlendirmesi farklı olmakla birlikte dilerseniz tüm müzelerde geçerli bir kombine bilet satın alabilirsiniz.

Müzeler genellikle oldukça yoğun oldukları için her bir ayrıntıyı didik didik etmek istiyorsanız ziyaretinizi birkaç güne bölmeniz yararlı olabilir.

  • Das Alte Museum (Eski Müze): Antika, Büst, Heykel Koleksiyonları
  • Das Neue Museum (Yeni Müze): Mısır Müzesi ve Papirüs Koleksiyonları
  • Die Alte Nationalgalerie (Eski Ulusal Galeri): Tablolar
  • Das Pergamonmuseum (Bergama Müzesi)
  • Das Bode-Museum (Bode Müzesi): Heykel Koleksiyonları, Bizans Sanatları, Madeni Para Dolapları

Müzeler Adası’ndaki müze giriş ücretleri müzeye bağlı olarak yetişkinler için 10,00€ – 12,00€ ve çocuklar için 5,00€ – 6,00€ aralığındadır.

Tüm müzelere giriş yapabilmenizi sağlayan kombine bilet 19,00€ / 9,50€, üç günlük müze kartı ise 29,00€’dur.

7- East Side Gallery

Berlin Duvarı’nın ayakta kalan en büyük bölümü olan ve dünyanın en uzun açık hava galerisi unvanını elinde bulunduran East Side Gallery (Doğu Yakası Galerisi), Soğuk Savaş döneminden kalma eserlerden birisidir.

90’lı yıllarda, Batı – Doğu arasındaki sınır düzenlemeleri sona erdikten sonra, Berlin Duvarı’nın bu bölümüne şehir manzarasına katkı sağlamak amacıyla özel bir rol verildi.

Dünyanın dört bir yanındaki yaklaşık yüz sanatçı tarafından duvarın ayakta kalan kısımlarına ayrı ayrı eserler çizildi

Buna karşın East Side Gallery’nin çağdaş bir simge olarak korunması mı yoksa yıkılması mı gerektiği konusu sık sık gündeme gelmektedir.

8- Berlin Zafer Sütunu

İkinci Schleswig-Holstein Savaşı’nda Danimarka’ya karşı kazanılan Prusya zaferini simgeleyen Berlin Zafer Sütunu, Berlin’in ikonik anıtlarından birisidir.

Başlangıçta Danimarka zaferine ithafen tasarlanan anıt, inşa sırasında Avusturya ve Fransa zaferlerinin de elde edilmesi ile her üç savaşa da ithaf edildi.

Friedrich Drake tarafından tasarlanan 35 ton ağırlığındaki figür; defne çelengi, demir haç ve kartal miğferi gibi ayrıntılar barındırmaktadır.

Ziyaretçiler, Berlin Zafer Sütunu’nun gözetleme bölümüne çıkış yapabilirler. Ayrıca zemin katta bazı minyatür koleksiyon parçaları da bulunmaktadır.

Berlin Zafer Sütunu, hafta içi her gün 09:30 – 18:30, hafta sonu ise 09:30 – 19:00 saatleri arasında ziyaretlere açıkken kişi başı giriş ücreti yetişkinler için 3,00€ olarak belirlenmiştir.

Katledilen Avrupalı Yahudiler (Holokost) Anıtı - Berlin Gezilecek Yerler Listesi

9- Katledilen Avrupalı Yahudiler (Holokost) Anıtı

Potsdamer Platz’dan Ebertstraße yönüne, Brandenburg Kapısı’na doğru yürürseniz yalnızca Tiergarten’i geçmekle kalmaz, aynı zamanda kendinizi Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı’nın 2.711 adet beton taşının önünde bulursunuz.

Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı aynı zamanda Holokost Anıtı olarak da bilinir.

2005 yılında açılış töreni gerçekleştirilen Holokost Anıtı, toplamda 19.000 metrekarelik bir alana yayılmış olan 2.711 adet beton bloktan oluşur. Bu bloklar stel olarak da bilinir.

Seyrek aralıklarla konumlandırılmış olan gri beton bloklar bir tür tabut izlenimi vermektedir. Blokların üzerinde Yahudi geleneklerine yönelik bilgiler de yer almaktadır.

Bu alanın katledilen Yahudilere yönelik bir anıt olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle ziyaretçilerin sessiz olmaları ve saygılı davranmaları beklenir. Ayrıca stellerin üzerinde oturulması hoş karşılanmaz.

Holokost Anıtı, pazartesi hariç her gün 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaretlere açıkken girişler ücretsizdir.

10- Terörün Topoğrafyası

Terörün Topoğrafyası, Berlin’deki popüler bir kapalı tarih müzesidir. 1933 ila 1945 yılları arasındaki Nazi zulmünün ve terörünün başlıca araçlarını ve dokümanlarını içeren müze, Nazi döneminin acımasız uygulamalarını ve kararlarını gözler önüne sermektedir.

Müze yalnızca Almanya’nın değil, benzer dönemdeki diğer Avrupa ülkelerinin terör uygulamalarını da gözler önüne sermektedir.

Terörün Topoğrafyası, her gün 10:00 – 20:00 saatleri arasında ziyaretlere açıkken girişler tamamen ücretsizdir.

11- Oberbaum Köprüsü

Berlin’i eğlence amaçlı ziyaret ediyorsanız eğlence tutkunlarının ve sokak müzisyenlerinin popüler lokasyonu olan Oberbaum Köprüsü’nü de ziyaret edebilirsiniz.

Yapımı 1894 yılında tamamlanan Oberbaum Köprüsü, Berlin’deki en popüler lokasyonlardan birisidir ve gece hayatına yönelik çok sayıda mekana oldukça yakındır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkün;

Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi - Berlin Gezilecek Yerler Listesi

12- Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi

1891 yılında inşasına başlanan ve 1943 yılında bombalanarak ağır hasar gören Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi, bir tür anıt olarak o günkü hâli ile sergilenmektedir.

Başlangıçta neo-romanesk mimari ile tasarlanan kilisenin yıkılan duvarları emniyete alınmış ve bir barış anıtı olarak korunmuştur.

Breitscheidplatz’a yapılan saldırıda hayatını kaybedenler için yapılan anıt da Kaiser Wilhelm Kilisesi’nde bulunmaktadır.

13- Friedrichstrasse

Berlin seyahatinizin bir kısmını alışveriş yaparak geçirmek isterseniz tercih edebileceğiniz caddelerden birisi Friedrichstrasse’dir.

3,3 kilometre uzunluğundaki cadde çok sayıda küresel mağazaya, restorana ve kafeye ev sahipliği yapmaktadır.

Ayrıca caddenin artık araç trafiğine kapatıldığını belirtmek isterim. Bu nedenle onu gerçek bir alışveriş caddesi olarak tanımlamak hatalı olmayacaktır.

14- Potsdamer Platz

Berlin’in büyük şehir silüetini yansıtan ve çok sayıda eğlence, alışveriş ve yeme – içme mekanına ev sahipliği yapan Potsdamer Meydanı, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan, İngiliz ve Sovyet topraklarının buluşma noktası olup girilmesi yasak bir bölge idi.

Berlin Duvarı’nın yıkılması sonrasında bölge yeniden inşa edildi ve bir cazibe merkezi hâline getirmek için çalışmalar yürütüldü.

Günümüzde Potsdamer Platz, tıpkı büyük bir Amerikan şehrinden alıntılanmış gibi görünen gelişmiş bir meydan olarak kabul ediliyor.

15- Gendarmenmarkt

Friedrichstrasse’nin birkaç adım uzaklığında bulunan Gendarmenmarkt, Berlin’in en popüler meydanlarından birisidir.

Özellikle de kış aylarında kurulan Noel pazarları ile bilinen Gendarmenmarkt, ihtişamlı binalara ev sahipliği yapmaktadır.

Bölgede Alman Katedrali, Fransız Katedrali ve konser salonu gibi çeşitli lokasyonlar da bulunmaktadır.

Berlin Yemekleri Neler? Berlin’de Ne Yenir?

  • Sauerbraten
  • Geleneksel Alman Patates Salatası
  • Bratwurst
  • Labskaus
  • Brezeln
  • Bratkartoffeln
  • Döner
  • Rouladen
  • Käsespätzle
  • Kartoffelknödel
  • Maultaschen
  • Bauernbrot
  • Kara Orman Pastası
  • Apfelstrudel
  • Spaghettieis

Almanya’da kahvaltı genellikle ekmek, tost, tereyağlı veya margarinli ekmek dilimleri, şarküteri ürünleri, peynir, reçel (marmelat), bal ve tipik olarak haşlanmış yumurtadan oluşur.

Almanlar genellikle kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinden oluşan üç öğünde beslenirler ve ana öğün, öğle yemeği olarak kabul edilir.

Bu bakımdan akşam yemeği genellikle daha küçük bir öğünden oluşur. Yine de bu alışkanlıkların bölgesel olarak değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.

Almanlar, İngilizlerin beş çayına benzeyen “Kahve ve Kek” anlamına gelen “Kaffee und Kuchen” isimli bir ara öğüne de sahiptir.

Tatlılar genellikle taze meyvelerden yapılır. Ayrıca alkolsüz içecekler arasında kahve, alkollü içecekler arasında ise bira çok yaygındır.

Sauerbraten - Berlin Yemekleri Neler? Berlin’de Ne Yenir?

1- Sauerbraten

Sauerbraten, Berlin’deki çoğu geleneksel restoranın menüsünde görebileceğiniz ulusal bir Alman et yemeğidir.

Genellikle bir dilim at, dana veya geyik eti; sirke, baharat ve şarap karışımında marine edilir ve kavrulmadan birkaç gün önce dinlenmeye bırakılır.

Sauerbraten geleneksel olarak haşlanmış patates ve kırmızı lahana ile servis edilmektedir ancak sunum restorandan restorana bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

2- Geleneksel Alman Patates Salatası

Patates Salatası dünyanın pek çok yerinde tüketilen bir yemek çeşidi olsa da temellerinin Almanlara dayandığı düşünülmektedir.

Geleneksel bir Alman yemeği olan patates salatası; patates, soğan ve mayonez ile yapılır ve bazen sahanda yumurta veya tavuk eti ile servis edilir.

Alışageldiğinizden farklı bir patates salatası denemek isterseniz, Alman usulü patates salatasını denemek isteyebilirsiniz.

3- Bratwurst

Almanların sıklıkla tükettiği bir diğer yemek ise bratwurst’tur. Bratwurst, sosis ve lahana turşusu ile servis edilir.

Sosisler genellikle kıyma, dana eti veya sığır etinden yapılır. Daha sonrasında tavada kızartılır veya kavrulur. Ardından lahana turşusu veya patates kızartması ile servis edilir.

Labskaus - Berlin Yemekleri Neler? Berlin’de Ne Yenir?

4- Labskaus

Labskaus, Alman denizciler tarafından geliştirilen bir et yemeğidir. Öncelikle tuzlanmış dana eti, soğan ve patates bir arada toplanır ve püre hâline getirilir. Ardından salatalık turşusu ve pancar turşusu gibi diğer malzemelerle birleştirilir.

Ardından yanına ve / veya üzerine yumurta, balık eti, meze ve salatalık gibi çeşitli malzemeler eklenebilir.

5- Brezeln

Alman simidi olan brezeln (veya brezel) buğday hamurundan yapılmış ve düğümlenerek pişirilmiş simit benzeri bir hamur işidir.

Brezeln, yumuşak bir yapıya sahiptir ve genellikle üzerine tuz serpilir. Ardından dilerseniz sade şekilde dilerseniz de peynire, tarçına veya şekerli soslara batırılarak tüketilebilir.

6- Bratkartoffeln

Bratkartoffeln, kelime anlamı itibarıyla patates kızartması anlamına gelir ancak Alman Kızartması olarak da bilinir.

Başlangıçta doğranmış patatesler, domuz pastırması ve soğan ile birleştirilir ve tereyağında kızartılır. Bazıları patatesi sahanda yumurta veya hafif bir salata ile tüketmeyi de tercih eder.

Döner - Berlin Yemekleri Neler? Berlin’de Ne Yenir?

7- Döner

Türkler tarafından Almanya’ya götürülen döner, Almanlar tarafından sıklıkla tüketilen yemekler arasında yer almaktadır.

Türkiye’deki dönerlerde sebze oranı daha az olsa da Almanya’daki dönerler genellikle daha fazla oranda sebze içerir.

Hatta vegan ve vejeteryan döner seçenekleri de Almanya’da giderek artan oranda yaygın hale gelmektedir.

Berlin’e gittiğinizde özellikle de kutu döner seçenekleri denemek isteyebilirsiniz çünkü bunlar kentte oldukça popülerdir.

8- Rouladen

Rouladen, ince şekilde dilimenmiş sığır eti veya dana eti ile sarılmış domuz pastırması, soğan, hardal ve turşu içerir. Ardından lezzeti zenginleştirmek için kırmızı şarapla kavrulur.

Rouladen, Polonya’da ve Çek Cumhuriyeti’nde de popüler olsa da bir Alman yemeğidir. Genellikle akşam yemeğinde tüketilir ve patates püresi veya patates köftesi ile servis edilir.

9- Käsespätzle

Almanların özellikle de bira içerken tükettikleri Käsespätzle, özünde bir tür makarnadır ancak malzeme ve hazırlanma yöntemi açısından çeşitli farklılıklar içerir.

Garnitür olarak da kullanılan Käsespätzle, bir ana öğünden ziyade yardımcı yemek olarak kabul edilebilir.

Kartoffelknödel - Berlin Yemekleri Neler? Berlin’de Ne Yenir?

10- Kartoffelknödel

Almanların pek çok yemeği patates içerirken Kartoffelknödel, kelime anlamı itibarıyla Patates Köftesi anlamına gelir.

Yani bu haşlanan köftelerin temeli patatese dayanır ancak dilediğiniz baharatları ve sosları ekleyerek onları daha zengin hâle getirebilirsiniz.

11- Maultaschen

Maultaschen, patatesten bir süre için uzaklaşmak istediğinizde tercih edebileceğiniz etli bir mantı türüdür.

Esasında bir makarna tabakasının içine doldurulmuş olan çeşitli malzemelerden yapılan Maultaschen, dilerseniz kıyma ile dilerseniz de sosis gibi tütsülenmiş etlerle yapılabilir.

12- Bauernbrot

Berlin’de kahvaltı yapıyorsanız yüksek doyuruculuğa sahip olan bauernbrot isimli ekmek çeşidine de göz atmalısınız.

Bauernbrot, çavdar unu ile rezene ve kimyon gibi baharatları içeren özel bir ekmek baharatı kombinasyonundan yapılır.

Kara Orman Pastası - Berlin Yemekleri Neler? Berlin’de Ne Yenir?

13- Kara Orman Pastası

Almanların popüler tatlılarından birisi olan kara orman pastası, otantik bir Alman tatlı çeşidi olarak öne çıkmaktadır.

Kek, çikolatalı pandispanya katmanları ve çırpılmış krema ile yapılır. Genellikle vişne sosu ile servis edilir.

14- Apfelstrudel

Apfelstrudel, elma dolgulu bir hamur işi tatlısıdır. Hamur, elma ve çeşitli baharatlarla süslenir ve ardından pişirilir.

Apfelstrudel genellikle krema, pudra şekeri veya vanilyalı dondurma ile servis edilir ancak kendi başına da tüketilebilir.

15- Spaghettieis

Spaghettieis, Almanların modern tatlılarından birisidir ancak İtalyan makarnası olan spagetti ile karıştırılmaması gerekir.

Spaghettieis, bir tür dondurmadır ancak dondurma eziciden geçirildiği için görüntüsü spagettiye benzer.

Daha sonrasında üstüne çilek sosu eklenir ve ortaya çıkan nihai görüntü domates soslu beyaz spagetti gibidir.

Berlin En İyi Restoranlar Listesi

  • Buschbeck’s Restaurant
  • Kurpfalz-Weinstuben
  • tulus lotrek
  • Pinch
  • Rausch Schokoladen-Café
  • Mustafa’s Gemüse Kebab

Buschbeck's Restaurant - Berlin En İyi Restoranlar Listesi

1- Buschbeck’s Restaurant

  • Google İşletme Puanı: 4,7 / 5,0 (228)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (358)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasında

Buschbeck’s Restaurant, her gün değişen menüsü ile Berlin’in yerel lezzetlerini denemek için tercih edebileceğiniz butik restoranlardan birisi.

Restoran küçük bir alana sahip olduğu için ziyaret etmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca günün yemeklerini, yemek ücretlerini ve güne ait çalışma saatlerini de resmi internet sitesi üzerinden görüntülemeniz mümkün olacaktır.

2- Kurpfalz-Weinstuben

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (410)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (629)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasının Üzerinde

Alman mutfağının klasik ve modern lezzetlerini tatmak için denemek isteyebileceğiniz bir diğer restoran ise Kurpfalz-Weinstuben.

Kurpfalz-Weinstuben, hem yemekleri hem de her damak tadına hitap eden çok sayıda şaraptan oluşan geniş şarap listesi ile dikkatleri çekmeyi başarıyor.

tulus lotrek - Berlin En İyi Restoranlar Listesi

3- tulus lotrek

  • Google İşletme Puanı: 4,8 / 5,0 (366)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (170)
  • Derecelendirme: 1 Michelin Yıldızı
  • Fiyatlandırma: Yüksek Fiyatlı

Berlin ziyaretinizin bir bölümünde Berlin’in yüksek kaliteli restoranlarına göz atmak isterseniz, 1 Michelin Yıldızı ile derecelendirilmiş olan tulus lotrek’e şans vermek isteyebilirsiniz.

Genellikle tadım amaçlı olan küçük porsiyonlardan oluşan tadım menüleri, alanında ödüllü şeflerin ortaya çıkardıkları lezzetleri deneyimleyebilmenizi sağlıyor.

4- Pinch

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (410)
  • Tripadvisor Puanı: 5,0 / 5,0 (114)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasında

Kahvaltı, güne güzel bir şekilde başlamanın anahtarıdır. Berlin’de kahvaltı yapabileceğiniz pek çok yer bulunuyor ancak Pinch, fiyat ve performans dengesi açısından öne çıkan seçeneklerden birisi.

Esasında ana öğünler için de tercih edebileceğiniz Pinch, başta kruvasan, pancake, waffle ve sandviç gibi seçeneklerle sabah sıkı bir kahvaltı yapabilmenize de olanak tanıyor.

Rausch Schokoladen-Café - Berlin En İyi Restoranlar Listesi

5- Rausch Schokoladen-Café

  • Google İşletme Puanı: 4,6 / 5,0 (7.270)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (2.605)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasının Üzerinde

Rausch Schokoladen-Café, Berlin’deki popüler bir çikolata dükkanı ve oldukça dikkat çekici ve otantik bir iç mekan tasarımına sahip.

Rausch Schokoladen-Café; kendi çikolatasını, kendi işlettiği tarlalardaki kendi kakaosundan üretiyor ve bu sayede kalite dengesini başarılı bir şekilde koruyabiliyor.

Dilerseniz paketli olarak çikolata satın alabileceğiniz Rausch Schokoladen-Café, aynı zamanda pasta benzeri tatlı seçeneklerine de sahip.

6- Mustafa’s Gemüse Kebab

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (16.178)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (4.521)
  • Fiyatlandırma: Berlin Ortalamasında

Berlin’in en popüler dönercisi olan Mustafa’s Gemüse Kebab, küçük bir alanda hizmet veren ancak sürekli uzun kuyruklara sahip olan bir dönerci.

Mustafa’s, fırından yeni çıkmış olan ekmeği ev yağımı yoğurt, sarımsak ve acı soslarla buluşturuyor ve tavuk etinin üzerine patates ve havuç gibi kızartılmış sebzeleri serpiyor. Son olarak üzerine bazı baharatlar ekleniyor.

Ancak Mustafa’s Gemüse Kebab’ın önünde sıranın bazen çok uzun sürdüğünü belirtmek gerekiyor. Öyle ki genellikle 30 ila 90 dakika arasında sıra beklemeniz gerekebiliyor.

Bu nedenle aceleniz varsa ve bir tür hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız bu ayrıntıyı göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır