Barselona Gezi Rehberi ile Barselona Gezilecek Yerler, Barselona Yemekleri ve Barselona En İyi Restoranlar listelerimize ulaşabilir, Barselona seyahatiniz öncesinde ve sırasında yardımcı olabilecek püf noktaları öğrenebilirsiniz.

Barselona, İspanya’nın 2 en büyük şehri olmasına karşın dünyada en çok ziyaret edilen şehirlerden biridir. Neredeyse 2500 yıllık tarihe ev sahipliği yapan Barselona, yıllar boyunca kültürü, mimarisi, kendine özgü şehir yapısı ile turistlerin dikkatini çekiyor.

Barselona Gezi Rehberi

Barselona Hakkında

Ülke İspanya
Bölge Güney-Batı Avrupa
Resmi Dil İspanyolca
Para Birimi Euro (EUR)
Vize Gereksinimleri Schengen Vizesi
Şehir Nüfusu 5,687,000
İklim Akdeniz İklimi (Yıllık Ort: 15.1 °C)
Zaman Dilimi UTC +1 (CET) / UTC +2 (CEST)
Trafik Akış Yönü Sağ
Telefon Kodu 034
En Yakın Havalimanı Aeroport de Barcelona (26,3 KM)

Bu özel şehir, turistik anlamda hem Avrupa’da hem de dünyada dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer alıyor.

Barselona’nın şehir mimarisinin kendine has olmasındaki en büyük etken, büyük mimar Gaudi’nin şehirdeki binaları modern usul ile tasarlaması. Hatta şehirle ilgili en çok dikkat çeken detaylardan biri ise binaların köşeli olmaması.

Ayrıca, sıradan bir şehir değil aynı zamanda bir başkenttir. Yıllardan beri Katalanların yönetim merkezi olan bu şehir Katalonya özerk bölgesinin başkentidir. Aynı zamanda Avrupa’nın en işlek limanları arasında yer alıyor.

Barselona Gezilecek Yerler Listesi

  • La Rambla Caddesi
  • Barri Gothic (Gothic Quarter)
  • Mercat de La Boqueria
  • Plaça Reial
  • Plaça de Catalunya
  • Marina Port Vell
  • Plaça d’Espanya
  • Barceloneta Plajı (Playa de Barceloneta)
  • Poble Espanyol
  • Tibidabo Tepesi
  • Sagrada Familia
  • Park Güell
  • Nou Camp Stadyumu ve Barcelona FC Museum
  • Casa Mila (La Pedrera)
  • Casa Batllo
  • Barselona Katedrali (Catedral de Barcelona)
  • Kristof Kolomb Heykeli
  • Santa Maria del Mar Bazilikası
  • Picasso Müzesi
  • Arc de Triomf
  • Katalan Ulusal Sanat Müzesi
  • Magic Fountain of Montjuic (Font Magica)
  • Park Güell
  • Parc de la Ciutadella

La Rambla Caddesi - Barselona Gezilecek Yerler

La Rambla Caddesi

La Rambla Caddesi, Barselona’nın en işlek caddesi ve şehre gidenlerin Barselona ruhunun en iyi yaşayabileceği yerlerden.

La Rambla Caddesi’nde yürürken cadde içerisinde küçük şirin tezgah ve dükkanlar göreceksiniz. Cadde içerisinde yürürken değişik gösteriler yapanlara, heykel şekline bürünmüş kişilere ya da akrobatik hareketler yapanlara rastlayabilirsiniz.

Caddenin sağında ve solunda ise sizleri restoranlar, kafeler, barlar ve dükkanlar karşılıyor. Cadde mutlaka gidilmesi gereken, oldukça güzel ve renkli bir yer olmasına karşın cebinizdeki materyallere dikkat ediniz.

Barri Gotic (Gothic Quarter)

Barri Gotic, hem Barselona hem de Katalonya tarihini gözler önüne seren şehrin en eski bölgelerinden.

Burası ortaçağ Katalonya’sını incelemeniz için en ideal alanlarından. Barselona Katedral’inden, eski arnavutluk kaldırımlarına, labirent gibi sokaklarına, Katalonya Generallik Sarayı’na kadar birçok önemli eser burada yer alıyor. Ayrıca, Ortaçağ Yahudi mahallesi ve eski dönemlerden kalan Sinagog’da bulunuyor.

Mercat de La Boqueria

Mercat de La Boqueria Barselona’ya giden kişilerin görmesi gereken yerler arasında.  Mercat de La Boqueria, Barselona bölgesinde bulunan et ve balıklardan, sebze meyvelere kadar her şeyin bulunduğu devasa bir pazar yeridir.

Burada ejder meyvesi gibi ülkemizde az bulunan ve pahalı olan meyveleri oldukça ucuz fiyata deneyebilirsiniz. Ayrıca, Barselona’nın yeme-içme kültürüne dair genel bir keşif yapabilirsiniz.

Plaça Reial - Barselona Gezilecek Yerler

Plaça Reial

Barselona’nın önemli meydanlarından birisi olan Plaça Reial meydanını saran görkemli bir bina ve ortasında oldukça şık bir avlu bulunuyor.

Binanın çevresinde toplanmış restoran ve kafeler ile meydan gece gündüz canlı bir atmosfere sahip.

Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya, tam anlamıyla şehrin merkez meydanıdır. Meydan şehrin tam ortasında bulunuyor ve her yere ulaşımın oldukça kolay olduğu bir yer.

Buradan ulaşım sadece yaya olarak değil otobüs ve metro hatları ile de oldukça kolaydır çünkü bu noktadan birçok ulaşım aracı hareket ediyor.

Ayrıca, meydan işlek olmasının dışında Barselona mimarilerinin genel hatları ile incelenebileceği bir noktada bulunuyor.

(Marina) Port Vell

Port Vell, La Rambla Caddesi’nin denize olan çıkışına oldukça yakında bulunan bir marina fakat burayı özel kılan marinanın karşısında bulunan liman binasıdır.

Binanın içi normal bir AVM şeklinde kullanılsa da hem liman hem de bina görülmeye değer yerler arasındadır.

Plaça d’Espanya

Plaça d’Espanya, Barselona’da bulunan en önemli meydanlar arasında olup şehrin en önemli ana caddelerinin kesiştiği yerlerdendir.

Meydan ana yolların ortasında bulunduğu devasa bir meydan olmanın yanında çevresindeki estetik yapılarla ön plana çıkıyor.

Katalan Ulusal Sanat Müzesi ve Font Magica bu meydana oldukça yakındır.

Barceloneta Plajı (Playa de Barceloneta) - Barselona Gezilecek Yerler

Barceloneta Plajı (Playa de Barceloneta)

Barselona’nın en ünlü plajı olan Barceloneta gidilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.  Kumsal uçsuz bucaksız bir alana yayılıyor.

Plajda eşyalara dikkat edilmesi önerilir.

Poble Espanyol

Poble espanyol, İspanyol-Katalan ruhunun sonuna kadar hissedildiği yerler arasında. İçerisinde 116 yapı bulunan açık hava müzesidir.

Yine de vaktiniz kısıtlıysa öncelikli olarak şehri turlamanızı daha iyi olabilir.

Tibidabo Tepesi

Tibidabo Tepesi Barselona’yı bütün hatları ile birlikte yukarıdan izlemek isterseniz gitmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Özellikle günü batırabileceğiniz alternatif bir yer.

Yine de şehrin çok uzağında yer aldığını söylemekte fayda var daha şehir içerisinde göreceğiniz yer varsa önce oraları gezebilirsiniz.

La Sagrada Familia - Barselona Gezilecek Yerler

La Sagrada Familia

Dünyanın en ünlü bazilikalarından olan Sagrada Familia, Barselona’nın simgesi ve şehrin en önemli eserlerinin başında gelir. Katalanların en önemli mimarı Gaudi’nin en büyük eseri olarak gösterilen La Sagrada Familia UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Gaudi’nin ölümü üzerine inşaatı tamamlanamayan La Sagrada Familia hala inşa ediliyor. Halen bitmemesinin sebebi Gaudi’nin mimari planının tam anlamıyla çözülememesi.

Gaudi’nin hayatını adamış olduğu bu şaheser, herkesin ziyaretine açıktır ve Barselona’da bulunan en turistik simgedir.

Nou Camp Stadyumu ve FC Barcelona Müzesi

Futbol tutkunlarının bildiği üzere Nou Camp dünyanın en ünlü takımlarından olan FC Barcelona’nın stadyumu. Stadyumun yanında ise Barselona futboluna ilişkin bir müze bulunuyor.

FC Barcelona’nın sadece alışveriş mağazası bile oldukça büyüktür.

Casa Mila (La Pedrera)

Casa Mila, Gaudi tarafından tasarlanan ve değişik bir şekle sahip olan binalar arasında yer alıyor. İçerisinde de ücret karşılığı girebiliyor fakat aşırı sanata ve mimariye düşkünlüğünüz yoksa veya özel bir inceleme yapmayacaksanız girmenize gerekmiyor.

Casa Batllo

Casa Batllo, Gaudi’ye ait değişik mimariye sahip olan yapılardan bir diğeridir. Çoğunlukla mavi ve biraz da koyu sarı camların bulunduğu ve oldukça ilginç bir dekorasyona sahiptir.

Barselona Katedrali (Catedral de Barcelona) - Barselona Gezilecek Yerler

Barselona Katedrali (Catedral de Barcelona)

Barselona Katedrali, Barselona’nın gotik bölgesinde olan eski ve etkileyici bir binadır. Gotik bölgesindeki en önemli eserler arasında yer alıyor.

Kristof Kolomb Heykeli

La Rambla Caddesi’nin bitiminde bulunan bu heykel Kristof Kolomb’un ilk anısına dikilmiştir. Kristof Kolomb heykeli parmağı ile ayrılış yönü olan Mallorca’yı işaret ediyor. Diğer elinde ise  deniz haritasını tutuyor.

Santa Maria del Mar Bazilikası

Santa Maria del Mar Bazilikası, Barselona’da yer alan eski tarihlerde yapılan kiliselerden biridir. Bazilikanın dış tasarımı ortaçağı yansıttığı gibi iç kısmı da oldukça görkemli bir şekilde tasarlanmış.

Dış bölümünde ise restoranlar ve oturma yerleri bulunuyor.

Picasso Müzesi - Barselona Gezilecek Yerler

Picasso Müzesi

Barselona’daki Picasso Müzesi’ni özel kılan detaylardan biri ise Pablo Picasso hayatta iken adına açılmış olması ve tarihte açılan ilk Picasso müzesi olması.

Bu müzede toplamda 3.500’den fazla eser bulunuyor. Yine de aşırı sanat düşkünü değilseniz, Barselona’daki kısıtlı zamanınızı şehir içerisinde harcayabilirsiniz.

Arc de Triomf (Triomf Kemeri)

Arc de Triomf, Barselona’nın en büyük şehir parkı Parc de la Ciutadella’nın girişine dikilmiş bir zafer anıtıdır. Barselona’da yapılmış olan Dünya Sergisine katılanlara duyduğu saygıyı ifade etmek için dikilmiştir.

Katalan Ulusal Sanat Müzesi (Museu Nacional d’Art de Catalunya)

Katalan Ulusal Sanat Müzesi, Katalan sanatına ilişkin eserlerin yer aldığı bir müzedir ve çoğunluk 12. yüzyılda yapılmış eserler yer alıyor.

Müzenin içine girmeseniz bile görkemli binasını dışarıdan görmelisiniz.

Font Magica (Magic Fountain of Montjuic) - Barselona Gezilecek Yerler

Font Magica (Magic Fountain of Montjuic)

Font Magica, sihirli çeşme anlamına geliyor. Oldukça görkemli olan bu avlu içerisindeki ışıklar la görsel bir şölen yaratmasının yanında 30 müzikal eser eşliğinde güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Yine de siz gitmeden önce etkinliğin zaman ve saatini araştırın.

Park Güell

Park Güell, La Sagrada Familia’dan sonra Barselona’nın en sık ziyaret edilen yeridir ve tarihi bir park yeri olarak işlev görüyor.

Kısa tarihine bakılırsa, dönemin Katalan zenginlerinden olan Eusebi Güell, Katalan modernizmi ile tasarlanmış olan bir site inşa ettirmek için ünlü mimar Gaudi ile anlaşıyor. 1900 yılında inşası başlayan sitenin inşası 1914 yılında yarım bırakılıyor.

1920 yılında halka açılması ile birlikte turistik bir alan haline geliyor. Şimdi ise UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunuyor.

Ciutadella Parkı (Parc de la Ciutadella)

Ciutadella Parkı, şehrin en büyük parkıdır. Şehir içerisinde gezip yorulduysanız burada dinlenebilirsiniz.

Barselona Yemekleri Neler? Barselona’da Ne Yenir?

  • Tapas
  • Paella
  • Arros Negre
  • Pa Amb Tomaquet
  • Samfaina
  • Escalivada
  • Faves Ofegades
  • Esqueixada
  • İspanyol Omleti
  • Crema Catalana
  • Churros
  • Sangria
  • Cava

Tapas - Barselona Yemekleri

Tapas

İspanya’da yemek kültürü denildiği zaman akla ilk gelen yiyecek muhtemelen tapastır. Tapas, İspanyollara ait ön atıştırmalık ve mezelere deniliyor ve İspanyol mutfağında bir sürü çeşidi bulunuyor.

Paella

Paella içerisinde mideye karides gibi deniz ürünlerinin içerisinde bulunan bir pilavdır. İspanyol mutfağına ait en bilinen yemeklerin başında geliyor.

Arros Negre

Arros Negre, paellanın siyah versiyonu fakat bazı restoranlarda paella gibi servis edilebiliyor. Pirincin siyah olması için mürekkep balığı ya da kalamarın mürekkebi kullanılıyor.

Pa Amb Tomaquet - Barselona Yemekleri

Pa Amb Tomaquet

Katalanların geleneksel atıştırmalığıdır. Bir çeşit tapas olarak kabul edilebilecek bu ekmek genellikle yemeğin yanında servis edilir.

Kızarmış bir tost ekmeğinin üzerine sarımsak, zeytinyağı, tuz ve domates sürülerek hazırlanır. Sonrasında üstüne istenildiği takdirde peynir, jambon türevleri eklenebilir.

Samfaina

Samfaina, Katalan kökenli İspanyol yemekleri arasında yer alıyor. Patlıcan, domates, biber ve soğan türevlerinin kızartılması ile yapılır. Normalde yemeğin yanına bir çeşit sos veya tapas olarak servis edilse de tek başına bir yemek olarak da sipariş edilebilir.

Escalivada

Escalivada, Samfaina’daki malzemelerin közlenmiş versiyonudur. Közlenmiş soğan, patlıcan, biber ve türevlerinin servis edilmesi ile hazırlanır.

Faves Ofegades

İçerisinde domuz pastırması ve fasulye, soğan, sarımsak , kekik gibi çeşitli baharat ve sebzelerin bulunduğu bir yemektir. Domuz eti yemiyorsanız bunu restorana bildirebilirsiniz.

Esqueixada - Barselona Yemekleri

Esqueixada

Esqueixada çiğ ve rendelenmiş morina balığının; zeytinyağı, tuz, soğan, zeytin, biber ile hazırlandığı bir çeşit Katalan salatasıdır.

İspanyol Omleti (Tortilla de Patatas)

İspanyol Omleti soğan ve patatesle yapılan bir omlet çeşididir.

Crema Catalana

Süt ve portakalın ana malzemesi olduğu bu tatlı bir çeşit portakallı muhallebidir.

Churros - Barselona Yemekleri

Churros

Churros, İspanya ve Portekiz kökenli bir tatlı olup kızartılmış un ile yapılır. Kızartılmış şekerli un ise çikolata sosu ile servis edilir.

Cava

Cava bir İspanyol şarabıdır. Cava’yı özel kılan ise köpüklü bir şarap olmasıdır fakat bu köpüklü şarap tam anlamıyla şampanya değildir.

Sangria - Barselona Yemekleri

Sangria

Sangria, kırmızı şarapla yapılan içerisinde birçok içeceğin ve malzemenin olduğu bir şarap kokteylidir. İçerisinde genellikle kırmızı şarap, gazoz, bazen rom veya votka, dilimlenmiş limon ve portakal, elma, vişne gibi birçok meyve bulunabilir.

Barselona En İyi Restoranlar Listesi

  • Diegos Bar Restaurant
  • Meson Barcelonata
  • Colom
  • 7 Portes
  • Casa Alfonso
  • Denassus
  • Bar Ramón

Diegos Bar Restaurant - Barselona Restoranları

Diegos Bar Restaurant

  • Google İşletme Puanı: 4,7 / 5,0 (1.698)
  • Tripadvisor Puanı: 5 / 5,0 (325)
  • Fiyatlandırma: Barselona Ortalamasının Altında

Diegos Bar Restaurant Barselona’da bulabileceğiniz lokal restoranlardan. Şehrin merkezine çok uzak olmayan bu restoranda oldukça leziz paella ve tapas gibi şehrin yemeklerini deneyebilirsiniz ve birbirinden güzel tatlıları da tadabilirsiniz.

Restoran başarısının yanında fiyatları ile de cazip bir yer.

Meson Barcelonata

  • Google İşletme Puanı: 4,5 / 5,0 (1.698)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (1,261)
  • Fiyatlandırma: Barselona Ortalamasında

Barselona mutfağını deneyimlemek için tercih edebileceğiniz en iyi restoranlar arasında kesinlikle Meson Barcelonata da bulunuyor. Hatta paellayı yiyebileceğiniz en iyi yerlerden.

Colom - Barselona Restoranları

Colom

  • Google İşletme Puanı: 4,6 / 5,0 (11.228)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (8.946)
  • Fiyatlandırma: Barselona Ortalamasında

Colom, Barselona’nın gotik bölgesinde yer alan Akdeniz mutfağı temelli bir restoranlar arasında bulunuyor. Paella ve tapas yemek için gidilecek ideal yerler arasında.

7 Portes

  • Google İşletme Puanı: 4,1 / 5,0 (9.126)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (9.186)
  • Fiyatlandırma: Barselona Ortalamasının Üstünde

7 Portes, Barselona’daki en popüler restoranlardan biridir ve Katalan mutfağına dair her yemeği bulabilirsiniz. Yine de son zamanlarda turistik bir yer haline gelmeye başlamış.

Casa Alfonso - Barselona Restoranları

Casa Alfonso

  • Google İşletme Puanı: 4,1 / 5,0 (2.645)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (1.571)
  • Fiyatlandırma: Barselona Ortalamasında

Barselona’ya giden turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden. Bu restoranda deniz ürünleri ve et türevlerini bulabilirsiniz.

Denassus

  • Google İşletme Puanı: 4,7 / 5,0 (849)
  • Tripadvisor Puanı: 4,5 / 5,0 (83)
  • Fiyatlandırma: Barselona Ortalamasında

Denassus, Barselona civarında önerilen restoranlardan biridir. Burada şarap eşliğinde deniz yemeklerini tadabilirsiniz.

Bar Ramón

  • Google İşletme Puanı: 4,3 / 5,0 (1.168)
  • Tripadvisor Puanı: 4,0 / 5,0 (349)
  • Fiyatlandırma: Barselona Ortalamasında

İçerisinde deniz yemekleri ve Katalan yemeklerini bulabileceğiniz restoranlar arasında yer alıyor. Özellikle tapas konusunda tercih edilebilecek yerlerden.

Barselona Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Barselona nerededir? Barselona’ya ne zaman gidilmeli? Barselona’da nerede kalınır, kaç gün kalınmalı ve şehir içi ulaşım nasıl?

Barselona Nerededir?

Barselona, İspanya’nın kuzeydoğu kıyısında, Akdeniz’e bakan tarafında bulunuyor.

En Ucuz Barselona Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Türkiye’den Barselona’ya gitmenin en ucuz ve en kolay yolu uçakla seyahat etmektir. Enucuzu üzerinden Barselona Uçak Bileti satın alabilirsiniz.

Barselona Para Birimi Nedir?

Barselona, İspanya sınırları içerisinde bulunuyor. İspanya’da ise Euro kullanıyor.

Barselona’ya Ne Zaman Gidilir?

Barselona, tam anlamı ile Akdeniz iklim kuşağındadır. Bu sebeple hava durumu, Antalya ve İzmir gibi şehirlere benzerlik gösterir.

Bu sebeple bahar ayında giderseniz sıcaktan bunalmaz ve turistik sezonun zirvede olmadığı bir dönemde Barselona’ya gidebilirsiniz. Yine de sıcak bir yaz tatili yapmak için de idealdir.

Barselona’da Nerede Kalınır?

Barselona’da Gotik bölgesinde, Katalan Meydanı’nın çevresindeki otellerde kalınabilir. El Born ve El Raval bölgesinde de konaklanabilir fakat El Raval bölgesi kalmak için çok güvenli olmayabilir.

Seyahat İçin Kaç Gün Gerekiyor?

Barselona’daki birçok yer tek bir merkezde toplanmış bu sebeple 2 gün yeterli olabilir fakat Camp Nou, Katalan Ulusal Sanat Müzesi gibi yerler diğer görülecek yerlerin biraz uzağında kalıyor. Bu sebeple şehri en iyi şekilde gezmek için 3-4 gün gerekebilir.

Barselona’da Şehir İçi Ulaşım Nasıl?

Barselona oldukça gelişmiş bir toplu taşıma ağına sahiptir. Havalimanından indikten sonra şehre metro ile oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Barselona içi toplu taşıma ağına aşağıdaki görselden ulaşabilirsiniz:

Barselona Şehir İçi Ulaşım / Toplu Ulaşım & Taşıma Haritası

Barselona’nın toplu taşıma sistemi Google Maps ve Apple Maps ile entegre edilmiştir. Bu sayede Google Maps üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçerek kullanmanız gereken aracı kontrol edebilir, ayrıca tahmini ulaşım süresini ve maliyetini görüntüleyebilirsiniz.

Enucuzu.com

Enucuzu.com ile en ucuz uçak ve otobüs bileti kampanyalarını takip edin, bir sonraki seyahatinizi şimdiden planmaya başlayın!

Uçak Bileti

İstanbul Uçak Bileti
Ankara Uçak Bileti
İzmir Uçak Bileti
Antalya Uçak Bileti
Adana Uçak Bileti
Gaziantep Uçak Bileti

Kurumsal

Hakkımızda
Çerez Politikası
KVKK
Kariyer
Duyurular
Aydınlatma Metni

Destek

0850 255 7777
[email protected]
Hafta İçi 09:00 – 18:00

Türsab Sertifikası

Ucuza Seyahat 
TURSAB 10179


enucuzu.com ©2023 – Tüm Hakları Saklıdır